Tudorel TOADER declanșează procedura de numire a unui NOU PROCUROR GENERAL. Augustin LAZĂR: Să spună bărbătește ce probleme sunt!

Publicat: 21/02/2019, 13:29

Lazăr, după anunțul lui Toader: Să spună bărbătește ce probleme sunt. Nu e o procedură lansată oficial!

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, referitor la anunțul ministrului Justiției de a declanșa procedura de numire a unui nou procuror general, că aceasta nu este lansată oficial, precizând însă că Toader s-a întâlnit cu un procuror din PG cu „probleme de reprezentativitate”.

Să spună bărbătește ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Dumnealui a venit în instituție. Nu m-a convocat nicăieri. Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociației Procurorilor. Acel procuror trebuie să își clarifice problemele de reprezentativitate și acest lucru se face prin adunare, nu printr-o întânire obscură”, a declarat Augustin Lazăr, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Reacția procurorului general vine în condițiile în care ministrul Justiției a anunțat că s-a întâlnit cu procurorul Elena Iordache, președintele Asociației Procurorilor.

Referitor la anunțul de declanșare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Augustin Lazăr a precizând că procedura nu a fost lansată oficial.

„Dacă domniile voastre mă întrebați pe mine ce voi face? Dar nu există o procedură lansată oficial, o procedură semnată. Noi trebuie să vedem un anunț care are un caracter legal și apoi să vedem ce vom face. (..) Informația zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informația era că magistrații din CSM sunt puși să își dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată și care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcțional”, a completat procurorul general.

Toader: Voi declanșa procedura de numire a noului procuror general

„Voi merge la minister și voi declanșa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie, expiră mandatul (lui Augustin Lazăr -n.r.) și voi declanșa între timp și, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Nici nu am declanșat procedura și acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea. Nu avem de unde să știm, să vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea”, a declarat Tudorel Toader, la ieșirea de la Parchetul General.

Ministrul Justiției a fost prezent, joi, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCL), fără a se întâlni însă și cu Augustin Lazăr, actualul procuror general, pentru care Tudorel Toader a cerut revocarea.

„La ieșire ( de la Parchetul General -n.r.), vă voi comunica probabil, sigur, și o măsură importantă pe care o voi lua în curând”, a anunțat Tudorel Toader, la sosirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), acolo unde a anunțat că are întâlniri cu mai mulți procurori, printre care și procurorul general adjunct Bogdan Licu.

Întrebat pe cine vizează această măsură, ministrul Justiției a replicat: „statul de drept”.

Tudorel Toader a refuzat să răspundă, joi, la intrarea în Parchetul General, criticilor Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), care a transmis, joi, că OUG pe legile justiției conține o serie de prevederi care încalcă principiul separării carierei judecătorilor de cea a procurorilor și modifică condițiile de accedere la instanța supremă, reprezentând un pas enorm înapoi față de formă anterioară a statutului acestor două profesii.

„Ceaușescu”, către Toader: Ești SLUGA lui DRAGNEA!

Toader a fost huiduit joi, la ieșirea de la Parchetul General, de protestatarul Marian „Ceaușescu”, cel care, alături de alți oameni, a aruncat cu ketchup pe pereții ministerului Justiției în urmă cu două zile.

„Gândiți-vă la popor, nu doar la voi, că nu sunteți stăpâni”

„Comunistule”

„Ești sluga lui Dragnea”

Sunt câteva dintre lozincile protestatarului Marian „Ceaușescu”.

Marian Ceaușescu a participat, marți, seară, alături de alți protestatari, la o acțiune de protest în fața ministerului Justiției, acolo unde au aruncat cu ketchup pe pereții instituției.

Tot el este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache și, împreună cu alți protestatari #rezist, a lipit afișe pe garajul parlamentarului și l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, președinte al Curții Constituționale.

Este unul dintre cei mai activi membri ai mișcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în București împotriva partidului de guvernământ. Acesta susține că este victimă a Revoluției din 1989 și spune că a fost împușcat în picior, în timp ce protesta în Piața Universității din București.

foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee