Vicepreședintele CJ Cluj Radu Bica reținut pentru luare de mită a fost arestat

Vicepreședintele CJ Cluj Radu Bica reținut pentru luare de mită a fost arestat
Radu Bica a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreședinte al CJ Cluj, să le furnizeze informații obținute în virtutea funcției și, astfel, să faciliteze câștigarea unei licitații privind serviciile de mentenanță pe stadionul Cluj Arena

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Radu Bica reținut pentru luare de mită, după ce a acceptat oferta a două persoane de a primi 25.000 de euro pentru a facilita câștigarea unei licitații privind serviciile de mentenanță pe stadionul Cluj Arena, a fost arestat, marți, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit magistraților clujeni, Bica a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, la ora transmiterii acestei știri el fiind în sediul Curții de Apel Cluj-Napoca și urmând să fie dus în arestul IPJ Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocații lui Radu Bica au declarat că vor face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Radu Bica, reținut pentru luare de mită în urma unui flagrant, fiind suspectat că a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreședinte al CJ Cluj, să le furnizeze informații obținute în virtutea funcției și, astfel, să faciliteze câștigarea unei licitații privind serviciile de mentenanță pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012, a fost prezentat, marți, Curții de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă.

Radu Bica a declarat, înainte de a intra în sala de judecată, că este nevinovat. Soția lui Radu Bica, Antonica, a spus că îl va susține necondiționat pe soțul său.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Radu Bica (PDL) a fost reținut, luni seară, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, să le furnizeze informații obținute în virtutea funcției și, astfel, să faciliteze câștigarea unei licitații privind serviciile de mentenanță pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

În aceleași împrejurări, inculpatul Bica Radu Vasile a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranșă, în sumă de 10.000 de euro. La data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înțelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracțiunii de corupție, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, învinuite pentru infracțiunea de dare de mită.

Radu Bica este vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj din anul 2008.

De asemenea, el este vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al PDL Cluj din 2004 și vicepreședinte al PDL Turda din același an.

Între 1994 și 1998 a fost președinte al Organizației de Tineret a PD Turda.

Înainte de a deveni vicepreședinte al CJ Cluj, în iunie 2008, Radu Bica a fost șef la Autoritatea Rutieră Română (ARR) Cluj, începând cu anul 2005.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Câți bani câștigă cel mai bogat cioban din România. Averea colosală pe care i-a lăsat-o...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Înainte de nuntă, mirele a aflat că mireasa l-a înșelat. S-a razbunat în văzul tuturor:...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
”Modelul suedez” ar putea fi aplicat în România. Ce măsuri șocante implică asta
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
×
Inchide