România a câștigat locul trei la Eurovision. Paula Seling și Ovi, prestație foarte bună la Oslo. Germania a luat marele trofeu – VIDEO

Redactor:
Diana Popescu
România a câștigat locul trei la Eurovision. Paula Seling și Ovi, prestație foarte bună la Oslo. Germania a luat marele trofeu – VIDEO
La 5 ani distanță de locul 3 obținut de echipa Luminița Anghel și SISTEM, România reeditează această performanță, prin cuplul Paula Seling și Ovi. Ai noștri au reușit să ocupe locul 3, adunând puncte de la țări care, de regulă, nu se numără printre votanții noștri "tradiționali".

De rest, sârbul și grecul au făcut ce se aștepta toată lumeaîncă de la semifinale: au ridicat spectatorii în picioare și-autransformat sala din Oslo într-un soi de paranghelie cu 18.000 departicipanți. „Opa”, principalul element din textul grecesc, aintrat instantaneu în vocabularul celor de față.

Turcia s-a încăpățânat să demonstreze că produce și altcevadecât muzică prietenoasă cu buricul. După ce, în 2003, auparticipat cu excelenta „For Real”, a trupei ska punk „Athena”,anul ăsta au adus din nou pe scenă rockul, prin formația „maNga”,prestatoare de nu metal. O formulă câștigătoare, care le-a adusturcilor cel mai bun loc care nu costă de la Eurovision.

Voturi din toate colțurile Europei

Preferații românilor au fost, sâmbătă seară, Turcia (care aobținut 8 puncte), Moldova (care s-a ales cu 10) și Danemarca (sprecare au pornit cele 12 puncte reprezentând calificativulmaxim).

Clasarea noastră pe locul al treilea li se datorează votanțilordin Irlanda (care ne-au acordat 7 puncte), Serbia (de la care auvenit 6), Albania (5), Turcia (2 puncte), Polonia (6), BosniaHerțegovina (2), Slovenia (7), Rusia (dinspre care au venit 3),Portugalia, Spania, Suedia și Norvegia (care ne-au dat câte 10),Azerbaidjan (7), Grecia (4), Islanda (5), Danemarca (8 puncte),Slovacia (1 punct), Ucraina (2), Letonia (3), Malta (5), Cipru (8),Lituania (2), Belarus (1), Elveția (4), Marea Britanie (8), Olanda(5), Israel (8), Armenia (1). Frații moldoveni nu ne-au trădat,alegând să ne acorde nouă, și nu Rusiei, 12 puncte.

Franța, Germania, Belgia, Bulgaria, Macedonia, Georgia șiEstonia ne-au „sărit” din schemă, preferând să voteze altepiese.

La 5 ani distanță de locul 3 obținut de echipa Luminița Anghelși SISTEM, România reeditează această performanță, prin cuplulPaula Seling și Ovi. Ai noștri au reușit să ocupe locul 3, adunândpuncte de la țări care, de regulă, nu se numără printre votanțiinoștri „tradiționali”. Totalul obținut de România la Eurovision2010 este de 162 de puncte. Vezi aici care suntțările care au acordat puncte României.

Trofeul a ajuns la nemțoaica Lena și a ei piesă „Satellite”,cântec care nu le-a plăcut, suprinzător, chiar germanilor. Pepoziția a doua s-au clasat reprezentanții Turciei.

Vezi aici piesele cares-au clasat în top 10 în finala Eurovision2010

Paula Seling și Ovi, intrați în concurs cu numărul 19, și-aufăcut din nou onorabil showul de trei minute. Dacă botoșăneanulstabilit în Norvegia a avut emoții vizibile (și audibile, întrucâtvocea i-a mai scăpat de sub control), Paula n-a dat niciun semn detrac, „umplând” scena cu glasul și prezența sa.

„Greii” continentului, piese de toată jena

Prima parte a serii de sâmbătă a adus un moment fatalmenteinedit: un spectator copleșit de entuziasm (și, cel mai probabil,de alcoolul ingerat în prealabil) a năvălit pe scenă, în timpulevoluției concurentului din Spania. Omul n-a comis niciun gestreprobabil, mulțumindu-se să se integreze în grupul de dansatoricare-l însoțea pe solist. „Faima de 15 minute” despre care sevorbește în showbiz a durat, în cazul lui, 15 secunde, întrucât doibodyguarzi hotărâți au venit să evacueze scena. (Atât”infractorul”, cât și privitorii au fost dezamăgiți de intervențialor rapidă: merita să fi văzut cum se descurcă fanul abțiguit cucoregrafia până la finalul piesei). La finalul competiției,rătăcirea spectatorului n-a mai avut niciun haz: continentul a fostnevoit să mai asculte o dată piesa, la solicitarea Spaniei. Deșinimic din evoluția inițială nu păruse tulburată în vreun fel deintervenția anonimului frenetic, s-a cerut reluarea piesei, lucruprevăzut, de altfel, în regulament.

Marea Britanie, considerată principalul furnizor de muzică bunăal planetei, a uimit o dată în plus prin lipsa de inspirație cucare a ales piesa pentru Eurovision. Opțiunea a aparținut BBC, iarfanii competiției și-au exprimat vehement dezamăgirea pe internet.Au decretat, chiar, că e cea mai proastă piesă trimisă vreodată laconcurs. N-au dat ei lovitura nici anul trecut, când au trimis omelodie compusă de faimosul Andrew Lloyd Webber, așa că n-ar fitrebui să se agite prea mult pentru cântecelul de anul ăsta.Premiul pentru cea mai penibilă prestație din finala Eurovision2010 ar trebui, oricum, să ajungă la Franța, care a dat impresiacă, dacă tot sponsorizează concursul, are chef să trimită la Oslo opiesă în bătaie de joc. (Citește mai departe în paginaurmătoare)

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
Surpriză la aterizarea lui Halep în Australia! O româncă i s-a alăturat Simonei și s-au...
Lia Olguța Vasilescu, furioasă din cauza problemei pensiilor: Eliminați-le, așa cum ați promis
Iohannis s-a vaccinat public la Spitalul Militar. Preşedintele dă startul etapei a doua a campaniei...
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Un cuplu de chinezi, asasinați într-o cameră de hotel. Imagini de pe camerele de supraveghere
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
Măsuri DURE după redeschiderea școlilor. Ministrul Sănătății este categoric și NU se lasă înduplecat
A înghițit o lingură cu ulei de măsline, zilnic, pe stomacul gol. Ce s-a întâmplat...
Ce face și cum arată astăzi prima soție a lui Elon Musk, cu care miliardarul...
Programare vaccinare COVID. Încep înscrierile! Iată care este procedura și cum te poți înscrie online
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide