USR: La un an de la 10 august însângerat, nu s-au schimbat foarte multe. Deși Dragnea nu mai este pe scena politică, partenerii lui fideli sunt la butoane

Redactor:
Alexandru Costea
USR: La un an de la 10 august însângerat, nu s-au schimbat foarte multe. Deși Dragnea nu mai este pe scena politică, partenerii lui fideli sunt la butoane
USR transmite, sâmbătă, pe Facebook, că la un an de la 10 august "însângerat", nu s-au schimbat foarte multe. Deși Liviu Dragnea nu mai este pe scena politică, partidul susține că "partenerii lui fideli în atacarea sistematică a statului de drept și a democrației se află în continuare la butoane".

„La un an de la 10 august însângerat, nu s-au schimbat foarte multe. A dispărut Liviu Dragnea de pe scena politică, dar partenerii lui fideli în atacarea sistematică a statului de drept și a democrației se află în continuare la butoane. Frâiele guvernării se află tot la Viorica Dăncilă, iar rezultatele dezastruoase au devenit, între timp, certitudine”, arată un mesaj al USR, transmis sâmbătă pe Facebook.

USR transmite că „cei care au ordonat forțelor de ordine să gazeze, fugărească și lovească oameni pașnici, inclusiv bătrâni, femei și copii, nu au răspuns în fața legii”.

„În plus, mulți dintre cei care au coordonat reprimarea protestului în urmă cu exact un an se află bine mersi în aceleași funcții. Din toate aceste motive, dar și din altele, românii sunt nevoiți să iasă din nou în stradă. Lupta lor se va termina doar când România va deveni o țară cu adevărat liberă și prosperă, o țară în care tinerii vor dori să rămână și să-și construiască un viitor!”, mai arată mesajul USR.

„Membrii USR au fost în Piața Victoriei pe 10 august 2018 și, asemenea multor protestatari prezenți, au simțit pe propria piele gazele și bastoanele jandarmilor. Membrii USR vor fi și astăzi în piață și ori de câte ori este nevoie”, conform sursei citate.

Un nou protest urmează să aibă loc sâmbătă, 10 august 2019, în Piața Victoriei, organizatorul manifestației anunțând că așteaptă aproape un sfert de milion de oameni să participe. Jandarmii au făcut apel la protestatari să manifesteze pașnic.

 

Inchide