VIDEO | Ce spune opoziția despre Legea pensiilor, după dezbaterile din Comisie/ Seidler: Doamna ministru încearcă să ducă cu zăhărelul pensionarii

Publicat: 20/11/2023, 16:55
Actualizat: 20/11/2023, 21:49

Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a votat noua Lege a pensiilor. Cu 3 voturi împotrivă și zero abțineri, noua Lege a pensiilor intră la votul final în plenul Camerei Deputaților de la ora 17:00, ora programată, inițial. În acest context, opoziția acuză lipsa de sustenabilitate a noii legi.

Legea pensiilor publice a trecut de Comisia de muncă din Camera Deputaților. În acest context, deputatul USR și totodată, membru în Comisia pentru muncă, Cristian Seidler, a declarat la finalul ședinței că Simona Bucura Oprescu le-a promis că va prezenta raportul Băncii Mondiale, lucru care nu s-a întâmplat.

Deci, atunci când dna. ministru, acum 2 săptămâni a promis ne de raportul și nu ni l-a trimis, și-a încălcat cuvântul, iar acum trebuie o credem pe cuvânt această unică foaie este singurul livrabil de la Banca Mondială, evident nu este așa…, a declarat deputatul USR.

Seidler a catalogat atitudinea Ministrului Muncii drept „lipsă de respect” față de membrii Comisiei, dar și față de pensionari, pe care „i-a dus cu zăhărelul” a spus deputatul USR.

„Este o este o lipsă de respect nu doar față de membrii comisiei de muncă, dar și față de Parlament sau față de opoziție. Este o lipsă de respecți față de pensionari, pentru atunci când le promiți ceva, știind nu ai de fapt banii respectivi și încerci să-i duci cu zăhărelul, asta este cea mai mare lipsă de respect din partea oricărui politician față de orice alegător”, a conchis Cristian Seidler.

Antonio Andrușceac (AUR): Legea pensiilor nu este suficient dezbătută

Gândul a stat de vorbă și cu deputatul AUR, Antonio Andrușceac, membru în Comisia de muncă din Camera Deputaților. Potrivit acestuia, proiectul legii pensiilor nu a fost suficient dezbătut de parlamentari și a acuzat puterea de faptul că vor să treacă legea pe repede înainte de Comisii.

În primul rând, consider că nu este suficient dezbătută, că nu există timp vizavi de promisiunea făcută de cei de la guvernare să dezbatem așa cum trebuie cu toți actorii implicați aceste modificări la legea pensiilor. Sunt o grămadă de amendamente care au venit din nou fără a fi destul discutate și în cadrul comisiilor și în dezbatere cu cei care au propus aceste amendamente (…) Cei care fac aceste promisiuni nu se gândesc de unde luăm banii, a spus Andrușceac pentru Gândul.

Deputatul AUR mai acuză lipsa sursei de finanțare pentru noua Lege a pensiilor. Andrușceac consideră că dacă banii pentru pensii se vor lua din împrumuturi, atunci legea „este o păcăleală” pentru români.

„Noi nu știm de unde provin acești bani și ăsta e un mare semn de întrebare pentru orice om normal la cap care își asumă o creștere de pensii vizavi de niște oameni a căror putere de cumpărare a scăzut dramatic. Dacă e vorba din nou de împrumuturi sau de luat din alte linii bugetare și de acolo de unde au luat, să compenseze cu împrumuturi din afară, este o păcăleală, pentru că vom plăti tot noi sau generațiile viitoare, la costuri mult, mari, mari, cu dobânzi foarte mari”, a spus Antonio Andrușceac.

CITIȚI ȘI:

LIVE VIDEO | Deputații dezbat noua lege a pensiilor / Camera Deputaților este for decizional / Impactul bugetar rămâne un mister

VIDEO | Liberalii au decis în BPN/ Sebastian Burduja preia șefia interimară a organizației PNL București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
Prezentatoarea știrilor sportive și iubita ei cântăreață au ieșit pentru prima oară, oficial, în public,...
GALERIE FOTO O platformă auto cu mașini Tesla spulberată pe Valea Oltului de alta, care...
Boala incurabilă de care suferă Andreea Esca!
Cine sunt şoferii care ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. În ultimul an, asigurările aproape...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Ce reprezintă semnul de circulație cu bulina neagră? De ce nu ar trebui niciodată ignorat
VIDEO. Mai multe „sticle de vrăjitoare” au apărut pe o plajă, iar cercetătorii se tem...
Vacanță de iarnă prelungită pentru elevi. „Sperăm să nu se ajungă la o grevă” Motivul...
Christina Applegate, distrusă de cancer și scleroză multiplă. Kelly din „Familia Bundy” s-a retras din...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
N-a văzut că e filmată şi a băgat mâna în 🙊 O recunoşti? E celebră
Inteligența Artificială LETALĂ, tot mai APROAPE de realitate! Ce țară vrea să...
Cât câștigă Jean de la Craiova la o nuntă. Îl bate pe Adi Minune
Îl mai ții minte? Ce se mai știe de “băiețelul înghețat” care mergea 4 kilometri...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...