Venituri „de criză” la RATB. Un director are 9.025 lei, șoferii și vatmanii peste 4.000 de lei. Vezi aici cât primesc bufetierele și paznicii

Venituri de criză la RATB. Un director are 9.025 lei, șoferii și vatmanii peste 4.000 de lei. Vezi aici cât primesc bufetierele și paznicii
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 18:45

Salariileangajaților Regiei Autonome de Transport București (RATB) sfideazăcriză. De la șoferi, vatmani și până la bufetiere sau paznici ,angajații RATB au venituri care în majoritatea cazurilor, depășescdouă salarii medii pe economie.

Potrivitsite-ului RATB, în luna noiembrie 2010, veniturile brute aleșoferilor au fost și de peste 1.000 de euro, ale șoferilor detroleibuze de 4.064 de lei iar ale vatmanilor de 4.269 de lei.Potrivit aceleiași surse, un medic angajat de RATB a înregistrat înluna noiembrie venituri salariale brute de 8.252 de lei, oasistentă medicală de 3.653 de lei, un ospătar de 2.078 de lei iaro bufetieră de 1.461 de lei. Un controlor de bilete a obținutvenituri de 1.763 de lei, un mecanic, de 4.215 lei, un paznic, de2.353 de lei, un portar, 1.907 lei, iar un maistru și de 2.938 delei. Pe listă mai figurează inginerii cu venituri brute și de 4.088de lei, tehnicienii, cu 2.633 de lei, casierii, cu 2.994 de lei sauîngrijitorii, cu 1.224 de lei.

La nivelulconducerii, directorul general a obținut venituri cam cât un șoferadică de 4.785 de lei în timp ce ale colegilor săi au fost aproapeduble. Directorul care răspunde de infrastructură a obținut unvenit brut de 8.120 de lei, cel care răspunde de compartimentulfinanciar-contabil de 9.025 de lei iar cel de la explotare de 9.276de lei.

La solicitarea ziarului gândul, RATB, prinbiroul de presă, ne-a precizat că „drepturile salariale aleangajaților sunt stabilite prin Contractul Colectiv de Muncă,aprobat la nivelul RATB” Mai mult am aflat că veniturile din lunanoiembrie sunt similare și altor luni din anul 2010.

Fondul de salarii suplimentat de Oprescu cu 2milioane de lei după amenințarea cu greva

Pe statul deplată al RATB, regie aflată în subordinea Consiliului General alMunicipiului, figurează nu mai puțin de 11.515 angajați. În lunaseptembrie, reprezentanții municipalității au redactat un proiectde hotărâre prin care tarifele pentru transport în comun urmau săfie majorate din cauză că regia nu mai avea bani pentru platasalariilor. În final, decizia a fost amânată până în aceastăprimăvară când prețul unui bilet ar urma să crească de la 1,3 leila 1,5 lei. La a doua rectificare a bugetului Primăriei Capitalei,RATB a primit 24 de milioane de lei.

În proiectulde hotărâre suma inițială a fost de 12 milioane de lei dar în urmadezbaterilor consilierii municipali au hotărât să o dubleze. Laprima rectificare a bugetului Capitalei, votată de CGMB în lunanoiembrie, RATB a primit 30 de milioane de lei. Reamintim că înprimăvara anului trecut sindicaliștii de la RATB au intrat în grevăparalizând Capitala. După 16 ore de proteste spontane,revendicările salariale au fost acceptate de primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu.

Acesta arepornit transportul în comun cu două milioane de lei, bani cares-au dus în fondul de salarii. Mărirea de salarii s-areflectat în sporurile de muncă grea. Considerată a fi o gaurăneagră, reprezentanții municipalității, inclusiv primarul generalSorin Oprescu au afirmat în repetate rânduri că regia trebuietransformată în societate comercială și ulteriorprivatizată.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...