VIDEO | Scandal într-o școală din Bihor. Trei elevi au venit beți la cursuri, unul a fost pus la pământ de polițiști

Publicat: 29/09/2022, 16:08
Actualizat: 29/09/2022, 16:08

Scandal în incinta unei școli din comuna Hidișelu de Jos, județul Bihor, după ce trei elevi în vârstă de 14 ani ar fi venit băuți la cursuri și ar fi adresat injurii celorlați elevi și personalului didactic. Dascălii au cerut ajutorul polițistului care asigura ordinea în școală pentru a calma spiritele, dar unul dintre elevi nu a ascultat indicațiile și a continuat scandalul, fiind arestat.

Scandalul a avut loc luni dimineață înainte de începerea cursurilor. Profesorii au solicitat intervenția polițistului din cadrul Postului de Poliție din Hidișelu de Sus, care se afla în fața școlii pentru dirijarea traficului și asigurarea fluenței intrării copiilor la școală.

Doi dintre elevi au ascultat de indicațiile polițistului sosit în școală, unul dintre ei a devenit însă recalcitrant și a fost încătușat.
„Polițistul a intervenit în sala de clasă în care se aflau cei trei elevi, doi dintre ei s-au supus recomandărilor polițistului de a aștepta în curtea școlii pentru a fi conduși acasă, însă cel de-al treilea a continuat comportamentul turbulent, proferând injurii, alergând între sălile de clasă și provocând în rândul elevilor indignare și un sentiment de insecuritate. Polițistul a solicitat în sprijin un coleg de la același post de poliție, însă, pentru că elevul nu se supunea indicațiilor polițiștilor, în momentul în care a manifestat agresivitate față de un alt elev, pe care l-a îmbrâncit, aruncându-i pe jos ghiozdanul și alte obiecte personale, polițiștii l-au încătușat și l-au condus la postul de poliție din Hidișelu de Sus, unde a continuat tulburarea ordinii și liniștii publice și proferarea de înjurii”, transmite comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

La întreaga scenă au participat mai mulți elevi, incidentul fiind filmat și postat pe rețelele de socializare de mama băiatului. Pe imagini se vede cum doi polițiști îl pun la pământ și îl imobilizează pe minor.

„Vă rog să priviți cum sunt tratați copiii minori romi la școală de către scoală și șeful de post Mihai Lucaciu! Dacă în prezența copiilor s-a comportat așa, gândiți-vă după ce a ajuns în secâia de poliție, ce s-a intimplat?? Sunt unii dintre profesori care cred că așa trebuie să se comporte cu romii!! Unde-i protecția copilului?”, acuză mama elevului.

Scandalul a continuat la secția de poliție

Ajunși la secția de poliție, minorului i-au fost date jos cătușele, însă comportamentul acestuia i-a făcut pe polițiști să-l încătușeze din nou. Pentru faptele sale, elevul s- ales și cu o amendă de 1.000 de lei, după care a fost predat familiei.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern.

„Referitor la o eventuală agresiune comisă de polițiști asupra minorului, polițiștii Biroului Control Intern s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, spre competentă soluționare”, mai precizează comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase