Vadim Tudor a refuzat să dea declarații la PICCJ, invocând calitatea sa de europarlamentar

Redactor:
Matei Ioan
Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru scandalul petrecut odată cu evacuarea sediului PRM, din 4 ianuarie, s-a prezentat, vineri, în fața procurorilor Parchetului instanței supreme, însă a refuzat să dea vreo declarație, invocând imunitatea de parlamentar european
Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru scandalul petrecut odată cu evacuarea sediului PRM, din 4 ianuarie, s-a prezentat, vineri, în fața procurorilor Parchetului instanței supreme, însă a refuzat să dea vreo declarație, invocând imunitatea de parlamentar european

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentruscandalul petrecut odată cu evacuarea sediului PRM, din 4 ianuarie,s-a prezentat, vineri, în fața procurorilor Parchetului instanțeisupreme, însă a refuzat să dea vreo declarație, invocând imunitateade parlamentar european.

Corneliu Vadim Tudor a declarat, la ieșirea din sediulParchetului instanței supreme, că nu a făcut nicio declarație,invocând faptul că procurorii nu ar avea dreptul să-l cercetezeînainte de a obține ridicarea imunității sale de parlamentareuropean.

Avocatul Mariana Ștefan, care l-a însoțit pe liderul PRM laPICCJ, a susținut că încadrarea juridică a faptei de care esteacuzat Corneliu Vadim Tudor a fost schimbată, în locul infracțiuniide ultraj procurorii acuzându-l de tulburarea liniștii publice, ceade nerespectarea a unei hotărâri jduecătorești rămânândvalabilă.

Vadim și avocatul său au explicat că cele întâmplate la sediulPRM în 4 ianuarie au fost, în esență, manifestări și acțiunipolitice, astfel că imunitatea de europarlamentar a președinteluiPRM ar putea fi invocată.

La întrebarea referitoare la un caz anterior al colegului său departid, Gigi Becali, când Parlamentul European a statuat căimunitatea de europarlamentar funcționează doar în cazulpercheziției, al reținerii și al arestării, avocatul Mariana Ștefana răspuns că, deși nu se pune problema luării unei măsuripreventive, începerea urmăririi penale dă procurorilorposibilitatea, teoretic, să acționeze și în acest fel.

„Din acest motiv, am cerut să nu se mai facă acte procedurale îndosar până când imunitatea lui Corneliu Vadim Tudor nu va firidicată în Parlamentul European”, a explicat Mariana Ștefan.

În declarația dată jurnaliștilor la ieșirea din sediul PICCJ,Vadim Tudor a lansat din nou acuzații la adresa actualei puteri,susținând că dosarul său este unul politic și că el ar fi doar ovictimă a voinței președintelui Băsescu.

Vadim s-a referit din nou, în termeni lipsiți de eleganță, laexecutorul judecătoresc Daniela Șomâldoc, precum și la procurorulgeneral Laura Codruța Kovesi, prezentându-și declarațiile fie dreptpamflet, fie drept declarații poltice.

Liderul PRM a mai fost la PICCJ și marți.

După întâlnirea cu procurorii de atunci, el a spus că „i-a săritmuștarul” când s-a încercat evacuarea presei și că atunci a începutsă țipe și el, deoarece era „în conferință de presă legală a unuipartid parlamentar”.

El a acuzat că „zecile de polițiști și agenți secreți” care „auinvadat” sediul PRM nu au prezentat niciun document. „Puteam credecă sunt niște infractori”, a susținut liderul PRM.

Procurorii (PICCJ au început urmărirea penală a liderului PRM,Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj și nerespectarea unei hotărârijudecătorești, în dosarul în care procurorii s-au sesizat din oficuprivind evacuarea sediului PRM.

În acest caz, Marius Marinescu și Codrin Ștefănescu au fost șiei audiați ca martor la Parchetul Înaltei Curți de Casație șiJustiție.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, polițiștii prezenți laevacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că”numitul Corneliu Vadim Tudor” a amenințat „în mod direct”executorul judecătoresc, precum și pe unii dintre polițiști. Maimult, potrivit Parchetul ICCJ, Corneliu Vadim Tudor „a exercitatasupra acestora acte de violență, a întrebuințat în mod nemijlocitcuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menționate,împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărârijudecătorești”.

Evacuarea sediului în care funcționează PRM a început dimineațade 4 ianuarie, în prezența executorului judecătoresc Paula DanielaȘomăldoc, și s-a încheiat în cursul nopții..

Executorul judecătoresc a venit atunci însoțit de polițiști laimobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenți aproximativ 20de membri PRM, în frunte cu liderii partidului, Corneliu VadimTudor, Marius Marinescu și Codrin Ștefănescu.

Șomăldoc le-a cerut celor prezenți să părăsească sediul. Înreplică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nu antreneze poliția șijandarmeria într-o „acțiune ilegală”. El a amenințat-o că o va daîn judecată. Atât Vadim Tudor, cât și avocatul PRM au susținut cănu există o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreiaexecutorul să poată face evacuarea.

Liderul PRM le-a adresat injurii executorului judecătoresc șipolițiștilor. De asemenea, el a aruncat apa dintr-un pahar spreexecutorul judecătoresc.

Ovidiu Vanghele, [email protected]

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Anunţ BOMBĂ despre pensii! Se schimbă TOT! Lovitură mare pentru pensionari
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Bianca Drăgușanu pleacă din țară. Decizia de ultim moment, ce a stabilit vedeta
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide