Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Unul dintre bebelușii răniți în incendiul de la Giulești, în continuare în stare critică

Unul dintre bebelușii răniți în incendiul de la Giulești, în continuare în stare critică
Unul dintre cei șase bebeluși răniți în incendiul de la Maternitatea Giulești și tratați la Spitalul Grigore Alexandrescu este în continuare în stare critică, fiind în continuare dependent de ventilația mecanică, în timp ce ceilalți cinci se află sub tratament interdisciplinar

Unul dintre cei șase bebeluși răniți în incendiul de laMaternitatea Giulești și tratați la Spitalul Grigore Alexandrescueste în continuare în stare critică, fiind în continuare dependentde ventilația mecanică, în timp ce ceilalți cinci se află subtratament interdisciplinar.

Bebelușii sunt în continuare în Unitatea de Terapie IntensivăNeo-natală a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Raluca Alexandru, adeclarat, marți, că starea unuia dintre bebeluși se menținecritică, acesta fiind încontinuare dependent de ventilațiamecanică, pe fondul leziunilor severe de inhalație.

„Evoluția leziunilor locale de arsură este corespunzătoaregradelor diferite de profunzime și suprafață. Nu au survenitmodificări notabile ale stării generale față de ziua precedentă”, aexplicat medicul.

Raluca Alexandru a precizat că, nou-născuții cu grade diferte deprematuritate sunt monitorizațti clinic, hematologic șibiochimic.

Conducerea spitalului mulțumește tuturor celor care și-aumanifestat solidaritatea cu familiile și echipele terapeutice înacest context traumatic sever, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În urmă cu o zi, Raluca Alexnadru a spus că bebelușul aflat înstare critică este hrănit prin perfuzii, iar ceilalți cinci, acăror stare este staționară, primesc și lapte prin sondănazogastrică, pentru întreținerea funcției intestinale, informeazăMediafax.

Ea a adăugat că, pe lângă terapia arsurii în cazul celor șasebebeluși răniți în incendiul de la Maternitatea Giulești, mediciise ocupă și de terapia prematurității.

Bebelușii sunt în continuare sub tratament local și generalinterdisciplinar de chirurgie plastică și terapie intensivă, iarevoluția leziunilor locale este favorabilă.

Ea preciza, sâmbătă, că arsurile superficiale ale bebelușilors-au vindecat, dar rămân cele profunde, care sunt pe 40-50 la sutădin suprafața corpului, iar arsurile de căi respiratorii sunt înremisie sub tratament.

Cinci bebeluși, doi băieți și trei fete, au murit și alți șasesunt răniți grav în urma incendiului care a avut loc în 16 august,la Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la MaternitateaGiulești din Capitală.

Inchide