VIDEO. Cum arată garniturile de metrou pentru care Metrorex plătește 110 milioane de euro

Redactor:
Maria Manoliu
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, împreună cu directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriște, au semnat marți contractul de achiziție a 16 trenuri noi de metrou și a tot atâtea sisteme de conducere automată

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, împreună cu directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriște, au semnat marți contractul de achiziție a 16 trenuri noi de metrou și a tot atâtea sisteme de conducere automată (protecții și operare automată).

Contractul a fost câștigat de filma spaniolă CAF, iar primele trenuri vor circula prin subteranele Bucureștiului în maximum doi ani. Potrivit lui Gheorghe Udriște „schimbarea vagoanelor de metrou este o prioritate pentru Metrorex”.

Cele 16 trenuri noi vor fi urmate de alte 21 care vor fi achiziționate în maximum trei ani, ele urmând să circule pe magistrala cinci, Drumul Taberei – Universitate.

Noile vagoane de metrou sunt dotate cu sisteme performante de ventilație, geamuri rabatabile, locuri destinate bicicletelor și un sistem de avertizare optică și acustică.

Potrivit directorului Metrorex, dotările sunt de ultimul nivel al tehnicii. Trenurile vor fi fabricate în România, cel mai probabil la București, iar omologarea primului vagon se va face peste un an și jumătate, după ce acesta va parcurge un traseu de 10.000 de kilometri.

„Prin aceste sistemele de operare automată, mecanicul va deveni un asistent al trenului. Trenul își culege informațiile, le prelucrează și apoi stabilește traseul și viteza de deplasare”, a mai explicat Gheorghe Udriște.

Valoarea totală a celor două contracte este de 110 milioane de euro, bani care provin din bugetul statului și dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții (BEI)

În prezent, prin subteranele Metrorex circulă 44 de trenuri noi și 60 vechi.

Inchide