• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Scrisoarea lui Gyuri Pascu către „bardul” Tudor Gheorghe care votează Ponta: „Cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi și de vii ca domnia ta”

Scrisoarea lui Gyuri Pascu către „bardul” Tudor Gheorghe care votează Ponta: „Cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi și de vii ca domnia ta”
În replică la videoclipul de susținerea de către Tudor Gheorghe a candidatului PSD, Victor Ponta la președinția României, actorul Ioan Gyuri Pascu i-a adresat acestuia o scrisoare deschisă, ironizând argumentul pentru care acesta se declară deschis votant al actualului prim-ministru: „E viu".

În finalul scrisorii sale, Ioan Gyuri Pascu face aluzie la turneul lui Tudor Gheorghe din luna noiembrie punând în discuție finanțarea lui. „Grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin țară, pe banii nu știu cui. Verifică-i dacă sunt toți rumâni vii”, scrie cantautorul ca post scriptum.

Mai jos, textul integral al scrisorii semnate de Ioan Gyuri Pascu:

„Scrisoare către „Bardul Neamului Românesc”

Mă adresez „bardului neamului românesc” cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe.

Mă numesc Ioan Gyuri Pascu și sunt cetățean romăn creștin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac și de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost și nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înființa un partid al IUBIRII, LUMINII și ADEVĂRULUI.

N-am participat la nicio campanie electorală și nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, în acesti 25 de ani de „libertate” am fost „guvernați” de niste indivizi lipsiti de cel mai elementar bun simț, care și-au facut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor.

Sunt și eu posesor de voce, nea Tudore. Poate nu așa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puțin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură, nu?), de autor a șase cărți și a 12 albume de muzică originală cu textele aferente, de interpret al unor rolișoare în niște filme premiate internațional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuți pe acest pământ din familii mixte sau de alte naționalități, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi și de vii ca domnia ta!

P.S. Grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin țară, pe banii nu știu cui. Verifică-i dacă sunt toți rumâni vii.

Inițial voiam să-mi pun un deget pe obraz, da” mi-am amintit că bunica (pardon – jumate slovacă, jumate poloneză), m-a învățat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greșit!”

La începutul săptămânii, PSD a lansat pe paginile de Facebook care promovează oficial candidatura lui Victor Ponta la președinția României un videoclip în care Tudor Gheorghe, interpretul imnului de campanie al actualului premier – „Acolo este țara mea” -, enumeră motivele pentru care îi dă votul: „Vreau ca la Cotroceni să ajungă Victor Ponta. E tânăr. Avem nevoie de un președinte, un cetățean român tânăr, inteligent și mai ales viu. Viu”.

Inchide