Tiparul „mașina de ocazie” | O fată dispărută din Caracal de 20 de ani. Tatăl: Calvarul seamănă cu cazurile actuale / Poliția: Stai liniștit, fata e în călduri

Tiparul „mașina de ocazie | O fată dispărută din Caracal de 20 de ani. Tatăl: Calvarul seamănă cu cazurile actuale / Poliția: Stai liniștit, fata e în călduri
Publicat: 28/07/2019, 14:05

Nelu Geneș, tatăl Mihaielei Geanina Geneș, a povestit, corespondentului Mediafax, modul în care s-au scurs 20 de ani fără să știe nimic de fiica lui. A plecat în 20 iulie 1999 de acasă, din Caracal, cu o mașină de ocazie și nu s-a mai întors. După ce s-a lovit de indiferența anchetatorilor, omul a făcut anchetă pe cont propriu și a aflat că fata lui a ajuns la traficanții de carne vie din Bulgaria.

„Fiica mea fost vândută la traficanți de droguri chiar de prietenul ei, care începuse să se drogheze și nu mai avea cu ce să își plătească drogurile. Traficanții de droguri au vândut-o apoi la doi bulgari, traficanți de carne vie”, a povestit Nelu Geneș.

Fata a dispărut de acasă într-o perioadă în care tatăl ei era plecat în alt județ, la înmormântarea cumnatului său. Acesta a aflat vestea când s-a întors acasă, imediat ce a ajuns în Gara din Caracal.

„Fiica mea a dispărut în 1999 exact în perioada în care a murit cumnatul meu de la Slobozia (Ialomița). Eu am fost plecat acolo șapte zile și când m-am întors și am pus piciorul pe peronul gării o cunoștință mi-a spus ce s-a întâmplat. Familia, rudele nu mi-au zis nimic până am revenit acasă pentru că sunt cardiac”, a spus Nelu Geneș.

De atunci, tatăl a început căutările, chiar și acasă la prietenul Geaninei.

„Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la casa prietenului fetei și toate geamurile erau închise, pe uși erau lacăte. Vecinii lui mi-a spus că Geanina a fost luată într-o mașină de culoare roșie. Am aflat că avea numere de Bulgaria”, a mai spus Nelu Geneș.

De la casa prietenului fiicei sale, Nelu Geneș a pornit la poliție, unde, spune el, a avut parte de aceleași tratamente ca familiile Luizei și Alexandrei.

„Am pornit la poliție și am anunțat dispariția fiicei. Am dat primele indicații și informații și am cerut să ia urma acestui individ. Răspunsul celor de la Poliția Caracal a fost următorul: «Noi știm să ne facem meseria, nu trebuie să primim indicații de la persoane neavenite». M-au întrebat apoi câți ani are fata. Și am spus că are 18 ani și cinci luni. «Lasă, băi, că e în călduri. Stai mă liniștit că nu trebuie să îți faci probleme». Cazul seamănă cu cel al celor două fete dispărute de curând. Poliția i-a tratat și pe părinții lor ca și pe mine”, a mai spus Nelu Geneș.

Tatăl Geaninei Geneș spune că la trei săptămâni după ce a anunțat dispariția a primit o scrisoare de la IPJ Olt în care i s-a spus că ancheta este în derulare, dar răspunsul nu a mai venit nici până azi.

„După trei săptămâni de când am semnalat situația la poliția din Caracal am primit o scrisoare acasă de la IPJ Olt în care, în două fraze, se spunea: «În urma sesizării făcute de dumneavoastră privind dispariția fiicei vă facem cunoscut că face obiectul unui dosar penal și cercetările sunt în curs». Din momentul respectiv și până acum când vorbesc nu am mai primit nici un răspuns”, a povestit Nelu Geneș.

La un moment, Nelu Geneș a început căutările pe cont propriu și când aproape ajunsese să își găsească fiica, s-a lovit din nou de indiferența instituțiilor statului.

„În prima lună am fost chemat la audieri și de câte două ori pe zi. Apoi când am văzut că se tărăgănează am început cercetările pe cont propriu. Orașul Caracal este foarte mic și eu am fost cadru militar și ne știam toți între noi. Am plătit fiecare informație primită. Multe au fost false și le-am eliminat. Informațiile le dădeam la Crimă Organizată din cadrul IPJ Olt. Am ajuns să aflu locul în care era fiica mea ținută, într-o casă din localitatea Vișina, situată între Caracal și Corabia. Casa aparținea mamei unuia dintre traficanți și vecin cu respectivul era chiar polițistul care se ocupa de caz. Era din Vișina și el. M-am adresat la DIICOT Craiova și au luat legătura cu IPJ Slatina. În perioada octombrie-noiembrie a venit un procuror care a stat cu mine de vorbă, ca la o partidă de pescuit, fără nici un dosar în față”, a mai spus Nelu Geneș.

Bărbatul spune că a ajuns să îl ducă singur pe suspect la poliție, dar că a fost eliberat imediat.

„Cu sprijinul unui vecin din zonă am reușit să îl găsesc pe prietenul fetei mele. Era un profesor care a murit, care m-a sunat când el venise acasă, pe 15 august, într-o noapte de Sfântă Maria. Am fost cu patru mașini cu rudele, am intrat peste el în casă. A vrut să dea cu cuțitul în mine, dar cu o bară de la un șifonier am reușit să îi rup mâna și să îl duc la poliție, la IPJ Olt. Ce credeți că au făcut? I-au dat drumul pe ușa din spate. Au venit în noaptea aceea rude, vecini, prieteni și am protestat în fața poliției. Dimineața la 4 am intrat în sediu, la adjunct, care dormea în fotoliu și cu picioarele pe masă. Când l-am întrebat ce au făcut individului a spus că i-a dat drumul pentru că procurorul de caz a zis că nu sunt suficiente probe. Din momentul acela martorii care erau cu mine au spus: «Din momentul acesta pe noi să nu ne mai implici»”, a mai povestit Nelu Geneș.

Tot pe cont propriu, bărbatul a identificat și traseul pe care a fost dusă.

„Fata a fost trecută apoi fraudulos pe Dunăre cu barca, deși ea avea pașaport și dusă la doi traficanți de carne vie din Corabia. Îmi reproșez că nu am ajuns cu câteva ore mai înainte la casa din Vișina, pentru că o găseam în viață. De atunci a început calvarul cu poliția și seamănă cu cazurile actuale. Mi-au spus că dacă mai spun că nu își fac meseria mă bagă la nu știu ce încadrări”, a spus Nelu Geneș.

Geanina Geneș este și în ziua de azi pe site-ul Poliției Române la categoria persoane dispărute. În dreptul ei scrie însă că „este posibil să fie victima traficului de persoane, ultima dată era în Milano”. Autoritățile române nu au reușit niciodată să o mai aducă acasă, la familie.

Surse din cadrul Poliției Olt spun că fata a sunat acasă, pe telefonul fix, la șase luni după dispariție, spunând că e la Milano. Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă era sau nu vocea Geaninei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii