ROMÂNII AU TALENT. Câți BANI îi ia statul lui Adrian Țuțu, CÂȘTIGĂTORUL premiului de 120.000 euro din finală- EXCLUSIV

Șeful Fiscului: Îmi pare sincer rău, pentru că e o situație specială, îi cunosc situația familială și nu aș fi vrut să îi diminuez bucuria. VEZI AICI câți bani îi mai rămân lui Adrian Țuțu.

Puțin peste o sută de mii de euro. Cu atât va rămâne AdrianȚuțu, câștigătorul show-ului „Românii au talent”, după ce statulromân îi va impozita câștigul cu 19.200 de euro. Astfel, rapperuluiîi vor reveni doar 100.800 de euro, bani cu care, deocamdată, spunecă nu știe ce vrea să facă.

Sorin Blejnar, președintele ANAF, a declarat pentru gândul că regretăcă nu-l poate scuti pe Adrian Țuțu de la plata impozitului: „Îmipare sincer rău, pentru că e o situație specială, îi cunoscsituația familială și nu aș fi vrut să îi diminuez bucuriacâștigării premiului. Dar, din păcate, nu avem baza legală pentrua-i acorda această scutire”, spune Blejnar. Potrivit CoduluiFiscal, „veniturile sub formă de premii se impun, prin reținerea lasursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat dinfiecare premiu. Obligația calculării, reținerii și virăriiimpozitului revine plătitorilor de venituri”. Nu există nicioderogare de la obligația de plată. În cazul concursurilor cupremii, singura diferență față de jocurile de noroc este cota deimpozitare (16%, față de 25%).

Când va încasa AdrianȚuțu marele premiu

Țuțu își va primi banii în scurt timp. Întrebat degândulce va face cu ei tânărula răspuns că nu știe încă. „În momentulăsta încerc să mă conving că ceea ce trăiesc este realitatea, că nusuntem la repetiții. Nu m-am așteptat să câștig, așa că nu am încăniciun plan legat de bani”. Țuțu a mai spus că, deși și-a pierdutpărinții de mult, îi simte încă aproape. „Am simțit că au fost cumine și atunci când am compus piesele cu care m-am prezentat laconcurs. Versurile le-am scris într-o jumătate de oră și nu amschimbat niciun cuvânt”, a declarat orfanul de 19 ani. „Acum suntsuperfericit și vreau să continui cu muzica”, a mai spus acesta.Adrian Țuțu promite că-și va continua și studiile, așa că dintoamnă va fi din nou licean, în clasa a X-a, la seral. „Școala ecea mai importantă”, povestește câștigătorul „Românii au talent”,”și vreau să o continui, apoi să fac Conservatorul”.

„L-a iubit Dumnezeu și l-a ajutat săcâștige”

„L-a iubit Dumnezeu și l-a ajutat să câștige!”, asta a spusdespre Adrian Țuțu sora lui, Mihaela. Avocat pledant la București,tânăra de 28 de ani i-a fost alături rapperului de-a lungul anilor.Adrian Țuțu a primit de la viață multe palme, însă a refuzat săcedeze. La cinci ani, i-a murit tatăl, în urma unor complicațiiprovocate de diabet. La 10 ani și-a pierdut și mama, chiar înaintede Crăciun. În primul an după moartea acesteia au avut grijă de elfrații mai mari, Mihaela și Marius, însă apoi fratele său, mai marecu 11 ani, a plecat să lucreze în Italia. Cum sora lui era lafacultate la București, Adrian s-a mutat cu bunica. Își dorea săfacă muzică și, fiindcă bunica lui nu era de acord, s-a mutat la 15ani singur. A renunțat la școală și, ca să se întrețină, a începutsă muncească te miri unde – în construcții sau în restaurante.”Primele versuri le-am scris în clasa a doua, când am compus omelodie pentru mama, iar la 14 ani m-am hotărât să pun versurile peun negativ și am recompus-o. Atunci mi-am dat seama că în muzicăeste locul meu”, a spus tânărul. De atunci a scris în jur de 40 depiese, o mare parte dintre ele despre viață și despre lucrurileprin care a trecut, a povestit câștigătorul.

Inchide