Sute de cetățeni chinezi au semnat declarații pe proprie răspundere ca să primească un vaccin experimental, neaprobat/ Care sunt riscurile pe care și le asumă

Redactor:
Lucreția Soare
Sute de cetățeni chinezi au semnat declarații pe proprie răspundere ca să primească un vaccin experimental, neaprobat/ Care sunt riscurile pe care și le asumă

Sute de cetățenii chinezi au stat la coadă la un spital din Yiwu, oraș în estul Chinei, pentru a primi o doză de vaccin experimental împotriva COVID 19, care încă nu a trecut prin toate testele. Voluntarii plătesc echivalentul a 50 de euro pentru a fi vaccinați. Oamenii de știință din întreaga lume se luptă pentru a găsi o modalitate de a opri virusul care a infectat peste 39 de milioane de oameni și a curmat peste 1,1 milioane de vieți.

Oamenii s-au aliniat în faţa centrul de sănătate comunitar din Yiwu cu câteva ore înainte ca acesta să se deschidă, după ce medicii au spus că vaccinul va fi pus la dispoziţie pentru echivalentul a 50 de euro pentru cei care îl doresc, scrie BBC.

Voluntarii au fost obligaţi să semneze o declaraţie prin care își asumă responsabilitatea pentru posibilele efecte secundare înainte de a primi o doză din vaccinul încă neaprobat, CoronaVac, dezvoltat de compania de stat Sinovac Biotech. Ei vor primi a doua doză peste 28 de zile.

Stocul de vaccin experimental s-a epuizat în decurs de două ore şi jumătate.

Testele din ultima etapă CoronaVac sunt lansate în Brazilia și Indonezia, cu aproximativ 11.000 de voluntari

Șase companii care au produs vaccinuri au început studiile clinice de fază 3 – ultimul pas al testării pentru a dovedi eficacitatea și siguranța înainte de a solicita aprobarea autorităților de reglementare – și trei sunt chinezești.

„Dacă totul merge bine, sperăm că vom putea obține unele rezultate la sfârșitul anului”, a declarat Helen Yang, directorul relațiilor cu investitorii de la Sinovac, de la uzina de producție CoronaVac din districtul Daxing al capitalei chineze, potrivit CNN.

Compania de biotehnologie cotată la Nasdaq a început să-și dezvolte vaccinul la sfârșitul lunii ianuarie, la mai puțin de o săptămână după ce Wuhan – epicentrul inițial al focarului de coronavirus din China – a intrat într-o carantină strictă. Construcția uzinei a început în martie, iar Yang a declarat că instalația va produce în cele din urmă 300 de milioane de doze de vaccin pe an, dacă va fi aprobată de Administrația Națională pentru Produse Medicale din China.

China îşi imunizează lucrătorii din primele linii ale luptei împotriva coronavirusului în cadrul unui program de urgenţă din iulie, dar aceasta este prima dată când pune vaccinul la dispoziţia publicului larg. Măsura vine după ce Beijingul a declarat că un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi lansat în trei săptămâni.

CoronaVac utilizează o abordare de modă veche – folosind un virus întreg inactivat pentru a determina organismul să dezvolte imunitate

Virusul este crescut în condiții controlate și ucis chimic, deci nu se poate replica pentru a provoca boli atunci când este injectat în organism. Această metodă s-a dovedit multă vreme eficientă cu alte virusuri și este încă utilizată în vaccinurile împotriva poliomielitei și gripei, precum și în vaccinul antirabic, mai scrie CNN.
Un purtător de cuvânt al Sinovac a spus că compania a ales un vaccin inactivat, deoarece era cel mai familiarizat cu această abordare.

SUA promovează un nou tip de vaccin realizat folosind material genetic din virus

Acest tip de vaccin este mai rapid de produs, deoarece eșantioane întregi ale unui virus nu trebuie cultivate, dar se știe mai puțin despre ce material genetic să aleagă din virus pentru a se replica pentru a induce un răspuns imun puternic.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide