Sondajul UE privind pandemia arată dezamăgirea Italiei față de Bruxelles. În Germania, o majoritate covârșitoare a populației se simte mândră de tratarea pandemiei de către Guvern

Sondajul UE privind pandemia arată dezamăgirea Italiei față de Bruxelles. În Germania, o majoritate covârșitoare a populației se simte mândră de tratarea pandemiei de către Guvern
Publicat: 17/09/2020, 08:46

Opiniile cu privire la modul în care guvernele au gestionat lupta împotriva pandemiei Covid-19 variază enorm în Europa, a arătat joi un sondaj, italienii afectați fiind dezamăgiți în special de UE.

Dezamăgirea față de UE în rândul italienilor, din cauza  lipsei de solidaritate din partea partenerilor lor din UE

Sondajul a fost realizat în numele grupului activist „Mai mult în comun” la sfârșitul lunii iunie și iulie, dar datele au fost făcute publice joi, după ce au fost văzute de înalți oficiali din Berlin, Paris, Bruxelles și Londra.
Sondajul indică ceea ce a ajutat la realizarea reperului și a deciziei neașteptate a statelor membre UE divizate de a finanța în comun un plan masiv de redresare pentru Europa.

Rezultatele indică în mod clar dezamăgirea față de UE în rândul italienilor, care au simțit o dură lipsă de solidaritate din partea partenerilor lor din UE, pe măsură ce se desfășura criza, în special din Țările de Jos, care au acceptat planul doar cu reticență după o dezbatere acerbă la summit.

Cu partidele de extremă dreaptă și anti-establishment deja puternice în țară, datele italiene ar fi ridicat alarme în capitalele UE, că eurocepticismul era în mod îngrijorător în creștere în unul dintre membrii fondatori ai blocului.

În sondaj, doar 33% dintre respondenții din Italia au declarat că aderarea la UE este un lucru bun, 44% dintre respondenți spunând că încrederea lor în Bruxelles s-a înrăutățit odată cu criza.

Mândrie națională

Sondajul a mai dezvăluit că răspunsul emoțional la criză diferă în țările europene chestionate: Germania, Franța, Italia, Polonia și Olanda, precum și Marea Britanie din afara UE.

Majoritatea respondenților din Marea Britanie (62 la sută), Olanda și Germania (ambii 57 la sută) au spus că „pandemia mi-a arătat că majoritatea oamenilor din țara noastră se preocupă unul de celălalt”.

În Franța, numărul era de doar 40%.
Franța a raportat, de asemenea, opinii negative cu privire la faptul dacă răspunsul național la covid-19 „m-a făcut să mă simt mai mândru de țara mea”.Doar 39% din Franța și Marea Britanie au declarat că se simt mândri.

În schimb, mândria națională a domnit în Germania și Țările de Jos, unde aproximativ două treimi dintre cei chestionați s-au declarat mândri de tratarea pandemiei de către țara lor.
Întrebat dacă guvernul este „competent” în combaterea crizei; 72% în Germania au fost de acord. În Franța și Marea Britanie, 40% au spus că așa este.
Când privea spre viitor, guvernul francez nu a reușit să convingă, doar 35% dintre respondenți răspunzând că sunt „încrezători în capacitatea guvernului de a face față provocărilor care ne stau înainte”.

În Olanda, 67% au avut încredere în guvernul lor, în timp ce cifra Germaniei era de 60%.

Aduceți înapoi locuri de muncă

Întrebat dacă răsturnarea pandemiei ar trebui utilizată „pentru a face schimbări importante în țară”, aproximativ 60% din Franța și Marea Britanie au spus că acest lucru ar trebui să fie cazul.
Dorinta de schimbare a fost mai slabă în Germania, unde 51 la sută au fost de acord, iar Olanda, la 46 la sută. Polonia a fost cea mai reticentă care s-a schimbat cu 40%.
Când a venit vorba de alegerea politicilor de adoptat, o imensă majoritate din toate țările a spus că guvernele ar trebui să facă planuri „pentru a readuce industriile de producție și locurile de muncă care au fost mutate peste hotare în ultimele decenii”.
Chiar și în Germania, 74% dintre respondenți au declarat că guvernul ar trebui să se angajeze să transfere locurile de muncă din străinătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?