Gândul
  • Publicat:
Știri

Un altfel de preot. Parohul a anulat toate taxele bisericești: Acolo unde este taxă, nu mai este har

Un altfel de preot. Parohul a anulat toate taxele bisericești: Acolo unde este taxă, nu mai este har
Un preot din zona Moldovei a anulat toate taxele bisericești, gândidu-se la cei săraci care nu își perimit să plătească, dar care vor să participle la slujbe.

Într-o lume în care foarte mulți preoți merg la biserică în mașini scumpe, parohul din satul Mihuleni, Ion Graur, a anulat toate taxele bisericești și îi îndeamnă și pe ceilalți colegi de breaslă să îi urmeze gestul.

„Acolo unde este taxă, nu mai este har”, a declarat preotul care a preluat parohia din Mihuleni în luna februarie a acestui an.

Preotul a menționat că are din ce să își câștige existența, pentru că deține o mică afacere, iar pentru preoție nu are pretenția de bani.

„Pentru mine, să săvârșesc slujbe este o datorie în fața Domnului, fără să fie vorba de bani sau de altceva. Eu sunt obligat, pentru că, mai apoi, voi răspunde pentru faptele mele. Fiecare om are nevoile sale: care are copii de întreținut, care bătrâni, bolnavi, care nu are loc de muncă sau alte griji, eu nu pot să-mi permit să le spun plătiți-mi pentru asta sau asta. Eu încerc cu puterile mele să fac totul. Cine vine pentru un eveniment mai special și vrea să lase o taxă anumită, o folosim pentru întreținerea bisericii. În biserică la noi nu se făcuse reparație de 20 de ani, iar de când am venit la parohie, cu ajutorul prietenilor mei de peste hotare, cu forțele proprii și cu ajutorul enoriașilor, am reușit să reparăm și să aducem biserica într-o stare mai bună”, a povestit părintele Ioan pentru extranews.ro

 

Tags:
×
Inchide