Secția pentru procurori a CSM anunță că menține delegarea lui Călin Nistor în funcția de șef DNA

Redactor:
Mihaela Gidei
Secția pentru procurori a CSM anunță că menține delegarea lui Călin Nistor în funcția de șef DNA
Secția pentru procurori a CSM a decis, miercuri, menținerea delegării în funcția de șef al DNA pentru Călin Nistor după data de 25 mai, când îi va expira mandatul de adjunct al Direcției.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activității la Direcția Națională Anticorupție a domnului procuror Nistor Călin, după încetarea mandatului în funcția de procuror șef adjunct la Direcția Națională Anticorupție, începând cu data de 25.05.2019. De asemenea, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât menținerea delegării în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a domnului procuror Nistor Călin, după data de 25.05.2019, data încetării mandatului în funcția de procuror șef adjunct la Direcția Națională Anticorupție, începând cu data de 25.05.2019″, se arată în ordinea de zi a CSM.

Decizia vine după ce Călin Nistor a cerut procurorilor CSM să-și continue activitatea în cadrul Direcției după ce se încheie mandatul său de adjunct.

Călin Nistor a ocupat funcția de adjunct al DNA din luna mai 2013, acesta fiind al doilea mandat al său în cadrul Direcției.

De altfel, procurorii CSM au decis, la ședința din februarie 2019, delegarea lui Călin Nistor în funcția de procuror-șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Acesta a mai fost delegat în funcția de șef al DNA în 2013, vreme de două luni.

Călin Nistor este cel care asigură conducerea interimară a DNA în condițiile în care, după plecarea Ancăi Jurma de la șefia instituției, fostul procurorul general Augustin Lazăr nu a mai făcut o propunere de interimar.

Inchide