România participă alături de 190 de state și organizații internaționale la Expoziția Mondială din Dubai

Publicat: 04/10/2021, 15:20
Actualizat: 04/10/2021, 19:30

România s-a alăturat și în acest an Expoziției Mondiale, unul dintre cele mai importante și longevive evenimente internaționale din lume, la care participă, din octombrie, peste 190 de state și organizații internaționale, fiind estimată participarea a 25 de milioane de vizitatori. Nordis Group, singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium din România, susține ca sponsor oficial participarea României la Expo 2020, organizat în acest an în Dubai, din 1 octombrie 2021 până pe 31 martie 2022.

Nordis Group se alătură Ministerului Afacerilor Externe, care este coordonator oficial al procesului de participare a României la Expo 2020. Scopul este de a întări eforturile dedicate promovării economice, culturale și turistice și a accentua poziția României la nivel internațional, ca promotor al parteneriatelor între diverse organizații, industrii și teritorii.

Ediția Expo 2020 se desfășoară sub motto-ul „Connecting Minds, Creating the Future” și reunește participarea a 190 de state și organizații internaționale, fiind estimat un flux de 25 de milioane de vizitatori.

Tema principală a pavilionului național, „New Nature”, prezintă legătura dintre mediu, resurse și comunități, care pot asigura o structură echilibrată și oportunități pentru o dezvoltare sustenabilă, la nivel regional și global.

Pe durata celor șase luni, Nordis Group va participa activ prin reprezentanți dedicați în cadrul pavilionului și prin organizarea unor evenimente de business specifice, menite să lanseze dialoguri de business și să susțină promovarea potențialului economic și valorilor culturale românești.

„Depunem eforturi masive pentru a implementa în piață o viziune nouă a felului în care construim, trăim și alegem luxul în România. Astfel, susținem un mod de business dinamic și inovator, susținem cu mândrie potențialul turistic al țării, în special prin proiectele hoteliere pe care le derulăm și încurajăm investițiile în România. Există o sinergie între viziunea Nordis și scopul Expo, de a promova inovații și concepte noi care vor modela lumea, și suntem mândri că susținem aceste eforturi la nivel internațional și propagăm imaginea României într-un eveniment iconic mondial”, a declarat Emanuel Poștoacă, președinte Nordis Group.

Dubai Expo 2020 în cifre

Expoziția mondială cu tema „Connecting Minds, Creating the Future”, programată inițial a se desfășura în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021, a fost amânată oficial cu un an, respectiv pentru perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, cu păstrarea denumirii actuale, Expo 2020 Dubai. Decizia de amânare este în acord cu solicitarea Guvernului Emiratelor Arabe Unite înaintată Biroului Internațional pentru Expoziții, în contextul apariției situației excepționale creată de pandemia de COVID-19.

Este pentru prima dată în istorie când Emiratele Arabe Unite organizează o ediție a Expoziției Mondiale în Orientul Mijlociu. Investiția totală se ridică la aproximativ 8,7 miliarde de dolari, UAE estimând un randament de 17,7 miliarde de dolari. Activitatea economică va fi egală cu 1,5 % din PIB-ul Emiratelor Arabe Unite.

Cum s-a remarcat România la Expozițiile Mondiale

România a participat la 19 din cele 34 de ediții ale Expoziției Mondiale. În 1867, România a fost reprezentată la Paris de câteva nume importante din istoria noastră, comisarul expoziției de atunci fiind scriitorul, arheologul și omul politic Alexandru Odobescu și, respectiv, Ion C. Brătianu, premiat pentru vinurile și trufandalele produse la moșia Florica.

În 1939, la New York, țara noastră s-a remarcat datorită restaurantului Casa Românească, locul de întâlnire al elitei americane, precum și printr-o expunere desăvârșită a sectoarelor dedicate aviației, cercetării, agriculturii, extracției și prelucrării petrolului.

Printre invențiile și inovațiile prezentate publicului la diverse ediții ale Expoziției Mondiale se numără: telefonul, Turnul Eiffel, mașina cu raze X, televiziunea de difuzare comercială, ecranele tactile, robotul umanoid.

Proiectul 100% românesc

Nordis Group este un ambasador activ al potențialului țării noastre, în special în sectorul imobiliar, turistic și economic. Proiectele grupului constă în dezvoltări de ansambluri hoteliere și imobiliare premium în locații strategice precum Mamaia, Sinaia, Brașov și București. Prin natura modelului de business, prezența Nordis scoate în evidență atuurile comunităților regionale prin stimularea traficului turistic și crearea oportunităților de job și business. În nordul stațiunii Mamaia, compania dezvoltă Nordis City, un proiect constituit din 2 etape, care la finalizare va avea 200.000 de metri pătrați construiți, fiind cea mai mare dezvoltare hotelieră și rezidențială de cinci stele din România.

Nordis Group reprezintă un grup de firme fondat în România, cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea imobilelor și ansamblurilor de lux. Grupul de firme Nordis este format din 7 entități: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel și Nordis Property Management.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Șocul anului despre pensiile din România! Este anunțul momentului pentru milioane de români
Adevărul despre numărul record de morți în România. Un medic oncolog aruncă bomba
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...