• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

STAREA LUI TEO TRANDAFIR S-A ÎMBUNĂTĂȚIT. Vedeta TV ar putea ieși de la terapie intensivă într-o săptămână

STAREA LUI TEO TRANDAFIR S-A ÎMBUNĂTĂȚIT. Vedeta TV ar putea ieși de la terapie intensivă într-o săptămână
Starea de sănătate a lui Teo Trandafir s-a îmbunătățit simțitor în utimele câteva zile, echipa multidisciplinară de medici reușind să stabilizeze și să readucă la normal majoritatea funcțiilor organelor afectate, ea urmând să iasă de la terapie intensivă cel mai probabil într-o săptămână.

Starea de sănătate a lui Teo Trandafir s-a îmbunătățit simțitorîn utimele câteva zile, echipa multidisciplinară de medici reușindsă stabilizeze și să readucă la normal majoritatea funcțiilororganelor afectate, ea urmând să iasă de la terapie intensivă celmai probabil într-o săptămână.

Potrivit unui comunicat dat publicității de AKH Viena, SpitalulUniversitar din capitala Austriei, starea lui Teo Trandafir s-aîmbunătățit vizibil grație efortului multidisciplinar al echipei despecialiști ai clinicii.

„Am reușit să stabilizăm și să readucem la normal majoritateafuncțiilor organelor”, afirmă profesorul Christian Spiss,anestezist șef la secția de terapie intensivă din unitatea medicalăvieneză, citat în comunicat.

Adjunctul departamentului de chirurgie, profesorul Michael Gnant,citat și el în comunicat, explică de ce echipa medicală a optatpentru tratament și nu pentru o intervenție chirurgicală.

„Am încercat să evităm o procedură chirurgicală invazivă întrucât(tratamentul folosit, n.r.) este cea mai modernă terapie încazurile de pancreatită acută, și putem spune, cu prudență totuși,că această strategie pare să fie un succes”, afirmă Gnant.

Cele mai recente rezultate ale analizelor computer tomograf,obținute marți, arată o anumită îmbunătățire a structuriipancreasului, iar parametrii infecției și presiuneaintra-abdominală sunt și ei într-o ușoară scădere, mai afirmăreprezentanții AKH.

Având în vedere că infecția încă reprezintă o amenințare, echipamedicală propune o evoluție terapeutică lentă în ceea ce o priveștepe Teo Trandafir. Totuși, echipa medicală vede posibilă mutarea eide la terapie intensivă într-un salon normal în aproximativ osăptămână.

„Dacă situația continuă să se îmbunătățească, Teo Trandafir arputea fi transferată de la secția de terapie intensivă într-osăptămână”, afirmă și directorul medical al AKH, profesorulReinhard Krepler, citat în comunicatul de marți alspitalului.

Teo Trandafir a fost transportată, în urmă cu o săptămână, cu unavion privat, la Clinica AKH din Viena, după șase zile de internarela Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută deseveritate medie. (Ovidiu Vanghele,[email protected])

Inchide