Site-ul PSD, BLOCAT de doi hackeri minori. Copiii atacau site-uri și cereau răscumpărare în Bitcoin

Redactor:
Corespondenti
Site-ul PSD, BLOCAT de doi hackeri minori. Copiii atacau site-uri și cereau răscumpărare în Bitcoin
Doi hackeri minori au blocat accesul la site-ul PSD. Vezi câte atacuri informatice au reușit cei doi copii din Ploiești

Cei doi minori din Ploiești aveau acasă computere performante și mai multe harduri pe care stocau date de pe Internet.

În ultimele două săptămâni, folosind programe informatice specializate, ei au accesat ilegal mai multe web-site-uri ale unor entități publice și private din România și din străinătate. După ce spărgeau codurile și preluau site-ul, copiii alterau conținutul și restricționau accesul utilizatorilor. În câteva cazuri, chiar au cerut diverse sume de bani în monedă virtuală pentru restabilirea situației.

„Printre web-site-urile compromise de către cei doi se numără și cele aparținând Poliției Locale Ploiești și Forțelor Navale Române, precum și web-site-uri aparținând unor entități private din România. Suspecții au încercat să compromită și web-site-urile aparținând Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, acțiune nerealizată datorită măsurilor de securitate existente. La 11.08.2018, suspecții au accesat ilegal și restricționat accesul la web-site-ul aparținând Partidului Social Democrat, iar la 12.08.2018, au accesat ilegal și restricționat accesul la website-ul aparținând Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a Municipiului București„, arată DIICOT.

Cei doi minori sunt acuzați de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și perturbarea funcționării sistemelor informatice.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Foto: Hepta

Inchide