Țara cu 680 de mașini de peste 200.000 de euro. „ÎMI PLIMB ROLLS-UL CU TRAILERUL” – cum e să ai o mașină de sute de mii de euro în România

Țara cu 680 de mașini de peste 200.000 de euro. ÎMI PLIMB ROLLS-UL CU TRAILERUL - cum e să ai o mașină de sute de mii de euro în România
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 00:40

Cea mai scumpă mașină vândută anul trecut în România a fost unRolls Royce Phantom Coupe de peste 460.000 deeuro. Alți doi români sunt fericiții posesori al unuiFerrari 599 de 320.000 de euro și al unui RollsRoyce Ghost de peste 270.000 de euro.

Când vine vorba de mașini foarte scumpe, inevitabil intră îndiscuție și vechea problemă – există drumuri în România pentru cacei care au un automobil de lux să se poată bucura de plăcereacondusului? Sau automobilul este cumpărat doar pentru a fi văzut,servind mai mult de bibelou.

Cristea Opria, impresar de fotbal și posesor al unui Rolls RoycePhantom și al unui Hummer, mărturisește cinstit căși-a cumpărat mașinile doar pentru a fi văzute. Când vine vorba decondus, însă, a ajuns chiar să urască să iasă cu ele pe străzi, bachiar, când drumul e lung și prost, preferă să le urce în trailerși să le urmeze din spate într-o Mercedes mai capabil să facă fațăhârtoapelor autohtone.

Cristea Opria a mers chiar mai departe – și-a placat ambeleautomobile de lux cu aur, pentru a lua ochii trecătorilor.Impresarul a avut însă un motiv întemeiat pentru asta – el însușiare o firmă de placare cu aur, astfel încât cele două automobileservesc drept reclamă.

Cum s-a placat cu aur mașina unei actrițe deOscar

„Nu mi-am cumpărat mașinile ca să mă plimb cu ele, le-am luatpentru că aveam firma de placare cu aur și îmi trebuiau două mașinicare să aibă impact vizual pe care să le plachez și să-mi serveascădrept reclamă. Aveam o cunoștință în America și am apelat la easă-mi caute un Rolls și un Hummer”
, a declarat Opriapentru gândul.

Cunoștința impresarului nu a găsit doar marca de „impact”preferată de Opria, dar și un vânzător de „impact” – actrița MerylStreep (16 nominalizări la Oscar, dintre care două câștigate). „Afost doar o întâmplare, nu am achiziționat Rolls-ul pentru căaparțina doamnei Streep, ci pentru că mașina se prezenta încondiții foarte bune.

Era un Phantom fabricat în 2005, înmatriculat în 2007 și careavea doar 6.000 de kilometri la bord. Pe urmă am luat și Hummer-ul(care a aparținut luptătorului de wrestling Dave Batista n.r.) șile-am adus în țară pentru a fi placate cu aur”, spune CristeaOpria.

Cu Rolls-ul pe drumuri lăturalnice

Cele două automobile au fost aduse în România în 2008, chiar cândîncepea criza economică. Impactul a fost cel scontat de CristeaOpria, reclama, în schimb, nu atât de eficientă pe cât ar fi dorit.”Impactul a fost mai ceva decât mă așteptam. Se uita și încă se maiuită lumea ca la urs. Din păcate a venit criza așa că nu am reușitsă ajung prea departe cu serviciile de placare cu aur a altorautomobile. Lumea se uită, dar nu prea dă și bani”.

Astfel că cele două „bijuterii” pe roți stau mai mult în garajdecât pe drum, pentru că proprietarului îi este milă să iasă cu elepe străzile din România. „Nu-mi prea place să mă plimb cu ele. Peunde le scot se adună lumea grămadă. De multe ori caut drumuri mailăturalnice ca să pot să trec. Și în trafic șoferii merg foarteaproape de ele ca să se uite mai bine. Uneori am impresia că vor săintre și înăuntru”, povestește impresarul. Când le scoate dingaraj, totuși, de obicei o face pentru a le duce la expoziții. Lavolan rămâne însă numai dacă drumurile îl poartă prin Moldova, undespune că drumurile sunt bune și poți să conduci o mașină de luxfără teama că o să dai în gropi.

„Altundeva în țară, însă, e dezastru. Când trebuie să ajung dinSeverin în București sau să mă duc la Oradea e jale. De aceeaprefer să le urc în trailer și să nu am bătăi de cap. Când merg laexpoziții în străinătate folosesc trailerul până la graniță.

După ce am ieșit din țară, e altceva, poți să te urci la volanliniștit”, spune impresarul. Gropile șoselelor noastre îl sperie șidin alte pricini. În România nu are unde să facă revizia tehnică.”Pentru Hummer trebuie să merg la Budapesta, iar pentru Rolls laViena. Mă costă 600 de euro doar să schimb uleiul”.

680 de români au mașini mai scumpe de 200.000 deeuro

Automobilele de lux reprezintă șase la sută din toate automobileleînmatriculate în România. Dintre acestea, 680 sunt automobile carecostă peste 200.000 de euro, conform publicației Ziarul Financiar.Bentley este marca de lux cea mai bine vândută în România, cu 190de bucăți vândute în 2009 și 200 în 2010. Urmează Maserati cu 180de bucăți vândute în 2009 și 183 în 2010, pe locul trei fiindFerrari cu 101 bucăți vândute în 2009 și 124 în 2010.

TOPCele mai scumpe automobile vândute în 2010, înRomânia

Rolls Royce Phantom Coupe – 460.000 de euro

Ferrari 599 – 320.000 de euro

Rolls Royce Ghost – 270.000 de euro

BMW Seria 7, 760Li – 200.000 de euro

Morgan Aero Supersport – 200.000 de euro

Morgan 4/4 – 200.000 de euro.

Taxa de transport nu este inclusă în preț.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Motivul despărțirii: A bătut-o Mr Pink?! Monica Gabor, plină de vânătăi pe corp
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
WhatsApp anunţă implementarea "View Once". Iată tot ce trebuie să ştii despre noua funcţie
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Imagini apocaliptice în Siberia. Ard patru milioane de hectare în cea mai rece regiune din...
Motivul despărțirii: A bătut-o Mr Pink?! Monica Gabor, plină de vânătăi pe corp
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Calendar ortodox 4 august 2021: Ce sărbătoare e azi?
ȘOCUL ANULUI pentru cei vaccinați cu PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Anunțul cumplit a...
Liviu Dragnea, pe mâna medicilor de urgență. Specialiștii sunt rezervați
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...