• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Unde va fi amplasată Sala Polivalentă de 50 de milioane de euro și 16.000 de locuri

Unde va fi amplasată Sala Polivalentă de 50 de milioane de euro și 16.000 de locuri
Patinoarul Flamaropol, de pe bulevardul Basarabia din Capitală, va fi demolat.

Patinoarul Flamaropol, de pe bulevardul Basarabia din Capitală,va fi demolat. Pe amplasamentul acestuia, ministrul DezvoltăriiRegionale și Turismului, Elena Udrea, a anunțat, joi, că se vaconstrui o sală polivalentă care va include și un patinoar.

„Sala va avea 16.000 de locuri și sperăm să fie gata anulviitor. Proiectul a intrat în procedură de achiziție iar investițiava fi mai mică de 50 milioane de euro.Vă asigur că prețul nu se vadubla la sala polivalentă , așa cum s-a dublat la StadionulNațional”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Construcția sălii multifuncționale se va face în parteneriat cuPrimăria sectorului 2. În parteneriat, Ministerul Dezvoltării vaveni cu banii necesari construcției iar Primăria sectorului 2 cu”tot ce înseamnă avize, autorizații și planuri de detaliu. Maimult, noi vom fi cei care vom urmări executarea contractului.Viitoarea sală polivalentă va avea o amprentă la sol mult mai maredecât actualul patinoar”, a explicat pentru gândul primarulsectorului 2, Neculai Onțanu.

Ministrul Elena Udrea a mai spus că a ales amplasamentulactualului patinoar Flamaropol pentru că aici există o serie defacilități, cum ar fi locurile de parcare. În luna aprilie,Compania Națională de Investiții, instituție aflată în subordineaMDRT, a anunțat că vrea să contracteze lucrări de proiectare șiexecuție pentru o sală polivalentă cu o capacitate de 20.000 delocuri. Valoarea estimată a contractului era de 50 de milioane deeuro fără TVA, data prevăzută pentru adjudecarea licitației 1iulie, contractul urmând să se deruleze timp de 30 de luni.

Elena Udrea i-a mai promis lui Onțanu 14 creșe și banipentru apă și canal

Ministrul Dezvoltării Rurale și Turismului, Elena Udrea, a maipromis construcția de 14 creșe în sectorul lui Onțanu și ajutorfinanciar pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare. „Cele14 amplasamente pentru construcția de creșe le-am identificat învecinătatea actualelor școli și grădinițe.

Terenurile se află în administrarea noastră și au fostintabulate. Construim numai creșe pentru că anul trecut amfinalizat lucrările la 18 grădinițe. Pentru creșe, CompaniaNațională de Investiții a lansat licitația electronică pentrustudiile de fezabilitate. Probabil, într-o lună, vom avea valorileinvestiției. În funcție de mărimea terenurilor vom avea trei tipuride creșe. Cu o singură grupă, cu două și cu trei grupe”, a declaratpentru gândul primarulsectorului 2, Neculai Onțanu.

În privința extinderii rețelelor de apă și canalizare , Onțanu aspus că a depus documentația la Ministerul Dezvoltării și acumașteaptă banii. „Există Hotărârea de Guvern 577 care dă dreptuladministrațiilor publice locale să depună documentația pentruextinderea rețelelor de apă și canalizare. Am depus documentația,urmează evaluarea și un ordin al ministrului prin care ni se alocăbanii”, a mai explicat primarul Neculai Onțanu.

Zonele în care urmează să se extindă rețelele de apă șicanalizare sunt Gherghiței, Plumbuita, Grădinile Fundeni, SteauaRoșie și Petricani. Investiția urmează să se deruleze în doi aniiar pentru primul an primarul Onțanu a spus că ar avea nevoie de 15milioane de euro.

Inchide