Sute de cetățeni chinezi au semnat declarații pe proprie răspundere ca să primească un vaccin experimental, neaprobat/ Care sunt riscurile pe care și le asumă

Sute de cetățeni chinezi au semnat declarații pe proprie răspundere ca să primească un vaccin experimental, neaprobat/ Care sunt riscurile pe care și le asumă
Publicat: 17/10/2020, 22:50

Sute de cetățenii chinezi au stat la coadă la un spital din Yiwu, oraș în estul Chinei, pentru a primi o doză de vaccin experimental împotriva COVID 19, care încă nu a trecut prin toate testele. Voluntarii plătesc echivalentul a 50 de euro pentru a fi vaccinați. Oamenii de știință din întreaga lume se luptă pentru a găsi o modalitate de a opri virusul care a infectat peste 39 de milioane de oameni și a curmat peste 1,1 milioane de vieți.

Oamenii s-au aliniat în faţa centrul de sănătate comunitar din Yiwu cu câteva ore înainte ca acesta să se deschidă, după ce medicii au spus că vaccinul va fi pus la dispoziţie pentru echivalentul a 50 de euro pentru cei care îl doresc, scrie BBC.

Voluntarii au fost obligaţi să semneze o declaraţie prin care își asumă responsabilitatea pentru posibilele efecte secundare înainte de a primi o doză din vaccinul încă neaprobat, CoronaVac, dezvoltat de compania de stat Sinovac Biotech. Ei vor primi a doua doză peste 28 de zile.

Stocul de vaccin experimental s-a epuizat în decurs de două ore şi jumătate.

Testele din ultima etapă CoronaVac sunt lansate în Brazilia și Indonezia, cu aproximativ 11.000 de voluntari

Șase companii care au produs vaccinuri au început studiile clinice de fază 3 – ultimul pas al testării pentru a dovedi eficacitatea și siguranța înainte de a solicita aprobarea autorităților de reglementare – și trei sunt chinezești.

„Dacă totul merge bine, sperăm că vom putea obține unele rezultate la sfârșitul anului”, a declarat Helen Yang, directorul relațiilor cu investitorii de la Sinovac, de la uzina de producție CoronaVac din districtul Daxing al capitalei chineze, potrivit CNN.

Compania de biotehnologie cotată la Nasdaq a început să-și dezvolte vaccinul la sfârșitul lunii ianuarie, la mai puțin de o săptămână după ce Wuhan – epicentrul inițial al focarului de coronavirus din China – a intrat într-o carantină strictă. Construcția uzinei a început în martie, iar Yang a declarat că instalația va produce în cele din urmă 300 de milioane de doze de vaccin pe an, dacă va fi aprobată de Administrația Națională pentru Produse Medicale din China.

China îşi imunizează lucrătorii din primele linii ale luptei împotriva coronavirusului în cadrul unui program de urgenţă din iulie, dar aceasta este prima dată când pune vaccinul la dispoziţia publicului larg. Măsura vine după ce Beijingul a declarat că un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi lansat în trei săptămâni.

CoronaVac utilizează o abordare de modă veche – folosind un virus întreg inactivat pentru a determina organismul să dezvolte imunitate

Virusul este crescut în condiții controlate și ucis chimic, deci nu se poate replica pentru a provoca boli atunci când este injectat în organism. Această metodă s-a dovedit multă vreme eficientă cu alte virusuri și este încă utilizată în vaccinurile împotriva poliomielitei și gripei, precum și în vaccinul antirabic, mai scrie CNN.
Un purtător de cuvânt al Sinovac a spus că compania a ales un vaccin inactivat, deoarece era cel mai familiarizat cu această abordare.

SUA promovează un nou tip de vaccin realizat folosind material genetic din virus

Acest tip de vaccin este mai rapid de produs, deoarece eșantioane întregi ale unui virus nu trebuie cultivate, dar se știe mai puțin despre ce material genetic să aleagă din virus pentru a se replica pentru a induce un răspuns imun puternic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...