Sorin Oprescu și-a dat restanțele după doi ani de mandat: ce întrebări a primit de la consilierii municipali

Redactor:
Maria Manoliu
Sorin Oprescu și-a dat restanțele după doi ani de mandat: ce întrebări a primit de la consilierii municipali
Pentru actuala stare a Bucureștiului, Oprescu a oferit justificări timp de o oră și jumătate. Acestea s-au referit la specula din parcări și piețele volante sau la apariția unor construcții ilegale și la asfaltările inutile din Parcul Herăstrău.

Acuzația a fost considerată nefondată de Sorin Oprescu. „Toțisunt producători. Nu a fost nimic ilegal. Am considerat totul ca oîncercare de provocare. Raportul de forțe a fost invers. S-a vrutun conflict între evenimentul Primăriei Capitalei și cel organizatde sectorul 5. Mulțumesc sectorului 5 că se alătură piețelorvolante”, a răspuns primarul general.

În Parcul Herăstrău se construiește ilegal

„În Herăstrău se decopertează alei abia asfaltate și se toarnăpiatră concasată. Au apărut tot felul de garduri. Vrem să știm dece se construiește și se taie copaci în Parcul Herăstrău”, l-auchestionat consilierii pe Oprescu. Pentru alei și garduri a răspunsșeful ALPAB, Radu Popa. Acesta a negat acuzațiile susținând că „nuse decopertează nimic, nu se toarnă piatră concasată pe nicio alee.În privința gardurilor, așa se asigură mai ușor paza”.

„Dom’ne, ne urcăm în mașini și mergem acum să vedeți cum sedecopertează aleile”, i-au strigat consilierii din sală. ȘefulALPAB a fost salvat de primarul general. Acesta le-a spus că aobținut de la un procuror ordinul de desființare a unor teraseconstruite ilegal pe un domeniu privat. „Patronii l-au dat înjudecată pe procuror. Am să mă adresez doamnei procuror general, amaflat că există o plângere împotriva procurorului iar eu nu pot sădesființez terasele”, a explicat Oprescu.

Pentru actuala stare a Bucureștiului, Oprescu a oferitjustificări timp de o oră și jumătate. Acestea s-au referit laspecula din parcări și piețele volante sau la apariția unorconstrucții ilegale și la asfaltările inutile din ParculHerăstrău.

Speculă cu locuri în parcărilemunicipalității

Consilierul PDL, Mihai Voicu, i-a spus primarului Sorin Oprescucă a fost nevoit să cheme poliția ca să poată pleca dintr-o parcarea municipalității. „Băieții mi-au cerut 5 lei peoră. N-am vrut să le plătesc, m-au amenințat, avenit o întreagă gașcă. Ca să scap, a trebuit să chem poliția să măscoată din parcare. Situația este aceeași în parcările de pe EdgarQuinet, Academiei, din fața fostului magazin Eva sau de pe NegruVodă. Băieții au chitanțiere de la Administrația Străzilor. Mi-ampermis să o întreb pe doamna director Alina Roman și degeaba, înparcări se continuă aceleași practici”, a povestit consilierulmunicipal, Mihai Voicu.

Acesta a mai atras atenția că există locurile de parcare alemunicipalității care se împrejmuiesc cu bandă roșie și seînchiriază, la negru, cu 10 lei ora. Sorin Oprescu i-a asigurat peconsilierii municipali că „primii care vor fi concediați vor fiangajații preluați de la Dalli. Soluția este un parteneriatpublic-privat pentru administrarea parcărilor municipalității.Mâine pleacă anunțul pentru licitație. Avem 35 la sută pierderi dincauza apucăturilor umane”.

Specula din piețele volante

La fiecare sfârșit de săptămână, în București funcționeazăcâteva piețe volante. Acestea sunt amplasate pe Edgar Quinet,Academia Militară, Bulevardul Unirii și Constantin Brâncoveanu.Deși s-a anunțat cu surle și trâmbițe că în aceste piețe sepractică prețuri de producător, consilierii municipali susțin căacestea sunt unele de speculă. Potrivit consilierului PSD, CostinPopescu, „la Academia Militară, în piața volantă, nu vândproducătorii. Un ONG gestionează întreaga activitate și tot acestaîncasează și taxele. A fost nevoie să înființăm o altă piațăvolantă, unde să vândă adevărații producători. Asta a deranjat, laun simplu telefon al ONG-ului au venit inspectorii PrimărieiCapitalei și polițiștii comunitari, o impresionantă desfășurare deforțe”.

Citește mai departe în pagina următoare

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide