TRAIAN BĂSESCU, HUIDUIT LA IAȘI ÎN TIMPUL PRIMIRII ONORULUI MILITAR ȘI INTONĂRII IMNULUI. Cum a reacționat președintele. UPDATE: Huiduit și aplaudat la Focșani

TRAIAN BĂSESCU, HUIDUIT LA IAȘI ÎN TIMPUL PRIMIRII ONORULUI MILITAR ȘI INTONĂRII IMNULUI. Cum a reacționat președintele. UPDATE: Huiduit și aplaudat la Focșani
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/07/2012, 01:29

UPDATE7: Focșani: După ce a fost huiduit laprezentarea onorului, președintele a fost aplaudat la finaluldiscursului și s-a prins în horă – VIDEO

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că știa ce urma să seîntâmple atât la Iași, cât și la Focșani, referindu-se la reacțiileparticipanților la manifestările dedicate Zilei Unirii.

Șeful statului a susținut un discurs, la Focșani, la eventimentuldedicat Zilei Unirii, după care a coborât de pe scenă și s-a prinsîntr-o horă, alături de participanți la eveniment.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre evenimentul dinacest an, spre deosebire de cel de anul trecut, Băsescu a răspuns,râzând, că este mai cald decât în 2010. El a precizat că în 2010,pe 24 ianuarie, erau -20 de grade Celsius la Focșani. Băsescu aadăugat că în acest an poate să stea fără căciulă pe cap.


UPDATE6: Iliescu: Băsescu trebuia să se așteptela huiduieli, nu e o surpriză

Fostul șef al statului Ion Iliescu a declarat, luni, pentruMEDIAFAX, că președintele Traian Băsescu ar fi trebuit să seaștepte să fie primit cu huiduieli la Iași, în actualul contextsocial și economic și al situației legate de recalcularea pensiilormilitarilor.

COMENTARIU LIVE CLAUDIUPÂNDARU: BĂSESCU, CRIN, PONTA ȘI IMNULPINGUINILOR

„Era de așteptat așa ceva, iar el trebuia să fie conștient că va fiprimit astfel. Ceea ce este surprizător este că manifestă înultimul timp o imprudență care pe mine mă uimește, adică își asumăîntreaga răspundere pentru măsurile nepopulare și, implicit, șiriscurile care decurg de aici, mai ales că era și în contextuldeciziilor asupra personalului militar. Așadar, nu cred că e osurpriză cum a fost primit la Iași și el trebuia să se aștepte laașa ceva”, a declarat fostul președinte.

Iliescu a evitat să comenteze manifestarea huiduielilor și petimpul imnului național și a ceremonialului specific Zilei UniriiPrincipatelor, menționând că nu a urmărit activitățile de laIași.


UPDATE5: Baconschi a făcut apel la unitate, însăa fost huiduit și fluierat

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a făcut un apel launitate, luni, în Piața Unirii din Iași, însă a fost huiduit șifluierat de o parte din oamenii prezenți la manifestările de ZiuaUnirii Principatelor.

Baconschi le-a spus celor prezenți că românii au datoria,indiferent de opțiunile politice, să le transmită generațiilorviitoare un stat modern, iar „tensiunile artificiale împinse laextrem pa patima politică, uneori irațională” nu este benefică.

„Majoritatea de bun simț a românilor gândesc românește, știu câtde importantă este unitatea națiunii”, a susținut Baconschi.

„Numai prin muncă și respect, nu prin manipulare vom reuși sădepășim acest moment” al crizei economice, le-a mai spus ministrulde Externe participanților.

COMENTARIU LIVE FLORINNEGRUȚIU:UNIREA ÎNHUIDUIALĂ

Teodor Baconschi a fost huiduit și fluierat pe parcursuldiscursului său.


UPDATE4:Elena Udrea, huiduită în timp ce depunea o coroană deflori

Ministrul Turismului și Dezvoltării, Elena Udrea, a fosthuiduită de mulțime în timp ce a depus o coroană de flori. Udrea atrecut peste moment, prinzându-se terior în Hora Unirii.


UPDATE3: Primarul Iașiului către mulțimea ce l-ahuiduit pe Băsescu: Vă implor să respectăm sărbătoarea

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita (PSD), s-a adresat mulțimiiadunate, luni dimineață, în Piața Unirii, unde au loc manifesărileorganizate de Ziua Unirii Principatelor, implorându-i pe oameni sărespecte „această sărbătoare a națiunii”.

„Vă invit, vă implor să respectăm această sărbătoare a națiunii,să lăsăm deoparte discuțiile persoanele și să arătăm că nerespectăm idealurile”, și-a început Nichita discursul în fața celoraproximativ o mie de persoane adunate în piață.

Discursul a avut loc după ce Băsescu a primit onorul Gărzii și afost huiduit.


UPDATE2:Băsescu, huiduit și în timpul rostiriidiscursului

LIVE IEȘEANUL: CINE SUNT CEI CAREÎL HUIDUIE PE TRAIAN BĂSESCU

Traian Băsescu a fost huiduit și în timpul rostirii discursuluidin Piața Unirii.

  • „Marile momente ale istoriei noastre sunt legate de unitate, deresponsabilitate față de momentul pe care înaintașii noștri l-auvalorificat. Marea Unire nu s-a realizat nici în birouri, nicimăcar într-un oraș. Marea Unire s-a realizat cu sacrificiulgenerației tinere care a pus țara mai presus de viață”, aspus Traian Băsescu.
  • „La mulți ani, români, la mulți ani, moldoveni! Să aveți puteresă vă faceți țara așa cum o doriți!”, și-a încheiat Băsescudiscursul în care nu a făcut nicio referire la cei care îlhuiduiau.

UPDATE:Constantin Simirad cătreprimarul Gheorghe Nichita (PSD): „Să vă fie rușine pentru aceastăcapcană!”

Președintele Consiliului Județean Iași, Constantin Simirad, adeclarat, în Piața Unirii din Iași, unde președintele a fosthuiduit, că acest eveniment de la Iași va rămâne în istorie drept o”manifestare odioasă” și i-a spus primarului Gheorghe Nichita să îifie rușine pentru modul de organizare. „Să vă fie rușine pentruaceastă capcană. Au fost aduși oameni cu autobuzele de laBucurești!”


Val de huiduieli, în acestă dimineață, la ceremoniile de la Iașidedicate zilei Unirii mici: președintele TraianBăsescu a fost huiduit insistent și i s-a strigat „Rușine”în timpul primirii onorului militar și intonării imnului. Înmulțimea care numără câteva mii de oameni sunt și mulți membri aipartidelor politice, dar și ai sindicatului militarilor înrezervă.

Pentru scurt timp, președintele și-a părăsit locul amenajatpentru oficialități și a mers să discute cu un grup de militari înrezervă care îl huiduiau și scandau „Demisia”, după ce s-aconsultat cu șeful dispozitivului de securitate al SPP. El a statde vorbă cu aceștia câteva minute, după care s-a întors pe scărilede lângă scana amenajată în piață.

În mulțime se află și liderii PSD și PNL, VictorPonta și Crin Antonescu, dar șipreședintele Senatului, Mircea Geoană. Lamanifestările organizate la Iași la împlinirea a 152 de ani de laUnirea Principatelor Române participă și ministrul DezvoltăriiRegionale și Turismului, Elena Udrea și ministrulde Externe Teodor Baconschi.

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Un AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Cea mai cumplită veste pentru România a venit acum: "Rezultatele vor fi catastrofale!" Tocmai s-a...
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...