• Publicat:
Știri

Un român a reușit să fure de la o austriacă 20 de lingouri de aur. Ce pedeapsă a primit hoțul

Un român a reușit să fure de la o austriacă 20 de lingouri de aur. Ce pedeapsă a primit hoțul
Unde sunt lingourile? Un român, care a reușit să fure 20 de kilograme de aur de la o bătrână din Austria, cu complicitatea unui avocat austriac, a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

Cei doi complici au planificat furtul celor 20 de lingouri de aur, adică 20 de kilograme, în urmă cu doi ani. Victima este o pensionară bogată din Viena, prietenă a avocatului. Totuși, după furt, avocatul a cedat și a recunoscut fapta, dar aurul nu a fost recuperat, pentru că românul a părăsit țara cu toate cele 20 de lingouri, scrie Wien.orf.

Avocatul austriac a fost condamnat în 2018 la trei ani și jumătate de închisoare, însă cetățeanul român, care a reușit să fugă în Serbia cu aurul evaluat la 700.000 de euro, a fost prins abia anul acesta și adus în Austria în luna mai. Acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare, în primă instanță.

Prietenul victimei și românul s-au cunoscut în capitala Austriei, într-o pizzerie. Avocatul a recunoscut în fața anchetatorilor că românul l-ar fi „curtat și sedus”. Într-o seară, acesta i-a dezvăluit românului că avea o apropiată ce avea 20 de lingouri de aur.

Furtul a avut loc într-o zi în care avocatul și-a invitat la masă prietena bogată. Cetățeanul român a profitat de ocazie și a intrat în casa acesteia, furând tot aurul.

Cei doi complici se înțeleseseră să împartă prada, dar românul l-a păcălit pe avocat și a fugit din țară cu lingourile.

„Am stricat totul. Am făcut de rușine fosta mea profesie. Mama mea suferă mult pentru ceea ce am făcut”, a mărturisit în timpul procesului avocatul, care a fost exclus din barou.

Avocatul vrea să-și îndrepte greșeala, scoțându-și la licitație toate bunurile pentru a acoperi prejudiciul creat.

Inchide