Sebastian Lăzăroiu i-a pus în încurcătură pe membrii CNA, cu cele două noi posturi pe care le rebranduiește: TVH2.0 și Radio H2.0

Redactor:
Madalina Cerban
Sebastian Lăzăroiu i-a pus în încurcătură pe membrii CNA, cu cele două noi posturi pe care le rebranduiește: TVH2.0 și Radio H2.0
CNA a aprobat schimbarea denumirii televiziunii TVRM Educațional în TVH2.0 și a Radio România de Mâine în Radio H2.0, noile denumiri ale posturilor coordonate de Sebastian Lăzăroiu provocând amuzament în rândul membrilor Consiliului, Dan Grigore spunând: "Recunosc și ei că este apă de ploaie".

CNA a aprobat schimbarea denumirii televiziunii TVRM Educațional în TVH2.0 și a Radio România de Mâine în Radio H2.0, noile denumiri ale posturilor coordonate de Sebastian Lăzăroiu provocând amuzament în rândul membrilor Consiliului, Dan Grigore spunând: „Recunosc și ei că este apă de ploaie”.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, solicitarea societății Mass Media România de Mâine SRL din București de modificare a denumirii televiziunii TVRM Educațional în TVH2.0 și a postului Radio România de Mâine în Radio H2.0.

Modificarea denumirii televiziunii și radioului deținute de societatea Mass Media România de Mâine SRL vine în contextul în care coordonarea celor două entități de media a fost preluată de Sebastian Lăzăroiu, fost consilier al președintelui Traian Băsescu și fost ministru al Muncii.

Membrii CNA s-au arătat încurcați de noile denumiri TVH2.0 și Radio H2.0 și, întrucât niciun reprezentant al societății Mass Media România de Mâine nu a fost prezent la ședința Consiliului pentru a explica „noul look” al posturilor, unii membri au făcut presupuneri amuzante legându-se de formula chimică a apei – H20 (molecula de apă este formată din doi atomi de hidrogen și un atom de oxigen).

„Recunosc și ei că este apă de ploaie. Și-au schimbat look-ul total”, a spus amuzat Dan Grigore, membru al CNA, în râsetele celor prezenți la ședința de marți a CNA.

Într-o atmosferă destinsă, membrii CNA au decis să aprobe cu unanimitate de voturi solicitarea de modificare a denumirilor, considerând că este dreptul solicitantului să își denumească posturile cum dorește.

De asemenea, CNA a aprobat solicitarea societății Mass Media România de Mâine SRL de modificare a grilelor de programe ale TVH2.0, care deține o licență de satelit, și Radio H2.0, care deține o licență terestră și o licență de satelit.

Formatul televiziunii TVH2.0 va rămâne unul educațional, însă televiziunea va crește producția proprie, de la 93,82% la 97,63%, iar grila televiziunii va cuprinde mai multe programe de informare (14,99%, față de 13,72% în prezent), mai mult divertisment (16,55%, față de 15,47%), mai puține programe educative, culturale și religioase (65,49%, față de 66,28%) și mai puține filme (2,37%, față de 4,06%). Televiziunea va difuza și publicitate (0,60% din grila sa).

În ceea ce privește Radio H2.0, postul își va menține formatul actual – tematic/ universitar. Radio H2.0 va difuza programe de informare (19,57%), programe educative, culturale și religioase (31,25%) și programe de divertisment (49,18%).

Contactat de MEDIAFAX, Sebastian Lăzăroiu a declarat că TVH2.0 și Radio H2.0 vor face parte din proiectul „România 2.0”, care are la bază „ideea de upgradare a României, a comunicării din România”. El a precizat că denumirile vin de la „web 2.0, din software” și sunt cunoscute de targetul televiziunii și al radioului, respectiv persoanele tinere și active.

Referitor la asemănarea cu formula chimică a apei (H20), Lăzăroiu a spus că se bucură că denumirea televiziunii și radioului pot fi citite și așa.

De asemenea, Sebastian Lăzăroiu a spus că proiectul „România 2.0” va include și un institut de sondaje partener, o platformă online, o școală de lideri politici și un centru de evenimente.

Televiziunea TVH2.0 va începe să emită cu noua siglă și cu noua grilă începând de joi, iar Radio H2.0, de lunea viitoare, urmând ca pe parcursul lunii martie să fie lansate și celelalte proiecte din cadrul „România 2.0”, după cum a explicat Sebastian Lăzăroiu.

Echipa proiectului „România 2.0” este formată din circa 150 de persoane, iar cei care se vor ocupa de TVH2.0 și Radio H2.0 nu vor fi vedete. „Nu punem accent pe vedete, ci vor fi fețe noi, oameni cu idei noi, oameni la început de carieră”, a mai spus Lăzăroiu.

„Proiectul «România 2.0» este un proiect pe termen lung. Încearcăm să orientăm publicul spre viitor și să îi învățăm pe oameni să gândească în termeni de obiective”, a concluzionat Sebastian Lăzăroiu.

Societatea Mass Media România de Mâine SRL are ca acționari Fundația România de Mâine (21 membri fondatori; președinte: Aurelian Bondrea) – asociat principal (51,01312%) și Universitatea „Spiru Haret” (48,98688%).

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
A jurat că nu-i mai trebuie bărbați însurați. Pedeapsa în stil MAFIOT a unei soții...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
GENIAL! Cum scapi de condensul și umezeala din casă. Ce trebuie să faci zilnic
Când se aprind luminițele în București 2020? Răspunsul clar dat de Nicușor Dan
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Ai un interviu online pentru un nou job? Trebuie să pui în practică aceste sfaturi...
Inchide