• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Scandalul LOCUINȚĂ SOCIALĂ + VOLVO la poartă. Întreaga listă cu case de la Primăria Capitalei, respinsă din cauza unui „caz social” ciudat

Scandalul LOCUINȚĂ SOCIALĂ + VOLVO la poartă. Întreaga listă cu case de la Primăria Capitalei, respinsă din cauza unui „caz social” ciudat
Deși în declarația de avere figura ca proprietară a unei mașini Volvo și a unui teren de 5 hectare, șefa serviciului Relații Publice și Informare din cadrul Primăriei Capitalei, Mirela Ercuță, a cerut să-i fie repartizată o locuință socială

Deși în declarația de avere figura ca proprietară a unei mașiniVolvo și a unui teren de 5 hectare, șefa serviciului RelațiiPublice și Informare din cadrul Primăriei Capitalei, Mirela Ercuță,a cerut să-i fie repartizată o locuință socială. Funcționaramunicipalității are în prezent un salariu de 2.500 de lei și esteconsiderată de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, „uncaz social. Această doamnă nu a ajuns pe listă băgată de cineva.Sunt anchete făcute la persoanele care au situații dificile. Esteun caz social și a avut mai puțin de 10 milioane pe lună”.

Plângând, șefa de serviciu și-a explicat situația financiară,joi, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Ea aspus că anul trecut i-a crescut salariul de la 1.500 la 2.500 delei, că are în întreținere bunica – bătrâna având o pensie de 300de lei – un copil, soțul este angajat de doar câteva luni, iarmașina este second hand și a cumpărat-o în 2007 cu 4.500 deeuro.

O parte dintre consilierii municipali au fost impresionați și aususținut că „dacă e salariată în primărie, nu este drept să fieexclusă de la o locuință socială”. Cei care s-au scandalizat și aucerut scoaterea funcționarei de pe lista cu case de la primărie aufost consilierii PSD. „Nu e admisibil ca o domnă care a venit înprimărie recent să ia casa. Sunt milioane de oameni care nu au banisă treacă strada, care n-au nici măcar o bicicletă și dorm pestrăzi, pe sub poduri”, a spus consilierul Victor Stan.

După o ceartă ca la ușa cortului, care a durat mai bine de ooră, și după un vot nominal, întreaga listă cu cei care ar fi urmatsă primească o locuință de la primărie a fost respinsă. Pe listă seaflau încă 7 angajați ai municipalității.

Potrivit șefei serviciului Spațiu Locativ, Carmen Ivănoiu, numaide anul trecut și până acum, peste 2.000 de persoane au solicitatacordarea unei locuințe sociale. La acestea se adaugă mii de cereridepuse la primăriile de sector.

Inchide