VIDEO. Cine sunt cei TREI ROMÂNI care și-au luat CU BANII JOS ULTIMUL MODEL DE FERRARI? 458 Challenge, supermașina destinată circuitelor de curse

Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 20:15

Ferrari 458 Challenge, ultimul model destinat exclusiv pentrucircuitele de curse a fost vândut în trei exemplare, în România, cubanii jos. Alți doi clienți s-au arătat dispuși să achiziționeze unastfel de model, însă numărul de automobile este limitat și nu seștie dacă cei doi vor avea șansa să cumpere unul.

Ferrari 458 Challenge costă 210.000 de euro, prețul putândcrește în funcție de dotări.
Potrivit directorului de vânzări Ferrari România, Octavian Ursu,într-o țară cu o populație de 21 de milioane de locuitori,producătorul italian nu ar trimite, în mod normal, mai mult de unautomobil.
Ferrari a trimis totuși trei modele deoarece în România cerereaeste neobișnuit de mare.
„Automobilele au fost achiziționate de oameni pasionați desporturile cu motor, care sunt dispuși să aloce timp și să suporteniște costuri piperate pentru acest hobby”, a mai spus OctavianUrsu, adăugând că cele trei modele au fost comandate din toamnaanului trecut și au fost plătite cu banii jos.

Automobilul neomologat pentru traficulurban

Ferrari 458 Challenge este ultimul model realizat deproducătorul italian pentru competiția „Ferrari Challenge” care areloc pe piste omologate din SUA, Europa și Asia.
Modelul nu este omologat pentru traficul urban.
Ferrari 458 Challenge are un motor V 8 de 4,5 litri, cu reglaje șiîmbunătățiri special făcute pentru a face față în sistem de curse.Poate dezvolta 570 de cai putere, are cutia de viteze în șaptetrepte și două ambreiaje care să asigure schimbarea foarte rapidă avitezelor.
În habitaclu există doar scaunul șoferului, cu centură care seasigură în cinci puncte. Caroseria este făcută din aliaje decarbon, fibră de sticlă și aluminiu, astfel încât modelul de curseeste cu 200 de kilograme mai ușor ca cel de stradă.

Titi Aur: „Din păcate nu ai unde să conduci o astfel demașină în România”

Potrivit pilotului de raliu Titi Aur, cei trei posesori deFerrari 458 Challenge nu vor avea posibilitatea să conducă aceastămașină la noi în țară. „Cei trei posesori de Ferrari probabil că auprevăzut faptul că vor conduce această mașină numai în străinătate.O vor urca pe remorcă și se vor duce fie în Grecia, fie înUngaria”, a declarat Titi Aur pentru gândul. „Din nefericireaceasta este o problemă nu doar pentru cei care au Ferrari, dar șipentru oricine care are o mașină de viteză și nu se poate bucura deea la noi în țară. La noi nu există circuite de viteză. Aceastaeste și o cauză secundară a numărului mare de accidente rutiere. Înloc să-și testeze mașina pe un circuit, șoferii noștri se apucă sătesteze viteza automobilului pe străzile din sate și orașe”, spuneTiti Aur.
Pilotul a adăugat că pentru lecțiile de condus ale școlii sale afost nevoit să improvizeze circuite la Ciolpani sau la Romexpo, înBucurești, însă în acele zone nu se poate rula decât cu vitezămică.
„Un antrenament pentru curse presupune să mergi cu mai mult de 200de kilometri la oră și să ai spații mari de frânare. Din păcate lanoi nu există o pistă unde să poți face asta. Cursele rămân doarpentru cei care își permit să meargă în străinătate”, a mai spusTiti Aur.

Mașinile de lux și drumurile din țară

Potrivit Ziarului Financiar, automobilele de lux însumează 6%dintre toate automobilele înmatriculate în România. În 2010, aufost înmatriculate la noi în țară 680 de automobile care costăpeste 200.000 de euro. Ferrari este pe locul trei în topul mărcilorde lux preferate de români, Bentley fiind pe locul întâi șiMaserati pe locul doi. Totuși, potrivit directorului de vânzăriFerrari România, Octavian Ursu, din 2008 și până în prezent numărulde vânzări a crescut anual cu peste 10%.
Totuși, dacă românii rămân pasionați de automobilele de lux sau decele cu performanțe sportive deosebite, infrastructura lasă încontinuare de dorit la noi în țară.
Impresarul de fotbaliști Cristea Opria declara recent pentru gândulcă, deși este posesorul unui Rolls Royce Phantom și al unui Hummer,nu prea are unde să meargă cu ele din cauza stării proaste adrumurilor. „În țară e dezastru. Când trebuie să ajung din Severinîn București sau să mă duc la Oradea e jale. De aceea prefer să leurc în trailer și să nu am bătăi de cap. Când merg la expoziții înstrăinătate folosesc trailerul până la graniță. După ce am ieșitdin țară, e altceva, poți să te urci la volan liniștit”, povesteaOpria.

Cursele pentru clienții Ferrari

Pentru că nu au autorizație să circule pe șosele, modeleleFerrari Challenge pot fi testate de clienți în cadrul trofeelororganizate de producătorul italian. Aici se pot întrece atâtnovicii, cât și șoferii experimentați pe circuite omologate dinSUA, Europa și Asia. Din 2006 și până în prezent, la competiții nuputeau participa decât posesorii de Ferrari F430, însă, acum, poateconcura și noul model 458. Astfel de concursuri sunt organizateîncă din 1993 în Italia, însă posesorii de Ferrari din America deNord sau Marea Britanie au organizat competiții similare.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...