VIDEO | Radisson Blue, unul dintre cele mai mari hoteluri din București (DOCUMENTAR)

Publicat: 21/06/2022, 19:00
Actualizat: 21/06/2022, 19:42

Radisson Blu București este un hotel construit în anul 1977. Prima de denumire a fost Hotel București și era printre cele mai scumpe stabilimente din Capitală. Până în octombrie 2009 a fost numit Radisson SAS. Inaugurat pe 18 septembrie 2008, în urma unei investiții de 70 milioane euro, hotelul Radisson Blu din Capitală este cel mai mare hotel de cinci stele din România și cel mai mare hotel Radisson din Europa de Est, cu 424 de camere, din care 301 standard, 74 executive, 10 camere pentru persoane cu dizabilități și 39 de apartamente. Hotelul este amplasat pe una din principalele artere din București, Calea Victoriei 63 – 81. În apropierea construcției se află Ateneului Român, iar la doar 3 kilometri este reperul emblematic al țării, Palatul Parlamentului.

La câțiva pași de Radisson Blu veți găsi, de asemenea, Muzeul Național de Artă și Centrul Vechi. Hotelul se află aproape de stația de metrou Piața Romană, iar Aeroportul Internațional Henri Coandă este la doar 18 kilometri distanță.

Acesta dispune de 4 restaurante, 3 baruri, un centru de conferințe de 1.500 de metri pătrați, incluzând o sală pentru maximum 500 de persoane și alte 11 mai mici, un Bali Spa, un centru de sănătate, piscină exterioară încălzită, jacuzzi exterior, pistă pentru jogging, casino și magazine de lux.

Unul dintre cei mai de seamă oaspeți ai hotelului a fost celebra cântăreață Madonna, la concertul din 2009, ea s-a cazat în apartamentul prezidențial de la etajul 7. 5.000 de euro a fost cazarea pe noapte, iar apartamentul măsoară260 de metri pătrați, cam cât trei apartamente obișnuite de bloc.

A fost construit pe amplasamentul fostului Hotel Nestor care s-a prăbușit la cutremurul din 1977.

Radisson SAS Hotels&Resorts reprezintă marca premium a grupului hotelier Rezidor, unul din primele 5 grupuri la nivel mondial în domeniul hotelier. Din grup mai fac parte lanțurile hoteliere Park Inn, Country Inn, Regent și Missoni.

Grupul care deţine hotelul Radisson Blu din Bucureşti a demarat o investiţie de 24 de milioane de euro pentru creşterea numărului de camere la peste 600, dar şi pentru reamenajarea lobby-ului şi a grădinii interioare. Vor fi astfel construite peste 200 de camere noi.

„Noul concept, care schimbă barul din lobby, grădina şi zona piscinei, a fost creat în jurul următoarelor direcţii: creşterea locurilor disponibile din interior şi exterior şi reamenajarea într-un stil modern a barurilor aflate în interior şi exterior“, au precizat reprezentanţii Radisson.

Cele 200 de camere noi, care vor duce la extinderea hotelului, sunt amplasate în clădiri complet renovate şi dotate cu echipamente noi. Radisson Blu va ajunge astfel la 623 de camere şi apartamente şi va deveni unul dintre cele mai mari hoteluri de cinci stele din Europa Centrală şi de Est.

Hotelul a fost cumpărat, la finalul anului 2017, de fondurile de investiţii Revetas Capital şi Cerberus, care au plătit aproximativ 170 de milioane de euro. Anterior, Radisson Blu era deţinut de Elbit Imaging.

Tipic pentru Radisson Blu sunt hotel tower. Unul dintre cele mai renumite hoteluri este Radisson Blu Royal Hotel din Copenhaga. Un lanț hotelier este situat și în Tour Part-Dieu în Lyon.

Pe 20 noiembrie 2015, în Radisson Blu Hotel din Bamako, capitala statului Mali, a avut loc Criza ostaticilor din Bamako, când teroriștii au luat 170 de oameni ostatici, iar 18 persoane din diferite țări au fost ucise. Situația a fost rezolvată de către poliție în aceeași zi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...