ȚARA care a rămas fără sicrie și își îngroapă morții de coronavirus în cutii de carton: Ori nu mai există ori sunt prea scumpe

Redactor:
Gandul
ȚARA care a rămas fără sicrie și își îngroapă morții de coronavirus în cutii de carton: Ori nu mai există ori sunt prea scumpe
Foto: Captură Youtube.com

Autoritățile din orașul ecuadorian Guayaquil, puternic afectat de coronavirus, nu mai face față cererii de sicrie pentru cei decedați și a apelat la „cutii de carton”.

Asociația producătorilor de carton a furnizat 1.000 de asemenea sicrie primăriei, în care vor fi îngropați cei răpuși de coronavirus, scrie The Guardian.

„Răspundem cererii de sicrie, pentru că este foarte ridicată, iar în orașul nostru nu mai sunt sicrie sau sunt foarte scumpe, nimeni nu-și permite”, a declarat un purtător de cuvânt al municipalității.

Duminică seară, Ecuadorul număra peste 3.600 de cazuri pozitive de coronavirus, dintre care 180 au murit.

Guayas, provincia a cărei capitală este Guayaquil, a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 din Ecuador, cu 2.534 persoane contaminate și 126 de persoane decedate.

Presa internațională a relatat însă că multe dintre cadavre au fost abandonate pe străzi, de teama contaminării și imaginea este una sumbră.

Vicepreședintele Ecuadorului, Otto Sonnenholzner, și-a cerut scuze sâmbătă pentru situația cumplită.

Președintele Lenin Moreno a decretat stare de urgență în Ecuador, din cauza pandemiei de coronavirus.

Inchide