UDMR va desemna, marți, noul ministru al Mediului; funcția ar putea fi preluată de Korodi Attila

UDMR va desemna, marți, noul ministru al Mediului; funcția ar putea fi preluată de Korodi Attila
Publicat: 23/04/2012, 19:38
Actualizat: 23/04/2012, 20:59

UDMR va desemna, marți, în ședința Consiliului Permanent, noul ministru al Mediului, după ce Laszlo Borbely a demisionat din funcție, surse din cadrul Uniunii afirmând că postul ar putea fi preluat de Korodi Attila, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse din UDMR au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea își dorește ca numirea noului ministru al Mediului să fie tranșată marți, pentru a nu se prelungi interimatul la acest minister.

„Consiliul Permanent al UDMR se va întruni marți în ședință, de la ora 13.00, la București, și vom desemna înlocuitorul lui Borbely la Ministerul Mediului, după care vom înainta propunerea premierului Ungureanu. Nu dorim să fie prelungit interimatul la acest minister pentru că sunt multe proiecte în derulare și decizii de luat. Sunt trei posibili înlocuitori – Tanczos Barna, Borbely Karoly și Korodi Attila. Probabil că noul ministru va fi Korodi, care a mai deținut această funcție la Mediu”, au spus sursele citate.

Korodi Attila are 35 de ani. După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Borbely Karoly are 36 de ani și a fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada decembrie 2007-decembrie 2008, iar din ianuarie 2010 este secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Tanczos Barna are tot 36 de ani și este președintele Federației Române de Hochei pe Gheață. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în perioada 2007-2009, apoi la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (ianuarie – iulie 2010), iar în prezent este secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Laszlo Borbely a demisionat, joia trecută, din funcția de ministru al Mediului, el spunând că a luat această decizie deși nu are motiv și precizând că a transmis această decizie premierului, dar și președintelui, cu care a avut o întâlnire.

Borbely declara că a aflat din presă despre comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind solicitarea de declanșare a procedurilor pentru obținerea cererii de urmărire penală și imediat a decis să demisioneze. Borbely sublinia că refuză cu tărie orice fel de acuzație pe care o consideră nefondată și că speră să își poată dovedi nevinovăția.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a preluat portofoliul de la Ministerul Mediului, pe care îl deține ca interimar după demisia lui Borbely, și-a elogiat predecesorul și a spus că își dorește un interimat cât mai scurt.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Aceste pensii vor fi desființate! Legea care tocmai a trecut în Parlament. Lovitură pentru mii...
Șoc teribil pentru regina Elisabeta a II-a! „O nouă suferință″ o chinuie la 95 de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...