UN VIRUSOLOG din WUHAN captura lilieci pentru a studia virușii necunoscuți / PRIMA infecție umană s-ar fi produs într-un laborator

Redactor:
Gandul

Un virusolog din  Wuhan captura lilieci, alimentand  teoria conspirației, potrivit căreia boala a fost creată de om și a fost scursă dintr-un laborator.

Filmul de șapte minute prezintă un cercetător al centrului, Tian Junhua, care a vizitat zeci de peșteri din provincia Hubei pentru a surprinde mamiferele zburătoare și a lua probe, transmite The Sun.

Scurtul documentar a trezit o teorie a conspirației despre Covid-19, originară la Centrul Wuhan pentru Controlul Bolilor (CDC).

Tian Junhua  lucrează la CDC, care nu este departe de piața animalelor, unde oficial a început virusul.

Tian era cunoscut  datorită studierii liliecilor și s-a spus că a adunat probe de la numeroase mamifere zburătoare.

Un oficial anonim al Departamentului de Stat american a declarat pentru Washington Times că rapoartele despre domnul Tian il descriu astfel:

„Este membru al echipei din Wuhan care a contribuit la obsesia Chinei în ultimii ani cu vânarea și cercetarea virusului.”

În videoclipul celor șapte minute, postat online în decembrie, cu puțin timp înainte de apariția focarului Covid-19, îl arată pe domnul Tian în peșterile din provincia Hubei.

Omul de știință poate fi văzut prelevând probe din liliecii capturați și păstrându-le în flacoane.

El spune: „Nu sunt medic, dar lucrez pentru a vindeca și a salva oamenii. Nu sunt soldat, dar lucrez pentru a proteja o linie de apărare națională invizibilă.”

Într-un raport din mai 2017 al Wuhan „Evening News”, domnul Tian, ​​care a vizitat zeci de peșteri, a declarat: „Liliecii au un număr mare de viruși necunoscuți pe corpul lor.”

„Cu cât cercetările noastre sunt mai aprofundate cu privire la lilieci, cu atât va fi mai bine pentru sănătatea umană.”

De asemenea, prima infecție umană s-ar fi putut produce ca accident de laborator

După cum a raportat anterior, domnul Tian nu a reușit să poarte echipament de protecție într-o peșteră și, prin urmare, a intrat în contact cu urina de lilieci. Pentru a evita contractarea unei boli, el s-a auto-izolat în carantină timp de 14 zile – aceeași perioadă recomandată pentru persoanele expuse la noua tulpină COVID-19.

Cercetătorul de biosecuritate Richard Ebright, profesor la Institutul de Microbiologie Waksman, a declarat că coronavirusul din spatele pandemiei era în proporție de 96,2% similar cu virusul liliac descoperit de Wuhan Institute of Virology în 2013 , studiat la Centrul Wuhan pentru controlul bolilor (CDC) .

El a declarat: „Coronavirusurile de lilieci sunt colectate și studiate de laboratoare din mai multe părți din China – inclusiv CDC Municipal Wuhan și Institutul de Virologie Wuhan.”

„Prin urmare, prima infecție umană ar fi putut, de asemenea, să fi avut loc din cauza unui accident de laborator.”

Coronavirusul a infectat până în prezent cel puțin aproape un milion de oameni din întreaga lume și a ucis 46.000 de când focarul a început în decembrie.

Video-ul poate fi urmărit  aici.

Sursă FOTO Twitter

 

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide