VIDEO EXCLUSIV | Cum se apără frații Tate după ce au fost acuzați de intimidarea victimelor. Avocat: ”Ei vor doar să iasă la iveală adevărul”

Publicat: 25/03/2023, 15:31
Actualizat: 25/03/2023, 15:39

Tina Glandian, avocata americană care îi apără pe frații Tate a vorbit în exclusivitate pentru Gândul despre scrisoarea legală trimisă în numele fraților Tate, în care aceștia ar fi încercat să-și intimideze una dintre presupusele victime. Avocata susține că cei doi milionari sunt nevinovați, iar adevărul se va afla în cele urmă.

Declarația apărătoarei fraților Tate vine în contextul în care avocații victimei susțin că au primit o scrisoare de la echipa de apărători ai milionarului britanic în care se arată că Andrew o va da în judecată și va cere despăgubiri de 300 de milioane de dolari dacă nu își retrage declarațiile.

”Sunt Tina Glandian. Sunt avocat american și îi reprezint pe Andrew și Tristan Tate alături de echipa de apărare juridică din România. Am vrut să răspund la știrile recente despre o scrisoare legală trimisă în numele fraților Tate, care a fost interpretată pe nedrept de unii ca un efort de intimidare a martorilor din ancheta penală aflată pe rol în România. Aș dori să ofer un context pentru scrisoarea care a fost trimisă.

În aprilie anul trecut, două femei, inclusiv o americancă, au făcut acuzații că frații Tate le țineau închise împotriva voinței lor. Când poliția a percheziționat reședința fraților Tate din România, ei au văzut că nu există dovezi ale acestor afirmații și frații de casetă nu au fost arestați. Prin avocații lor, au depus imediat plângeri penale împotriva celor două femei din România pentru că au înșelat poliția.

La sfârșitul lunii ianuarie după ce au fost reținute o lună întreagă, și au văzut că în cele nouă luni care trecuseră nu au existat evoluții în dosarul penal împotriva celor două femei. Ca cetățeni americani, ei au decis să-și urmărească drepturile legale aici, în SUA, împotriva femeii americane”, a explicat avocata.

Ea a mai afirmat că firma sa nu a avut nicio implicare în transmiterea scrisorii de încetare și renunțare și nici echipa de avocați din România care îi reprezintă pe frații Tate în urmărirea penală.

”Scrisoarea de încetare și renunțare a fost trimisă de avocații civili din SUA, deoarece se referă la un caz civil de defăimare care va fi depus aici, în SUA”, a mai spus ea.

”Frații Tate nu încearcă să intimideze pe nimeni. Ei vor doar să iasă la iveală adevărul”

”În fiecare zi în care frații Tate sunt reținuți ilegal, aceștia nu sunt doar vătămați la nivel personal, ci și daune bănești substanțiale diferitelor afaceri pe care le conduceau înainte de arestarea lor bruscă. Deci, ei au obligația conform legii de a-și atenua daunele, iar avocatul lor civil a considerat că o scrisoare de încetare și renunțare a fost un prim pas necesar înainte de a depune în cele din urmă procesul civil. Ca să fie clar, frații Tate nu încearcă să intimideze pe nimeni. Ei vor doar să iasă la iveală adevărul.

Și îi pun avocații lor să urmeze toate acțiunile legale corespunzătoare pentru a-și șterge numele. Suntem recunoscători că Ambasada SUA sa interesat acum de acest caz. Știu că una dintre prioritățile lor cele mai mari este de a oferi asistență cetățenilor americani deținuți în străinătate, așa cum au făcut pentru nenumărați alți cetățeni americani și recent pentru Brittany Greiner și Taylor Dudley. Suntem optimişti că, cu ajutorul lor, îi putem aduce acasă pe fraţii Tate.

În fața detenției lor prelungite, trebuie să ne amintim că frații Tate sunt prezumați nevinovați, iar acuzațiile false pot cauza prejudicii ireparabile”, a explicat aceasta.

Tina Glandian a mai dat și un exemplu cu privire la acest caz. Aceasta a povestit despre o femeie din Statele Unite ale Americii, care a făcut acuzații false, spunând că a fost violată chiar în trafic.

”Chiar în această lună, o femeie din Marea Britanie de 22 de ani a fost condamnată la 8 ani și jumătate de închisoare pentru că a susținut în mod fals că a fost violată și traficată și forțată să lucreze ca prostituată. De-a lungul mai multor ani, ea a ajuns până acolo încât și-a provocat răni pe față cu un ciocan. Acuzațiile false din acel caz au dus la mai multe tentative de sinucidere din partea bărbaților acuzați, la câteva săptămâni de la acuzațiile false. Frații Tate neagă cu fermitate orice faptă greșită și sunt hotărâți în a-și menține nevinovăția. Baza justiției este prezumția de nevinovăție și un proces echitabil. Pur și simplu le cerem pe amândouă. Mulțumesc”, a transmis în încheiere avocata fraților Tate.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Vine vijelia peste România. Aduce și ninsori
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult