România a câștigat locul trei la Eurovision. Paula Seling și Ovi, prestație foarte bună la Oslo. Germania a luat marele trofeu – VIDEO

România a câștigat locul trei la Eurovision. Paula Seling și Ovi, prestație foarte bună la Oslo. Germania a luat marele trofeu - VIDEO
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 27/04/2012, 08:23

De rest, sârbul și grecul au făcut ce se aștepta toată lumeaîncă de la semifinale: au ridicat spectatorii în picioare și-autransformat sala din Oslo într-un soi de paranghelie cu 18.000 departicipanți. „Opa”, principalul element din textul grecesc, aintrat instantaneu în vocabularul celor de față.

Turcia s-a încăpățânat să demonstreze că produce și altcevadecât muzică prietenoasă cu buricul. După ce, în 2003, auparticipat cu excelenta „For Real”, a trupei ska punk „Athena”,anul ăsta au adus din nou pe scenă rockul, prin formația „maNga”,prestatoare de nu metal. O formulă câștigătoare, care le-a adusturcilor cel mai bun loc care nu costă de la Eurovision.

Voturi din toate colțurile Europei

Preferații românilor au fost, sâmbătă seară, Turcia (care aobținut 8 puncte), Moldova (care s-a ales cu 10) și Danemarca (sprecare au pornit cele 12 puncte reprezentând calificativulmaxim).

Clasarea noastră pe locul al treilea li se datorează votanțilordin Irlanda (care ne-au acordat 7 puncte), Serbia (de la care auvenit 6), Albania (5), Turcia (2 puncte), Polonia (6), BosniaHerțegovina (2), Slovenia (7), Rusia (dinspre care au venit 3),Portugalia, Spania, Suedia și Norvegia (care ne-au dat câte 10),Azerbaidjan (7), Grecia (4), Islanda (5), Danemarca (8 puncte),Slovacia (1 punct), Ucraina (2), Letonia (3), Malta (5), Cipru (8),Lituania (2), Belarus (1), Elveția (4), Marea Britanie (8), Olanda(5), Israel (8), Armenia (1). Frații moldoveni nu ne-au trădat,alegând să ne acorde nouă, și nu Rusiei, 12 puncte.

Franța, Germania, Belgia, Bulgaria, Macedonia, Georgia șiEstonia ne-au „sărit” din schemă, preferând să voteze altepiese.

La 5 ani distanță de locul 3 obținut de echipa Luminița Anghelși SISTEM, România reeditează această performanță, prin cuplulPaula Seling și Ovi. Ai noștri au reușit să ocupe locul 3, adunândpuncte de la țări care, de regulă, nu se numără printre votanțiinoștri „tradiționali”. Totalul obținut de România la Eurovision2010 este de 162 de puncte. Vezi aici care suntțările care au acordat puncte României.

Trofeul a ajuns la nemțoaica Lena și a ei piesă „Satellite”,cântec care nu le-a plăcut, suprinzător, chiar germanilor. Pepoziția a doua s-au clasat reprezentanții Turciei.

Vezi aici piesele cares-au clasat în top 10 în finala Eurovision2010

Paula Seling și Ovi, intrați în concurs cu numărul 19, și-aufăcut din nou onorabil showul de trei minute. Dacă botoșăneanulstabilit în Norvegia a avut emoții vizibile (și audibile, întrucâtvocea i-a mai scăpat de sub control), Paula n-a dat niciun semn detrac, „umplând” scena cu glasul și prezența sa.

„Greii” continentului, piese de toată jena

Prima parte a serii de sâmbătă a adus un moment fatalmenteinedit: un spectator copleșit de entuziasm (și, cel mai probabil,de alcoolul ingerat în prealabil) a năvălit pe scenă, în timpulevoluției concurentului din Spania. Omul n-a comis niciun gestreprobabil, mulțumindu-se să se integreze în grupul de dansatoricare-l însoțea pe solist. „Faima de 15 minute” despre care sevorbește în showbiz a durat, în cazul lui, 15 secunde, întrucât doibodyguarzi hotărâți au venit să evacueze scena. (Atât”infractorul”, cât și privitorii au fost dezamăgiți de intervențialor rapidă: merita să fi văzut cum se descurcă fanul abțiguit cucoregrafia până la finalul piesei). La finalul competiției,rătăcirea spectatorului n-a mai avut niciun haz: continentul a fostnevoit să mai asculte o dată piesa, la solicitarea Spaniei. Deșinimic din evoluția inițială nu păruse tulburată în vreun fel deintervenția anonimului frenetic, s-a cerut reluarea piesei, lucruprevăzut, de altfel, în regulament.

Marea Britanie, considerată principalul furnizor de muzică bunăal planetei, a uimit o dată în plus prin lipsa de inspirație cucare a ales piesa pentru Eurovision. Opțiunea a aparținut BBC, iarfanii competiției și-au exprimat vehement dezamăgirea pe internet.Au decretat, chiar, că e cea mai proastă piesă trimisă vreodată laconcurs. N-au dat ei lovitura nici anul trecut, când au trimis omelodie compusă de faimosul Andrew Lloyd Webber, așa că n-ar fitrebui să se agite prea mult pentru cântecelul de anul ăsta.Premiul pentru cea mai penibilă prestație din finala Eurovision2010 ar trebui, oricum, să ajungă la Franța, care a dat impresiacă, dacă tot sponsorizează concursul, are chef să trimită la Oslo opiesă în bătaie de joc. (Citește mai departe în paginaurmătoare)

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Top 7 SUV-uri de familie: modele populare care pot fi cumpărate cu 7.000 de euro...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Ludovic Orban, surprins din nou cu țigară și fără mască în spațiu închis
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
O țară cunoscută și-ar putea schimba numele curând. Titulatura propusă le va suna ciudat europenilor
Horoscop zilnic 17 septembrie. Zodia care azi se va redresa financiar. Ce trebuie să facă,...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Adevărata cauză a morții a celebrului manelist Petrică Cercel
Europa se zguduie din temelii! Lovitură cruntă pentru România. E cea mai afectată
Joia neagră! După moartea lui Petrică Cercel, a venit rândul lui Florin Salam
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....