VIDEO | George Simion, circ la conferința de presă a lui Virgil Popescu. „Domnule ministru, nu mai blocați ușa!”

Publicat: 05/12/2022, 15:02
Actualizat: 05/12/2022, 19:55

A fost circ, astăzi, la conferința de presă care urma să fie susținută de ministrul Energiei, referitor la așa-zisa „taxă pe soare”. George Simion a intrat în clădire și s-a așezat pe locurile destinate presei, iar ulterior chiar a vorbit de la pupitru. La fața locului au venit și jandarmii, care i-au cerut lui Simion să plece. Un secretar de stat a anunțat amânarea conferinței deoarece în sală sunt persoane care nu au fost acreditate la eveniment.

Conferința pe care ministrul Energiei trebuia să o susțină a fost amânată din cauza prezenței liderului AUR.

Virgil Popescu urma să lămurească „taxa pe soare„, care, potrivit USR, vizează cetăţenii şi firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent şi îl consumă în propria gospodărie sau firmă.

Uniunea Salvaţi România a cerut stoparea publicării în Monitorul Oficial şi refacerea ordonanţei de urgenţă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, acuzând faptul că Guvernul PSD-PNL a emis în seara de dinaintea vacanţei de Ziua Naţională o ordonanţă care „inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare”.

„Stau până la finalizarea programului, să speram că va ieși”

George Simion a transmis live toată incursiunea lui prin Ministerul Energiei, reușind să ajungă la etajul 4, în timp ce vorbea cu susținătorii săi și le explica cum vor fi românii furați.

Inițial, lui George Simion nu i s-a permis să intre în clădire, iar el l-a caracterizat pe ministru drept „fricos”.

„Pe ușă am intrat. Mi s-a spus că nu aș avea dreptul să particip la această conferință de presă. Am venit, am urcat. Dacă am încărcat vreo lege, să-mi spună instituțiile statului.

Așteptăm să vedem cum ne vor escorta afară până ne vor explica cum e cu taxa pe soare. Mi s-a spus că nu am dreptul să particip și totuși am venit. Dacă încalc o lege, să vină un organ al statului să îmi spună”, transmitea liderul AUR tuturor celor ce îl ascultau, în special urmăritorilor săi de pe Facebook.

În lipsa lui Virgil Popescu, liderul AUR s-a urcat la pupitrul ministerial și a început să acuze guvernarea PSD-PNL, cu sigla ministerului în spate.

George Simion a început apoi să umble prin instituție, căutând biroul ministrului și bătând la uși în timp ce se filma singur cu telefonul.

La un moment dat, Simion bate în ușa biroului în care presupunea că se află Virgil Popescu, spunând: „Domnule Virgil Popescu, nu mai blocați ușa!”, în speranța că ministrul va accepta să iasă.

La întrebarea adresată de către un jurnalist:„Domnul Virgil Popescu este parlamentar, de ce nu îl așteptați la Parlament?”,  liderul AUR a răspuns: „Domnul ministru nu vine la Parlament, nu dă ochii cu colegii parlamentari și pentru că se teme de întrebările românilor”.

Liderul AUR a stat peste o ora în live pe Facebook și a așteptat ca ministrul să își facă apariția.

Reprezentanții Ministerului Energiei au transmis că Virgil Popescu își cere scuze că nu poate participa, motivul fiind că în sala de conferințe se află persoane neacreditate.

Liderul AUR, George Simion, a susținut că vrea să discute cu ministrul referitor la „taxa pe soare”, nimic altceva, însă nu a fost posibil.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase