Un deputat cere vehement demisia lui Cuc: Cu recepții făcute pe jumătate vom avea autostrăzi la Paștele Cailor

Redactor:
Iuliana Barbu
Un deputat cere vehement demisia lui Cuc: Cu recepții făcute pe jumătate vom avea autostrăzi la Paștele Cailor
Deputatul PNL Lucian Bode a transmis, marți, că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc maschează "eșecul" inaugurării celor 43 de km din A1 Lugoj -Deva prin promisiunea de finalizare a magistralei de mterou M5. Astfel, liberalul îi cere demisia ministrului și a șefului CNAIR.

„Incompetența de la transporturi lovește din nou! Domnule ministru, Răzvan Cuc, cu recepții făcute pe jumătate vom avea autostrăzi în România la Paștele Cailor! În plin scandal legat de recepția loturilor 3 și 4 din autostrada Lugoj-Deva , ministrul transporturilor Răzvan Cuc lansează o fumigenă și promite finalizarea în decembrie a unui alt obiectiv important – magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor! Ca să mascheze eșecul inaugurării celor 43 de km din A1 Lugoj -Deva, promisă inițial la sfârșitul lunii iulie, apoi până pe 15 august, ministrul Răzvan Cuc iese la rampă și încearcă să arunce praf în ochii celor care încă se mai încred în spusele domniei sale”, a scris, marți, pe Facebook, președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, liberalul Lucian Bode.

Bode a adăugat că la mijlocul lunii august ministrul Transporturilor și Guvernul PSD nu au reușit să finalizeze niciun kilometru de autostradă din cei 100 km promiși.

Politicianul a afirmat că România nu va putea să ducă la bun sfârșit niciun proiect cu actuala echipă de la Transporturi și CNAIR.

„Ne aflăm în următoarea situație -loturile 3 si 4 din A1 Lugoj-Deva au fost prezentate de către CNAIR la pachet, când se discuta despre inaugurare erau mereu prezentate cu același termen. Brusc, în al 12 lea ceas, CNAIR constată că sunt nereguli pe lotul 3 și recepția va fi amânată. Deși lotul 4 poate fi recepționat, pe el nu se va putea circula până când nu se remediază problemele de pe lotul 3! Este clar că în România cu echipa actuală de la Transporturi și CNAIR niciun proiect major nu are șanse să fie dus la bun sfârșit fără blocaje!”, a adăugat deputatul PNL.

Bode le cere demisia șefilor de la Transporturi și CNAIR.

„Pe frontispiciul celor două instituții scrie cu litere mari-incompetență, dezinteres și minciună! După o rectificare negativă la transporturi, după acest nou episod halucinant de neprofesionalism un singur lucru mai poate spăla rușinea care acoperă aceste 2 instituții – demisia de urgență a celor doi șefi de instituții!”, a conchis Lucian Bode.

Reacția vine în contextul în care ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat, marți, aflat într-o vizită pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva că lotul 4 Lugoj-Deva va fi dat în circulație săptămâna viitoare.

Lotul 4 Lugoj – Deva de pe A1, cu o lungime de 22 km, între Șoimuș și Ilia, în județul Hunedoara, a fost recepționat luni, dar nu poate fi deschis circulației, din cauză că nu poate fi descărcat traficul. Bretelele rutiere care ar fi permis descarcarea traficului auto de pe lotul 4, se află pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi începută recepția din cauză că nu au fost îndeplinite condițiile tehnice necesare, a precizat CNAIR.

 

Tags:
Inchide