Shopping de criză. Unde s-au înghesuit 250.000 de români la cumpărături

Redactor:
Ionuț Morariu
Shopping de criză. Unde s-au înghesuit 250.000 de români la cumpărături
Peste 1% din populația României a fost la cumpărături în noaptea de sâmbătă spre duminică a acestui weekend

Peste 1% din populația României a fost la cumpărături în noapteade sâmbătă spre duminică a acestui weekend. În mallurile Iulius dinTimișoara, Cluj și Iași „250.000 de clienți au profitat din plin decele mai mici prețuri ale toamnei, reduse cu până la 80% și devariata ofertă de entertainment”, spun reprezentanții Iulius Group.Amatorii de cumpărători din cele trei orașe din provincie și dinlocalitățile din împrejurimi au cheltuit, într-o singură noapte,peste trei milioane de euro, conform aceleiași surse.

Marile reduceri, abia în decembrie

Un calcul simplu arată însă că cei mai mulți dintre ei doar auadmirat vitrinele și s-au bucurat de evenimentele special gânditede organizatori. În medie, fiecare din cei 250.000 de români acheltuit numai 12 euro în magazinele din cele trei centrecomerciale.
Numărul de persoane care au decis să-și petreacă o parte din noaptela cumpărături este cu atât mai impresionat dacă îl raportăm lavalorile de trafic dintr-o zi obișnuită. Chiar și marile centrecomerciale bucureștene, precum AFI Palace Cotroceni sau Sun Plaza,nu raportau, în 2009, cu mult peste 50.000 de vizitatori. „În modcert acest gen de evenimente generează trafic și vânzări sporite.Însă, mulți retaileri consideră că acesta este un moment prostpentru a face reduceri. Colecțiile de toamnă-iarnă au fost lansaterecent. Momentul firesc pentru acest fenomen este sfârșitul luniidecembrie”, a declarat pentru gândul Andrei Văcaru, seniorconsultant în cadrul companiei de consultanță imobiliară Jones LangLaSalle.

Oficial, soldurile s-au terminat înoctombrie

Legislația românească permite co-mercianților să efectuezevânzări de soldare doar de două ori pe an, timp de 45 de zile.Ultima astfel de perioadă din 2010 s-a încheiat la 1 octombrie și aînceput pe 15 august. Spre exemplu, anul acesta, la ea auparticipat 70 de societăți comerciale, potrivit datelor Primărieisectorului 6. Firmele trebuie să informeze consumatorii prinintermediul unui anunț sau printr-o altă formă de publicitatedespre tipul de reducere, data de debut a acțiunii, perioada încare se desfășoară aceasta, sortimentul de mărfuri supuselichidării de stoc, precum și procentul de reducere. Reducerea deprețuri anunțată trebuie să se identifice cu cea reală, avertizeazăoficialii ANPC. Potrivit acestora, orice reducere de preț,exprimată în valoare absolută sau în procent, trebuie sa fievizibilă, lizibilă și fără echivoc pentru fiecare produs sau grupăde produse.

Vinerea Neagră, ziua cu cele mai mari vânzări înSUA

În ultima vineri a acestei luni, va avea loc și cel mai mareeveniment din shoppingul mondial. „Black Friday” marchează debutulsezonului de iarnă în Stalele Unite ale Americii și este unindicator al felului în care evoluează vânzările comercianților lasfârșit de an. În mod tradițional, acestea sunt cele maispectaculoase 24 de ore ale retailului de peste Ocean. În 2008,vânzările totale efectuate în weekendul care a urmat Vinerii Negreau totalizat 41 de miliarde de dolari. Peste 172 de milioane devizitatori au călcat pragul unui magazin sau au deschis site-ulunui magazin online. Valoarea medie a cumpărăturilor realizate deun singur individ se ridica, potrivit Federației Naționale aRetailerilor din SUA, la 372,5 dolari.

Tags:
104 milioane de euro pentru FCSB. Gigi Becali a bătut toate recordurile din Liga 1
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Scandal în familia lui Gigi Becali! S-a certat cu nepotul Vasile Geambazi! Motivul de la...
Trucurile de pe WhatsApp de care nici nu știai. Românii trebuie să le afle cât...
Valul trei. Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Șefa serviciilor de informații din SUA, noi precizări despre originea coronavirusului. Ipotezele luate în calcul
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Locul din România considerat printre cele mai FRUMOASE din întreaga lume. „Un colț parcă rupt...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Se schimbă Codul Rutier: românii vizați direct de decizie. Aceste greșeli duc la amenzi mari
Momente uluitoare la metrou. O cunoscută vedetă a lăsat perplecși călătorii dintr-o staţie FOTO
ȘOC în lumea muzicii românești: Marele cântăreț A MURIT
Cum să ții postul profesionist. Alimentul vegan cu mai multe proteine decât carnea de pui
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Modificare importantă făcută de Lidl. Ce schimbare importantă pe care trebuie să o ştie toţi...
Inchide