Vlad Mironescu
23.04.2012
Știri

Starea lui Adrian Păunescu este staționară. Brădișteanu: prognosticul rămâne rezervat

Starea lui Adrian Păunescu este staționară. Brădișteanu: prognosticul rămâne rezervat
Starea poetului Adrian Păunescu este încă destul de gravă, pacientul răspunde bine la tratamentul administrat, dar prognosticul rămâne rezervat, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, medicul Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului de Urgență Floreasca.

Starea poetului Adrian Păunescu este încă destul de gravă,pacientul răspunde bine la tratamentul administrat, darprognosticul rămâne rezervat, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX,medicul Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgiecardiovasculară a Spitalului de Urgență Floreasca.

„Dacă facem comparație cu starea gravă în care a ajuns la spital,putem spune cu certitudine că există o ameliorare vizibilă, dar nuputem vorbi despre depășirea oricărui risc. Prognosticul este încontinuare rezervat”, a precizat medicul Brădișteanu.

Acesta a spus că în cazul poetului Adrian Păunescu este vorbadespre un tratament de lungă durată.

La sfârșitul săpătămânii trecute, Brădișteanu declara că stareasănătății lui Adrian Păunescu s-a ameliorat puțin, că acestacorecteaza articolele pentru «Flacăra», vorbește cu prietenii latelefon, citește presa și se uită la televizor.

Medicul preciza că poetul urmează tratament pentru insuficiențăcardiacă, și că inima, rinichiul și ficatul sunt susținute cuanumite substanțe. Potrivit lui Brădișteanu, diabetul, boală pecare Păunescu o are de zece ani, ar putea fi cauza complicațiiloractuale.

Poetul Adrian Păunescu a fost internat, marți, la Secția TerapieIntensivă a Spitalului de Urgență Floreasca, în stare gravă, avândinsuficiență cardiacă, hepatică și renală. (ElviraGheorghiță, [email protected])

×
Inchide