VIDEO revoltător într-o școală de Centru. O profesoară nemulțumită de cadourile de Crăciun: „Nici când aveam clase de țigani nu primeam așa. Copiii voștri or să fie săraci în suflet dacă nu dau”

VIDEO revoltător într-o școală de Centru. O profesoară nemulțumită de cadourile de Crăciun: Nici când aveam clase de țigani nu primeam așa. Copiii voștri or să fie săraci în suflet dacă nu dau
Publicat: 29/12/2013, 08:03
Actualizat: 21/10/2014, 21:58

După ce aleargă luni întregi să prindă un loc la o școală de fițe din Centrul Capitalei pentru copiii lor, părinții sunt nevoiți ca de sărbători să scoată sume mari de bani, nu numai pentru cadourile profesorilor, dar și pentru cadourile paznicilor și ale femeilor de serviciu.

O filmare de trei minute cu camera ascunsă la școala Maria Rosetti din centrul Capitalei, postată pe Youtube și difuzată de Romania Tv, arată cum profesorii au un sistem de strângere de bani pentru cadourile personalulului școlar. În video se poate observa cum profesorii obligă părinții să cotizeze cu bani pentru Crăciun și Paște.

„Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă? Nu sunteți cartofi, nu sunteți oi, să vă învăț!”, se aude vocea unei profesoare la ședința cu părinții.

Din filmuleț, aflăm că la o altă școală de fițe, Școala 11 Heliade Rădulescu, situată lângă Muzeul Țăranului Român, „șpaga” pentru cadouri este de 100 de euro.

„La Școala 11, ei dau 100 de euro, de Crăciun. Eu v-am întrebat: ‘V-ați organizat?’! Este în politica balcanică, românească, de Sărbători să se ofere. Mi s-a spus ca aveți un buget de 50 de lei la 4 oameni. Cui dați aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori și un director. Cealaltă directoare are bube? Și copiii nu salută doctorul, și femeile de serviciu?”, se răstește profesoara.

Înregistrarea arată cum un părinte spune că mai mult de 200 de lei nu pot da, dar profesoara îi răspunde: „Foarte bine, astea vă reprezintă”. Atunci când una dintre mame o întreabă pe profesoară: „Ce, preferați sa iau porc, ca să fie mulțumit fiecare bodyguard?”, aceasta îi răspunde că de banii pentru paznici se cumpără câte o sticlă de băutură.

O altă mamă se întreabă de ce trebuie cadouri și pentru bibliotecară și pentru It-ist. Răspunsul nu se lasă așteptat: „Pentru că este în comunitate, doamnă!”.

Atunci când părinții îi spun că nu pot da 500 lei pentru cadouri, profesoara le răspunde: „Nu este problema mea! Pe mine nu mă încălzeștee, nu primesc onoruri, nu mă mută de la țară, nu mi se întâmplă nimic”.

Mai mult, dascălul le aduce injurii și copiilor: „Copiii voștri însă or să fie niște copii săraci în suflet! Pentru că le-am spus cât de important este să ofere. Păi asta se întoarce la mine. Este bunătate, de suflet!”, se aude în video.

Profesoara le dă de înțeles că, dacă nu pot să facă daruri de Crăciun, atunci să se pregătească de Paște: „Următoarea mișcare este de Paște. Vă gândiți până de Paște dacă doriți să vă aliniați unui sistem românesc, balcanic, de stat. Și eu am dat, copilul meu a costat 5 milioane, profesoara de dans a costat 5 milioane. Asta înseamnă școala de centru”.

Atunci când în clasă apare în soțul profesoarei, aceasta îi spune revoltată: „Mariane, nici când aveam clasă de țigani nu aveam așa cadouri!”. Mai mult, soțul profesoarei îi spune cu nonșalanță unui părinte:

„În momentul în care ți-ai însușit participarea într-o școală de fițe, ai cumpărat tot pachetul de acolo, mai mult sau mai puțin oficial. Însușiți-vă standardele de aicea, legate de tot ce înseamnă, de la intrare în școală, sărbători și toate celelalte. Deci aici, în scoala asta și în școlile de fițe, așa se pune problema”.

Cazul de la Școala Maria Rosetti se află la Inspectoratul Școlar al Municipiului București care face o anchetă.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Cum arată trupul Ancăi Serea după 6 nașteri! S-a pozat dezbrăcată în cadă
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Cum o răsfață Cristi Borcea pe Valentina Pelinel! Gestul milionarului pentru frumoasa lui soție |...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...