Trei zile de petreceri în București. Concerte, cinema în aer liber, târguri, show aeronautic, bătăi cu flori – până la acces gratuit la baia publică. Vezi aici programul complet

Redactor:
Matei Ioan
Bucureștiul va fi sărbătorit în costume de epocă, cu concerte, show aeronautic pe Lacul Morii, bătăi cu flori dar și îmbăieri gratuite la baia publică Grivița

Bucureștiul va fi sărbătorit în costume de epocă, cu concerte,show aeronautic pe Lacul Morii, bătăi cu flori dar și îmbăierigratuite la baia publică Grivița. Startul festivităților de „ZileleBucureștiului” se va da din Centrul Istoric, de primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu. Petrecerea va ține de vineri seară șipână la sfârșitul săptămânii.

● Pe străzileFranceză și Carada din Centrul Istoric au fost amenajate scene depe care vor concerta Paula Seling, Direcția 5, Iris sau Maria Buzăși taraful.

● În Piața GeorgeEnescu se va desfășura „noaptea albă a filmului românesc”, unde seva putea viziona în avanpremieră Mănuși Roșii în regia lui RaduGabrea sau Filantropica lui Nae Caranfil.

● Pe bulevardulUnirii, în zona fântânilor, bucureștenii se vor putea plimba cutrăsuri sau vor asista la parada costumelor de epocă. Tot aici s-aamenajat un spațiu gastronomic, un târg al meșteșugarilor și unworkshop pentru copii.

● Sâmbătă la ora 12va avea loc tradiționala bătaie cu flori și parada tramvaielor deepocă. Tramvaiele vor pleca de la depoul Victoriei și vor defila petraseul Ștefan cel Mare, Moșilor, Sfântul Gheorghe și retur.

● Seara, în CentrulIstoric vor concerta și trupele Mandinga și Hara.

● Pentru finalulmanifestărilor dedicate sărbătoririi a 551 de ani de atestaredocumentară a Bucureștiului, Primăria Capitalei a pregătit unrecital al trupei Voltaj care va avea loc în PiațaConstituției.

AeroNautic Show pe Lacul Morii

AeroNautic Show 2010 este realizat cu ocazia ZilelorBucureștiului și este pentru prima dată când acrobațiile nautice secombină cu cele aeriene. Se dorește a fi un spectacol complet șiomogen, care scoate în evidență atât partea recreativă, cât șipartea practică.

La show vor participa cei mai buni piloți de acrobație aerianăși nautică din cele mai importante instituții naționale șiinternaționale de profil. AeroNautic Show 2010 este la primaediție, iar Primăria Sectorului 6, prin Administrația Piețelor șiAdministrația Domeniului Public, este partener alevenimentului.

Show-ul aeronautic se va desfășura sâmbătă, între orele 11 și15, pe Lacul Morii din sectorul 6 al Capitalei.

Plimbări cu vaporașul și îmbăieri gratis de ZileleBucureștiului

Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) îiinvită pe bucureșteni la plimbări gratis cu vaporașul pe LaculHerăstrău. Acestea se vor desfășura sâmbătă și duminică, întreorele 11 și 19. Tot în aceste zile, între orele 11 și 18,îmbăierile la baia publică Grivița vor fi gratis.

„Sindrofie la Șosea” în parcul Kiseleff

Sâmbătă, 18 septembrie 2010, la ora 11.00, în Parcul Kiseleff(zona Foișor), primarul Andrei Chiliman va inaugura primele traseeturistice pietonale din sectorul 1. Evenimentul a fost botezat”Sindrofie la Șosea” și la el participă voluntari în costume deepocă care vor forma din 30 în 30 de minute grupuri de câte 10bucureșteni care vor pleca pe cele două trasee. În itinerariu aufost incluse, printre altele, Muzeul Țăranului Român, Muzeul GeorgeEnescu, Muzeul Grigore Antipa și Muzeul de Geologie. În parc voravea loc activități ce vor readuce la viață atmosfera de altădată:flori presărate pe alei, târg de antichități, mâncare specificăvremii interbelice, demonstrații culinare, degustări de vinuri,copii cu ziare („Lume, lume…”. Aceștia vor distribui câte un”ziar” cu cele mai frumoase 10 povești de pe cele două trasee.

Zilele Bucureștiului închid circulația

Potrivit biroului de presă din Primăria Capitalei, în perioada17-19 septembrie, traficul rutier se restricționează astfel:sâmbătă și duminică, între orele 6-23 circulația se închide pebulevardul Unirii, între Piața Constituției și bulevardul ReginaMaria. Tot sâmbătă, între orele 22-23 se închide bulevardulLibertății, pe ambele sensuri, între Calea 13 Septembrie șibulevardul Națiunile Unite. Duminică, pe 19 septembrie, ParadaElevilor va închide circulația pe benzile 1 și 2 de pe CaleaVictoriei, Piața Națiunile Unite – Splaiul Independenței și PiațaConstituției. Parada Elevilor se va încheia la ora 17.(Maria Manoliu)

Inchide