Un șofer prins cu o alcoolemie uriașă pe DN1, deși nu consumase alcool, și-a recuperat permisul de conducere

Un șofer prins cu o alcoolemie uriașă pe DN1, deși nu consumase alcool, și-a recuperat permisul de conducere
Publicat: 28/11/2022, 15:37
Actualizat: 28/11/2022, 15:39

Un tânăr din Prahova, lăsat fără permis şi cercetat penal, după ce a fost prins în trafic cu o alcoolemie de 1,78 la mie, adică aproape de coma alcoolică, deşi nu băuse, şi-a recuperat după două săptămâni permisul de conducere.

Bărbatul de 36 de ani a fost oprit de polițiști la Sinaia, pe 15 noiembrie, chiar la plecarea de la muncă. Astfel, după ce i-au verificat actele, polițiștii au efectuat și o testare cu aparatul etilotest, iar valoarea înregistrată a fost de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Întrucât la solicitarea documentelor personale și ale autoturismului bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, a transmis IPJ Prahova la momentul respectiv, potrivit observatorulph.ro.

Ca urmare, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi i-au eliberat o dovadă fără drept de circulaţie. Mai mult, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aceeaşi seară, el a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru că ştia că nu a băut alcool înainte de a se urca la volan, tânărul a fost de acord cu recoltarea.

El a explicat anchetatorilor că înainte cu câteva ore să fie oprit în trafic de poliţişti a folosit un spray bucal marca „Cleaner”, dar care nu era pe bază de alcool.

Surpriza pentru poliţişti a venit atunci când analiza toxicologică a arătat că şoferul avea o concentraţie de 0,00 g/l alcool pur în sânge. În mod normal, la o asemenea valoare pe etilotest nivelul de alcool în sânge este cel puțin dublu.

Judecătoria Sinaia a dispus vineri, 25 noiembrie, clasarea cauzei, astfel că șoferul și-a recăpătat permisul de conducere după aproape două săptămâni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase