Stenograma VI. SOV către Doru Bușcu: Academia Cațavencu trebuie să răspundă intereselor lui Sorin Ovidiu Vîntu. Punct!

Redactor:
Ioana Erdei
Stenograma VI. SOV către Doru Bușcu: Academia Cațavencu trebuie să răspundă intereselor lui Sorin Ovidiu Vîntu. Punct!
O zi mai târziu, Sorin Ovidiu Vîntu îl contactează pe Doru Bușcu, redactor sef Academia Cațavencu, discuția referidu-se la jurnaliștii care au plecat la publicație pentru a lansa Kamikaze:

O zi mai târziu, Sorin Ovidiu Vîntu îl contactează pe DoruBușcu, redactor sef Academia Cațavencu, discuția referidu-se lajurnaliștii care au plecat la publicație pentru a lansaKamikaze:

„S. O. VÎNTU: -Bun, și Doru, încă o chestiune,tati : să nu avem discuții : Academia Cațavencu a devenit dinmomentul preluării mele, eu am lăsat-o liniștit în pace, să o lassă-mi calce chiar propriile mele interese, dar in momentul în carea trecut pe finanțarea mea, Academia Cațavencu este o organizațiepatronală. Ea trebuie să răspundă intereselor patronatului.Intereselor de business ale patronatului. Acest lucru trebuievorbit cu oamenii. Răbdare! E momentul delicat chiar în acestmoment : vreau să-mi angajez o trupă de copii de 19, 20, 21 de ani,care să nu aibă niciun fel de prejudecată sau rahat la creier,oameni care înțeleg exact ce timpuri străbatem.

D. BUȘCU: – Ăștia se formează în ani,Sorin.

S. O. VÎNTU:: -Da, se formează în ani, sunt deacord cu tine, dar eu nu mai concep niciun fel de dizident înAcademia Cațavencu. Academia Cațavencu, ca orice instituție depresă din trustul meu, răspunde intereselor patronatului. Punct! Dedata asta am vorbit cu Sergiu, va veni, vom discuta pe față cu toțioamenii. Cui îi place rămâne, cui nu-i place pleacă. S-a terminatcu glumele de genul independență editorială, să îmi pot face eușmenurile.

S. O. VÎNTU: – Dar stai puțin: șocul a trecut,de-acuma ești în organizare. Organizeaz-o, te rog frumos, ca pe oinstituție patronală. Este totuși un business făcut pe banii mei,și nu puțini, sunt câteva zeci de milioane de euro.

D. BUȘCU: – Instituția patronală o organizeazăpatronul. Eu nu mai sunt patron, eu mă ocup de conținutul acesteipublicații.

S. O. VÎNTU: – Tocmai de aceea, ce-ți spun,dragul mei prieten, ea trebuie să răspundă intereselorpatronatului. Punct ! Organizația trebuie să fie pregătită sărăspunsă intereselor patronatului. Eu nu cer altceva.

S. O. VÎNTU: – Iubitul meu, hai să prezumăm căaceastă coincidență este un fapt real, acest tip de fapte reale nutrebuie să se petreacă. Nu mai trebuie să se petreacă de acum. Eatrebuie să răspundă intereselor lui Sorin Ovidiu Vîntu. Punct !Întâmplarea fericită pentru voi face că interesele lui Sorin OvidiuVîntu sunt doar interese de business. Nu mai am alte afaceri înRomânia. Singurul meu interes de business în România este presa.Deci dacă eu spun că am un interes, înseamnă că trustul acesta depresă are acest interes. Deci orice urmă de dizidență să știi că sesancționează cu desfacerea contractului de muncă. Are toată lumealibertatea de pe lume: poate pleca când vrea dacă nu-i convine. Noinu ținem pe nimeni legat cu funia, cu cătușele de scaun sau decolțul mesei. Dar nici nu mai concep de-acuma, nu mai concep un alttip de abordare a acestui trust de presă. In totalitatea lui. CuSergiu am vorbit, când a venit înapoi acuma i-am spus ce tip deorganizație vreau să producă, și nu în șapte ani, ci în câtevasăptămâni. Să discute foarte clar cu oamenii, că n-am chef să stausă negociez cu oamenii mei interesele mele. Ce, am înnebunit!

D. BUȘCU: Da, înțeleg asta, e absolut OK.

S. O. VÎNTU: – Băi, tati, normal, nu sunt uncretin, nu mă amestec pe chestiile de…dar în interiorul uneistrategii editoriale nu mai mișcă nimeni. Dacă decidem, de exemplu,mâine suntem tovarăși cu Băsescu. Păi de mâine toată lumea îl laspe Băsescu în pace. E ca exemplu. Sau mâine agresăm, criticăm cusupra de măsură, instituția f…ut- ului din România. Toată lumeaîncepe să înjure Instituția f…ut-ului din România.

S. O. VÎNTU: – Nu, n-ai înțeles : ei suntagresați în funcție de interesele mele. Atât ! Eu asta încerc să-țispun. Că, dacă fixăm ca strategie că de mâine susținem acteleguvernului, de mâine, trustul ăsta de presă, inclusiv AcademiaCațavencu, susține actul de guvernare. Asta încerc să-ți spun.

D. BUȘCU: – Cu condiția ca actul de guvernaresă merite să fie susținut. Pentru că dacă…

S. O. VÎNTU: – Nu, nu m-ai înțeles : singuracondiție care este aici este decizia lui Vîntu. Asta încerc să-țiexplic, Doruleț.

S. O. VÎNTU: Iubitul meu amic, da, dar dinmomentul ăsta, eu asta încerc, din momentul ăsta, de pe 7decembrie, deciziile mele sunt literă de lege. Iți convin, nu-țiconvin, ai libertatea să-ți dai demisia, să pleci acasă. Nu maimaschez nimic, nu mai manipulez nimic, nu mai negociez cusalariații mei.

D. BUȘCU: Un adevărat patron de presă.

S. O. VÎNTU: Da, tati, da, e un businesspatronal. Punct, și cu asta, basta, am încheiat subiectul.

D. BUȘCU: Vrei să te încadrezi în statura demogul, în definiția de mogul.

S. O. VÎNTU: Nu, mamă, nu, mă, Doruleț ! Darcum să lucreze salariații, cărora le dau să mănânce, împotrivaintereselor mele ? Asta-i noaptea minții ! Pe banii mei ! Asta estenoaptea minții ! Ei luându-și o șpagă de doi bani sau aranjându-șivreun post în viitorul guvern. Nu se poate așa ceva. Si dacă amfost cu menajamente, cu mănuși, cu aia, cu aia, de-acuma nu maisunt, de-acuma e pe față totul. Si așa e normal în toată lumeaasta. Ce, am fost eu puțin legat la ochi, dar lucrurile s-auterminat. Deci construiește organizația în acest sens, bătrâne ! Numai există de-acuma când discutăm : Domnule. Vasile Ionescu esteatacat la noi. Păi din momentul ăla, Vasile Ionescu s-a terminat cuel ! El nu mai există în paginile Academiei Cațavencu.

S. O. VÎNTU: Mă, nu ne…, dar nu sunt uncretin, nu sunt tâmpit la cap, știu regulile acestui joc, slavaDomnului! Nu mă apuc acuma să…. Eu nu sunt Mihai Iacob săpornesc… să încep să-mi f…t dușmanii. Ce, am înnebunit?! Ceeace îți spun eu ție, bătrâne, este faptul că această autorizațietrebuie, de la tine, Academia Cațavencu, care este singura expresieîn print pe care am păstrat-o, trebuie să înțeleagă că este acolopentru două lucruri: să răspundă intereselor cetățenilor și înprimul rând interesele patronatului. Pentru că, dacă patronatul arecâștig, au și ei servicii câștig. Dacă patronatul nu are câștig,își ia o șpagă măruntă astăzi și mâine rămân fără pâine. Oameniitrebuie să știe că ei sunt acolo angajați la patron. Că au șansa săfie angajați la un patron luminat, asta e bafta lor, dacă nu oînțeleg nici pe asta, dă-i dracului! Scuză-mi lipsa demodestie.

D. BUȘCU: Nu, am remarcat-o pe asta cu patronulminunat din urmă cu câțiva ani. E știută, a făcut turulorganizației asta. E ok, adică e…

S. O. VÎNTU: Dorulețu’, e în firescul lorpovestea asta, dar nu mai vreau de acuma să-mi spui că nu ai pututsă strunești organizația, că nu știi cine ce a zis, că nu ai pututsă-l ții pe ăla să nu facă scandal. Mă doare în p…ă, îl daiafară. În momentul în care unul își permite să încalce strategiagrupului de presă Realitatea Cațavencu, ăla pleacă acasă fărăniciun fel de altă dispensă, de intervenții, de rugăminți, de stai,domnule, că se potolește… mi se rupe p…a! Ăia când își lanseazăziarul?

D. BUȘCU: Acuma ies cu el.

S. O. VÎNTU: Vezi tu, la ăștia 14 care auplecat, trebuia să le atașezi și un om de încredere al nostru, săfim și noi înăuntru, acolo.

D. BUȘCU: Este, dar este și unul de-al loraici, îl știu.

S. O. VÎNTU: Da.

D. BUȘCU: Mie îmi displac chestiile astea.

S. O. VÎNTU: După cum ai văzut, nu trebuiesă-ți displacă, trebuie să fii foarte atent la chestiile astea.

D. BUȘCU: Da, eu sunt alt gen. Le-aminterceptat și corespondența, printr-o greșeală pe care au făcut-oei, am pus mâna pe corespondența lor pe mail, adică nu a săpatcineva în mod special, dar… și am văzut că povestea era discutatăde 7-8 luni, adică era hă, hă, era o chestie pusă bine la punct.Dar în fine, nu vreau să mai aud de ei și nici nu vreau să mai amde-a face cu ei. Deși sunt vreo 2-3 acolo care au fost luați cuforța, știi, dintr-un entuziasm din ăsta, băiețesc, la bere și desolidaritate soldățească.

S. O. VÎNTU: Ăia nu mai au ce căuta înapoi,indiferent de situație”.

(Departamentul Eveniment, [email protected])

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Drama lui Leonard Doroftei! Fostul campion mondial rupe tăcerea. De ce a plecat, de fapt,...
Partea neștiută a PRO TV-ului. Câți angajați are, de fapt, televiziunea numărul 1 din România
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Armata Japoniei se pregătește de război, în urma agresivității Chinei
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Putin s-a răzbunat CRUNT pe americani! Le-a arătat că nu glumește, lumea întreagă TREMURĂ
Care sunt primele lucruri pe care să le verifici la o mașină atunci când pleci...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide