Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Un candidat la facultatea de Litere din Suceava, în vârstă de 70 de ani, a cerut scutire de taxă motivând că e orfan

Un candidat la facultatea de Litere din Suceava, în vârstă de 70 de ani, a cerut scutire de taxă motivând că e orfan
Un candidat la examenul de admitere la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava, în vârstă de 70 de ani, a cerut să fie scutit de la plata taxei de înscriere motivând că este orfan de ambii părinți, conducerea univerității aprobându-i cererea.

Un candidat la examenul de admitere la Facultatea de Litere șiȘtiințe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”din Suceava, în vârstă de 70 de ani, a cerut să fie scutit de laplata taxei de înscriere motivând că este orfan de ambii părinți,conducerea univerității aprobându-i cererea.

„Are dreptate omul”, a declarat, joi, rectorul Universității”Ștefan cel Mare” din Suceava, prof.univ.dr ing. Adrian Graur,citat de Mediafax. Printre categoriile de candidați scutiți dela plata taxei de înscriere la admitere în Universitatea „Ștefancel Mare” din Suceava se numără și orfanii de ambii părinți,scutirea făcându-se numai pe baza actelor doveditoare din care sărezulte că fac parte din această categorie, iar facilitatea esteacordată doar pentru un singur domeniu din cele pentru care a optatcandidatul.

Pentru anul universitar 2010 – 2011 sunt propuse 48 despecializări pentru studiile universitare de licență, laUniversitate „Ștefan cel Mare”, cu forma de învățământ la zi, cu936 de locuri finanțate de la buget, din care zece sunt alocatecandidaților de etnie rromă, iar 2.028 de locuri sunt cu taxă.

Graur a spus că numărul candidaților înscriși pentru studiile delicență în această sesiune este de 2.672.

Totodată, la ciclul studiilor universitare de masterat de laUniversitatea suceveană sunt 48 de programe de studiu și au fostpropuse pentru anul universitar 2010-2011 un număr de 580 de locuribugetate și 1.621 de locuri cu taxă.

După examenul de admitere care se desfășoară, joi, urmeazăperioada de înmatriculare, iar pentru locurile rămase neocupate seva organiza o nouă sesiune de admitere în perioada 13-17septembrie.

Inchide