Vântu în fața judecătorilor : „În 2007, la referendum, Băsescu a venit la mine să-l susțin, eu am fost de acord”

Vântu în fața judecătorilor : „În 2007,  la referendum, Băsescu a venit la mine  să-l susțin, eu am fost de acord
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 05:21

Sorin Ovidiu Vântu – ca și ceilalți doi inculpați – a refuzat sădea declarații (în sensul de a fi audiat și de a răspunde laîntrebări) în fața instanței de recurs dar și-a precizat punctul devedere la finalul ședinței de judecată.

Prezentăm în continuare principalele susțineri ale luiSOV:

Procesul e unul politic: „E evident că nu am de-a face cu unproces, ci e o problemă strict politică. Provine din politică șiîmi pare rău că instituțiile acestui stat fac absolut orice pentrua-l satisface pe acest om (Traian Băsescu – n.r.)”.

Vântu a mai precizat că ar fi cooperat cu parchetul dacă s-ar fidorit acest lucru: „Ar fi fost suficient ca procurorul care măanchetează să ceară punerea la dispoziție a documentației care faceobiectul disertației doamnei procuror. Le-aș fi pus cu cea mai mareplăcere la dispoziție această documentație”.

SOV a relatat pe larg despre relația sa cu șeful statului carei-ar fi solicitat sprijin mediatic în anul 2007: „În 2007, lareferendum, el a venit la mine să-l susțin. Eu i-am spus că sunt deacord și am stabilit împreună cu el anumite criterii în baza căroraîl susțin, bazate pe progresul și modernizarea României”.

Relațiile dintre cei doi s-ar fi stricat după ce șeful statuluii-ar fi cerut o parte din trustul Realitatea: „După aceea, emisariai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident căam refuzat.

Încep amenințările, eu refuz în continuare. Am fost amenințat căvoi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost amenințat că voi aveaprobleme, am refuzat… Ulterior, a venit un control de opt luni laRealitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestareamea”.

SOV i-a adus și alte acuzații șefului statului: „Băsescu facetotul prin SRI și vă explic cum. Băsescu recrutează procurori șioameni din presă, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRIface interceptările și sesizează procurorii cu note informative,procurorii fac dosare care apoi sunt date pe mâna jurnaliștilor,care au datoria de a-l desfigura pe adversar”. El a mai precizat:”140 de oameni din SRI m-au monitorizat, iar în ultima perioadădoar 40; s-a închiriat chiar și o frecvență pe satelit pentruînregistrarea microfonului de la telefonul meu”.

Referitor la relația cu Nicolae Popa, SOV a precizat: „Pentrudumneavoastră, Popa este un condamnat periculos, pentru mine esteun prieten”. De asemenea, SOV a precizat în fața judecătorilor căceilalți doi inculpați nu au nicio vină.

Omul de afaceri a recunoscut autenticitatea interceptărilortelefonice, dar a arătat că interpretarea dată acestora deprocurori nu este corectă, precizând că va explica „cheia”discuțiilor după ce dosarul va ajunge în faza de judecată.

Argumentele apărării

Apărătorul lui SOV, avocatul Marian Nazat, a prezentat instanțeimai multe aspecte, între care și modul în care s-a făcutpercheziția domiciliară, unde un câine a fost rănit. De asemenea,avocatul a mai arătat că instanța competentă să soluționeze cerereade arestare nu era Tribunalul București, ci Judecătoria Buftea, înraza căreia domiciliază omul de afaceri.

Din acest motiv, maestrul Marian Nazat a solicitat casareadeciziei Tribunalului București și trimiterea pentru rejudecare laJudecătoria din Buftea. Avocatul a insistat și asupra altorchestiuni procedurale, invocând nelegalitatea procedurii depreluare a dosarului de la Parchetul București la ParchetulGeneral.

Tribunalul insistă asupra pericoluluisocial

Tribunalul București a admis săptămâna trecută cerereaprocurorilor de arestare pentru 29 de zile a omului de afaceriSorin Ovidiu Vântu. În motivare, judecătorul a reținuturmătoarele:

„Tribunalul găsește deosebit de relevant faptul că începereaurmăririi penale și,maimult, luarea unei măsuri restrictive delibertate nu a avut niciun impact asupra atitudinii inculpațilorfață de normele penale și ordinea de drept, norme pe care aceștiaau ales să le ignore și în continuare cu indiferență dar și văditădesconsiderație față de capacitatea organelor judiciare române dea-i trage la răspundere penală. Singurul efect al acestor măsuri afost acela că cei trei inculpați și-au luat anumite măsuri deprecauție la care Tribunalul a făcut deja referire anterior. Înacest mod, pericolul social al inculpaților s-a reliefat gradualodată cu perseverența manifestată de aceștia prin acte materialesuccesive în scopul de a împiedica și îngreuna executarea pedepseiaplicate condamnatului Popa Nicolae”.

Citește și

Vântu,în instanță: Pentru dumneavoastră, Popa este un condamnatpericulos, pentru mine e unprieten

Băsescu nu a dorit săcomenteze cazul Vântu: „Hai măi, lăsați-mă înpace!”

Vântu:Nu am de-a face cu un proces, ci cu o problemă strictpolitică

Asociațiile „Cuțu-Cuțu” și”Doggie-Dog” depun o plângere pentru împușcarea câinelui lui Vântu,rănit în timpul percheziției

Cum a încercat Vântusă protesteze după gratii: nu și-a luat medicamentele și a refuzatmasa din închisoare

PICCJ: Vîntu, Țurcan și Stoian au dovedit nu doar perseverențăinfracțională, ci și ignoranță

PDL,despre cazul Vântu: „Lăsați instituțiile statului să-și facătreaba”

Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Țurcan și AlexStoican, arestați pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Vîntu:”Rușine doamnă, rușine!”

CITESTE SI Stenograma I: Sorin Ovidiu Vântu cătrefugarul Nicolae Popa: „Banii sunt trimiși, mâine îi ai. Sunt f… dintoate părțile, am 7000 de oameni pe cap și tu mă suni de 5000 deori pe oră” EXCLUSIV

CITESTE SI Stenograma a II-a. Sorin Ovidiu Vântucătre Nicolae Popa: „Golănaș mic, hai, te sărută Sorin, și încep săiau măsuri pentru toate alea”

Procurorii au cerut arestareapreventivă a lui Sorin Ovidiu Vântu

De ce a fost reținut acumSorin Ovidiu Vântu. Fugarul Nicolae Popa se pregătește să ajungăacasă, după 10 ani

Ministerul Justiției:Președintele indonezian a aprobat pe 25 august extrădarea luiNicolae Popa. Pe 6 septembrie s-a formulat o a doua cerere deextrădare

CTP: Nu m-ar mira ca Băsescusă instrumenteze politic arestarea lui Vîntu, iar Vîntu să facă totceea ce îi stă în putință să-l dea jos de la putere peBăsescu

Surse judiciare spun, pentruGândul, de ce a fost ACUM reținut Vântu. Câteva zeci de mii de eurotrimiși fugarului Popa. E posibil ca azi să se ceară arestarea pe30 de zile

Sorin Ovidiu Vântu a fostreținut de procurori: „Atunci când Băsescu va pierde o bătălie,să-l văd în locul meu” – BREAKINGNEWS

Șoferul lui Sorin OvidiuVântu, reținut de procurori

Vântu, cheie în cele maicomplexe dosare din justiție, dar scos de sub acuzare sauachitat

Comunicatul Parchetului de pelângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Poliția indoneziană: NicolaePopa urmează să fie extrădat în România

Ce ar putea spune Nicolae Popadespre Vântu

Surse: SOV dat în consemn lafrontieră. Reacția lui Vântu: „Dacă vreau să plec din țară, plec!În ceea ce mă privește nu e nicioproblemă.”

Fostul director Gelsor,capturat la Jakarta. Cum a reacționat Vântu

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
A murit unul dintre cei mai mari artiști ai lumii: Ne va lipsi mai mult...
Liviu Dragnea va fi afectat pe viață! E crunt ce i-a făcut Irina Tănase. Adevărul...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...