Un deputat vrea includerea „expertului fengh shui” în nomenclatorul meseriilor

Redactor:
Valentina Postelnicu
Un deputat vrea includerea „expertului fengh shui” în nomenclatorul meseriilor
Deputatul PC Cornelia Negruț susține includerea în nomenclatorul de meserii a "expertului" fengh shui, ea afirmând că activitatea acestuia, "bazându-se pe teoria elementelor pământ, metal, apă, lemn, foc și pe principiile yin și yang", vizează ameliorarea sănătății și comportamentului persoanelor.

Negruț i-a cerut ministrului Muncii să analizeze includerea în nomenclatorul de meserii a terminologiei de specialist sau expert fengh shui. Deputatul PC precizează că în ultima perioadă, în România au apărut tot mai mulți specialiști în domeniul fengh shui, care doresc să intre în legalitate din punctul de vedere al meseriei pe care o prestează.

„Vă întreb cu respect, doamnă ministru, dacă aveți în vedere includerea în nomenclatorul de meserii a terminologiei de specialist sau expert fengh shui”, arată Negruț.

Ea menționează că „Fengh Shui este un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiile vieții oamenilor”. „Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător”, scrie deputatul conservator.

Cornelia Negruț menționează că expertul fengh shui, „bazându-se pe teoria celor cinci elemente ( pământ, metal, apă, lemn, foc) dar și pe principiile yin și yang, încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local, pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor”. „Cele patru centre de inters majore din fengh shui sunt: bogăția, fericirea, longevitatea și copiii sănătoși”, mai apreciază deputata PC.

În răspunsul Ministerului Muncii se menționează faptul că în atribuțiile instituției se află și elaborarea și actualizarea nomenclatorului Clasificarea Ocuațiilor din România (COR), sistem care se ocupă de identificarea, ierarhizarea și codificarea tuturor ocupațiilor desfășurate în economie, indiferent de tipul și locul desfășurării.

Potrivit Ministerului Muncii, actualizarea COR se face din inițiativa utilizatorilor, respectiv organele administrației publice centrale și locale,unitățile bugetare, agenții economici, organizațiile patronale, sindicale, profesionale și politice, fundațiile, asociațiile, persoanele fizice și juridice.

Potrivit prevederilor legale, pentru introducerea unei noi ocupații în COR, utilizatorii trebuie să depună la registratura Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice o cerere însoțită de documentația prevăzută de articolul 8 din Ordinul nr. 270/2002, care trebuie să cuprindă un memoriu justificativ, descrierea ocupației, o adresă din partea ministerului de resort, precizarea bazei legale.

Documentația este analizată de personalul de specialitate din cadrul Direcției Ocupare și Egalitate de Șanse, cererea fiind soluționată în termen de 30 de zile de la data înregistrării, se mai menționează în răspunsul ministerului la solicitarea deputatului PC.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Curs BNR 20 aprilie 2021. ȘOC! Cât costă azi principalele valute
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide