Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, măsuri pentru noi locuri la ATI: sistează intervenţiile chirurgicale și concediile angajaților, pentru o perioadă

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, măsuri pentru noi locuri la ATI: sistează intervenţiile chirurgicale și concediile angajaților, pentru o perioadă
Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc (FOTO: spitalmciuc.ro)
Publicat: 26/10/2020, 20:35
Actualizat: 26/10/2020, 20:51

Conducerea Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc anunță că, în contextul epidemiei, a început o serie de reorganizări pentru a avea mai multe spații pentru pacienții infectați cu Sars-CoV-2 și pentru a asigura noi paturi de terapie intensivă, dacă va fi nevoie.

Astfel, timp de o săptămână (26-30 octombrie 2020), sistează intervenţiile chirurgicale pentru pacienții cronici și suspendă concediile de odihnă pentru angajați. Pacienții afectați de această decizie sunt anunțați și vor fi reprogramați.

Totodată, s-au creat noi circuite în cadrul Unității de Primiri Urgențe, s-a instalat un nou cort cu încălzire pentru a oferi spațiu de așteptare pacienților cu simptome ușoare, sub supravegherea personalului de specialitate.

Secția ortopedie s-a mutat la secția cardiologie, care s-a restrâns, creând spații pentru aceasta. Astfel s-a eliberat parterul spitalului, unde va funcționa în forma inițială zona de tampon (zona galbenă), pentru suspecții cu infecția SarS-CoV-2 și unde – după măsurile organizatorice necesare – vor fi disponibile 10 paturi de terapie intensivă pentru pacienții Covid-19 (zona roșie).

Secția medicină internă se va transforma, dacă va fi nevoie, în zonă de tampon pentru pacienți cu testul RT-PCR negativ, dar cu suspiciunea bolii Covid-19. Secția de neurologie se va restrânge și va elibera paturi pentru cazurile de la medicină internă.

Ambulatoriile de specialitate al spitalului funcționează în continuare, cu programul redus de până acum, pacienții sunt programați la 30 de minute. Se continuă triajul în poarta unității, pacienții sunt rugați să coopereze cu personalul spitalului, să ofere datele cerute și să respecte îndrumarea primită.

Pentru a asigura îngrijirea necesară a numărului mare de pacienți, conducerea spitalului a dispus – cu unele excepții bine justificate – suspendarea concediilor de odihnă pentru personal, începând cu 1 noiembrie și a înștiințat angajații că cei care sunt în concediu acum pot fi rechemați la nevoie.

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc în dimineața zilei de luni au fost internați 82 de pacienți cu Covid-19 și 9 pacienți cu suspiciunea infecției cu SarS-CoV-2. Doi bolnavi Covid-19 au nevoie de tratament de terapie intensivă.

„Depunem eforturi pentru a asigura spațiile și îngrijirea necesară pacienților Covid-19, dar și pentru a asigura îngrijire medicală pentru ceilalți pacienți. Pot apela la noi cu încredere toți cei cu probleme de sănătate, vor fi primiți, evaluați și vor primi îngrijirea de care au nevoie. Personalul medical care se ocupă cu cei infectați cu coronavirus este obosit după efortul de mai multe luni, putem ajuta munca lor noi toți cu respectarea măsurilor de precauție, vă rugăm să respectăm aceste câteva reguli bine cunoscute”, a declarat managerul spitalului, dr. Konrád Judit, citată de Mediafax.

De la confirmarea primului caz în Miercurea Ciuc, din aprilie și până luni dimineață, în Spitalul Județean de Urgență au fost îngrijiți 996 pacienți cu Covid-19, dintre care 14 persoane au murit.

Bilanț coronavirus! Aproape 3.000 de cazuri de COVID raportate pentru ziua de duminică

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), în ultimele 24 de ore, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 151.811 pacienți au fost declarați vindecați.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu