STENOGRAMELE DNA: CUM SE CONSTRUIEȘTE O „REȚEA MAFIOTĂ”. Senatorul Cătălin Voicu vroia să devină ministru de interne, să-l aresteze pe Onțanu și să-i facă dosare lui Oprea

STENOGRAMELE DNA: CUM SE CONSTRUIEȘTE O „REȚEA MAFIOTĂ. Senatorul Cătălin Voicu vroia să devină ministru de interne, să-l aresteze pe Onțanu și să-i facă dosare lui Oprea
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 27/04/2012, 06:50

Stenogramele interceptărilor din dosarul penal al senatoruluiPSD Cătălin Voicu au fost publicate de HotNews. Este vorba de maimulte întâlniri sau discuții telefonice, care au fost înregistratede DNA. Protagoniștii sunt senatorul Voicu, judecătorii CristianJipa și Florin Costiniu de la Înalta Curte, senatorul PSD AlexandruMazăre, oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic.

Dosarul senatorului Cătălin Voicu a fost discutat joi la Comisiajuridică a Senatului, ca urmare a cererii DNA prin care s-a cerutaprobarea pentru arestarea parlamentarului. Asupra acestei cereriurmează să se pronunțe plenul Senatului. Cătălin Voicu este acuzatde trafic de influență în formă continuată, fals în înscrisuri subsemnătură privată, participație improprie la infracțiunea de falsintelectual la legea contabilității, în legătură cu fapte decorupție, în formă continuată.

• Discuțiile dintresenatorii Voicu și Mazăre se desfășoară în principal pe douăpaliere: teme politice și teme juridice. În ceea ce privește temelejuridice, se vorbește mult despre intenția lui Cătălin Voicu de adeveni ministru de interne în cazul în care Mircea Geoană ar ficâștigat alegerile prezidențiale. Într-o atare situație, Voicupovestește cum ar vrea să-l aresteze pe Neculai Onțanu și să-i facădosare lui Gabriel Oprea. Inclusiv șeful de partid, Mircea Geoană,este criticat. Redăm în continuare din stenograma publicată deHotNews:

Voicu Catalin: Baga-mi-as p…. in Geoana sicu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, camulti au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSDde la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot…Pai, sefa doamna Cristeade la Dambovita, la fel si nu-ti mai dau nume, ca nu-i frumos.Multi! Dom’ne, i-am rezolvat pe toti, dom’ne, ca unde n-a fost locde rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-adat 10 ani, unul dintre avocati zice: „Dom’ne, nu-i e rusine,dom’ne?” „Dom’ne, zic, asta a fost!” (…)
Voicu Catalin: …asta, sa ne ajute Dumnezeu, vineturul doi, s-atunci …..se duce la negociere, vreau Internele.Daca nu ma duc la Interne, da….
Mazare Alexandru: Eu am vorbit cu Radu…
Voicu Catalin: Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dusla Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitiain mana, ai toata Curtea…
Mazare Alexandru: Da’ ai sa arestezi?Dumneavoastra?
Voicu Catalin: Da, am Politia, vreau sa-l arestezpe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu’ Oprea, credeam ca poate vinede la …de la…de jos dosaru’, sus merge snur! Pentru ca eu suntsinguru’ personaj care am tot…toata cane…conexiunea in mana,si-ai vazut ca Procuratura, in Justitie si…
Mazare Alexandru: Am o intrebare ca sainteleg…
Voicu Catalin: Da.
Mazare Alexandru: Sunteti cu Vanghelie, da?
Voicu Catalin: Da. (….) Colegule, asculta ce-tispun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteauadin Romania! Acu’, daca pierdem alegerile, reteaua e in functiune.Eu acuma am….(neinteligibil)… da’ greu. pana acum n-am….(neinteligibil) …ministeru’ asta…(neinteligibil)….intelegi? Ai retea, rezisti ca sa facem gherilaurbana….(…)”.

• O altă stenogramăpublicată de HotNews se referă la o discuție între omul de afaceriCostel Cășuneanu și judecătorul Florin Costiniu, în care acesta dinurmă îi explică „regelui asfaltului’ motivele pentru care a pierdutun proces la Înalta Curte. Senatorul Voicu ar fi luat, potrivitDNA, bani de la Cășuneanu pentru a-i obține o sentință favorabilăîn respectivul dosar și ar fi apelat la ajutorul judecătoruluiCostiniu. Redăm în continuare un pasaj din stenograma publicată deHotNews:

Casuneanu Costel: Buna seara, am onoarea, satraiti!
Costiniu Florin: Domnu…imi pare rau ca trebuiesa nu va dau o veste buna. Dar dupa ce s-a ….in fond, dupa casares-a mentinut solutia de la Curtea de Apel. Vreau sa va spun camie-mi, imi tremura nu numai vocea, imi tremura mainile de…nervisi de indignare pentru ce s-a intamplat. Credeti-ma ca frateledumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce eraomeneste posibil, mai mult decat atat. Vorbesc pe un telefon careprobabil este ascultat. Ma jur pe nepotii mei!
Casuneanu Costel: Nu. Stati domne linistit,vezi….
Costiniu Florin: Am si eu nepoti. Domnu’ decivreau sa va spun si cum sa spun am o nepotica de patru luni si unude doi ani si noua luni. E Dumnezeu deasupra nu ce era omenesteposibil, mai mult decat ar fi fost omeneste posibil. Din pacate,una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploiesti a facut pactulcu diavolul, probabil pe bani multi iar celelalte doua, maitematoare, mai speriate. Speriate de mediatizare, speriate deasa….au fost fortate pur si simplu sa….
Casuneanu Costel: Incorect, total incorect.
Costiniu Florin: Total, total. Este o mizerie, obatjocura. Vom vedea ce remedii juridice a…mai sunt, ce anume semai poate face, dar asta as vrea sa retineti si va spun este unDumnezeu care le stie pe toate. Nu, nu ceea ce era indeobste defacut pentru a ajuta un prieten, un frate. Mai mult decat atat. Sicand o sa veniti o sa am rugamintea sa ne intalnim o jumatate deora sa bem un pahar de apa impreuna…
Casuneanu Costel: Cu mare pla…
Costiniu Florin: Si sa va povestesc ca, repet,a…daca nu fac atac cerebral in urmatoarea ora, nu mai facniciodata. Nu fac niciodata pentru ca s-a dat o solutie, nu, eu vaspun acuma pe telefoanele astea ascultate, superascultate… S-adat o solutie stramba, cu totul si cu totul alte considerente decatdreptatea, decat legea, decat tot.
Casuneanu Costel: Asta e….
Costiniu Florin: Una dintre doamne, desi a fostrugata la cel mai inalt nivel cu putinta, a preferat argintii, cumse spune. Iar celelalte doua, de frica si terorizate de asta care-imai batrana, care a fost presedinta de tribunal, care nu stiu ce,le-a….asa amenintate cu DNA, cu dracu sa le ia. Deci va spun, amavut inclusiv la opt jumatate, azi de dimineata, ultima, ultimadiscutie si am fost incredintat pana acum la sase seara ca totul vafi nu bine, ca va fi legal, ca va fi normal, ca va fi in acord cuomenia si dreptatea. Va spun, nu, nu fac pe nebunul”.

• Un alt pasajal stenogramei publicate de HotNews cuprinde o discuție pe aceeașitemă între Cășuneanu și Voicu, în care și acesta din urmă îi dăexplicații referitoare la pierderea procesului:

Voicu Catalin: Asta-i Romania lui TraianBasescu, intelegeti? Bani, santaj, asta-i crima organizata, nuautomatu’ pe strada! Ca-ti vine sa iesi cu arma in mana la unmoment dat pe strada, sa nu mai tii cont de nimic. Ca nici in ’89nu au fost abuzuri si atrocitati, domne, santaj pe fata. Si aleadoua amarate, speriate, ingrozite, terorizate si aialalate a luatbanii cu derbedeul ala de…
Casuneanu Costel: Sa va ajute Dumnezeu!
Voicu Catalin: Si probabil Dumnezeu ne incearca sane uneasca mai mult si sa identificam unde-i diavolul sidusmanul.
Casuneanu Costel: Da, domn…
Voicu Catalin: Va pup! Sa va dea Dumnezeusanatate! Eu nu-s bun de nimic.
Casuneanu Costel: Da.
Voicu Catalin: Mie imi tremura picioarele acuma.Sa traiti, sa traiti, sa traiti, sa traiti!”

• Din stenograme maireies și alte preocupări ale senatorului Voicu. Astfel, acesta vreasă „purifice” DNA-ul și cataloghează ANI ca fiind o instituție fărăforță juridică, adica „un căcat”. De asemenea, Voicu îi povesteștelui Mazăre cum a reușit să îi câștige un dosar soției lui MironMitrea, referitor la dreptul acesteia de a profesa ca notar.Senatorul Voicu dezvăluie și motivele pentru care primarul MarianVanghelie îl susținea pentru a ajunge ministru de interne:”Prezenta mea la Interne lui ii confera liniste”. În mai multediscuții cu senatorul Mazăre, Voicu îi vorbește despre relațiilesale din lumea juridică, iar Mazăre este foarte interesat de ceeace poate rezolva Voicu.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Ora de iarnă 2021. Nu se mai dă ceasul? Anunț pentru toți românii
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021