VIDEO | Premierul Ciucă, discuții cu omologul său bulgar în format videoconferință. Cei doi au reconfirmat interesul comun de a ADERA la Spaţiul Schengen în acest an şi necesitatea combaterii migraţiei ilegale

Publicat: 07/02/2023, 14:48
Actualizat: 07/02/2023, 14:52

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a avut marți o convorbire în format videoconferință cu premierul Bulgariei, Galab Donev. Discuția s-a axat pe avansarea proiectelor de conectivitate, confirmate în întâlniri precedente la nivelul Guvernelor de la București și Sofia, dar şi pe subiectul aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Cei doi șefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea pașilor concreți în vederea asigurării navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanță cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni și ale UE în ansamblu, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

În acest context, prim-ministrul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare aprobării și implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiții propice de navigație indiferent de sezon.

De asemenea, cei doi lideri au agreat să fie continuate discuțiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile.

Premierii Ciucă și Donev au reconfirmat interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanța menținerii bunei cooperări și coordonări în plan bilateral și european.

”În acest context, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluții europene pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase