Video și imagini incredibile cu PDL-istul Marcel Hoară alergat de protestatarii din Piața Victoriei

Redactor:
Gândul
Video și imagini incredibile cu PDL-istul Marcel Hoară alergat de protestatarii din Piața Victoriei
Marcel Hoară, PDL, a fost atacat cu pietre și alergat de câteva zeci de participanți la mitingul din Piața Victoriei. Acesta a fost scos din mulțime de polițiștii comunitari.

14.34 Mii de forțede ordine sunt grupate de-a lungul străzilor pe care se realizeazăevacuarea din Piața Victoriei a manifestanților care au participatla miting, „Dansul pinguinului”, care se auzea din boxele tribunei,făcându-i pe protestari să danseze încolonat.

13.00 LiderulCartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat pentru Gândul căpremierul Emil Boc n-a încercat în niciun fel să-icontacteze pe sindicaliști pentru discuții.

12.55 După ce aparticipat la o emisiune televizată, PDL-istul MarcelHoară a fost atacat cu pietre și alergat de câtevazeci de participanți la mitingul din Piața Victoriei.Acesta a fost scos din mulțime de polițiștii comunitari.

12:50Șapte manifestanți din Piața Victoriei au fosttransportați la Spitalul de Urgență Floreasca.Alți 22 au primit îngrijiri în cele două corturi de prim-ajutoramplasate în zonă, potrivit medicului Constantin Olteanu de laSMURD.

12.30 Mii deoameni care nu sunt sindicaliști protestează pebulevardele Lascăr Catargiu și Aviatorilor. Ei participă dinproprie inițiativă la miting și sunt păziți de sute dejandarmi.

11.51Premierul se află în Palatul Victoria, încondițiile în care la ora 15.00 începe ședința de Guvern. Mașina saa fost mutată de SPP în garajul Palatului.

Alte mesaje ale protestatarilor: „„Vrem să muncim, nu săcerșim”, „Deșteaptă-te, române”, „Patria este norodul, nu tagmajefuitorilor”, „Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă înpoartă”, „Sunteți primi autori, dacă ajungemcerșetori”.

„Solitaritate, solidaritate, fraților, suntem mulți și suntemputernici. Astăzi în Piața Victoriei suntem nemulțumiți, foartenemulțumiți, și bugetari și pensionari. Săptămâna trecută, TraianBăsescu ne aducea o veste rea și o veste proastă. Am crezut inițialcă este o glumă nesărată, dar nu era așa. Guvernul deja pregătisescrisoare de intenție și Ordonanța de Urgență prin care să ne iadrepturile pe care le avem de 20 de ani”, strigă unul dintreliderii sindicali.

11.47 Secretarulgeneral al PSD, Liviu Dragnea, se află în PiațaVictoriei, unde se desfășoară mitingul de protest al sindicatelorfață de măsurile de austeritate anunțate de Guvern. Dragnea aanunțat încă de luni că sunt toate șansele ca el să fie prezent lamiting. Liviu Dragnea a spus atunci că va pune la dispozițiemijloace de transport sindicaliștilor din Teleorman care vor dorisă participe la miting. Sindicatele au cerut politicienilor să nuse implice în protest.

11.40Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, cere demisiaGuvernului: „După ce au ignorat soluția pe care ampropus-o, ne cer să fim solidari? Le cerem noi să fie solidari șisă-și dea demisia. Președintele trebuie să demită acest Guvern.Este prima din cele mai bune soluții. Nu avem nevoie de pomana pecare ne-o transmit virându-și salariul într-un fond desolidaritate. Noi vrem să muncim și să avem un salariu decent”.

11.30 Aproape 20.000 desindicaliști participă la mitingul din PiațaVictoriei, a declarat pentru Mediafaxpurtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru. Ela precizat că până în prezent nu au fost înregistrate incidente;participanții la miting stau în zonele amenajate pentru protest.Liderii sindicali estimau că la mitingul din Piața Victoriei auvenit peste 40.000 de protestatari.

11.21 Peste o sutăde polițiștii protestari au fost primiți în PiațaVictoriei cu aplauze de către restul manifestanților la mitingulorganizat de cele cinci confederații sindicale. Polițiștiisindicaliști poartă scuturi din carton pe care scrie „Prolex înacțiune” și au fluiere și trompete.

11:15 A începutmitingul de protest al celor cinci confederații sindicale față demăsurile de austeritate anunțate de Guvern. Sindicaliștii auamenajat în fața scenei din Piața Victoriei o masă pe care auîmpărțit-o în două – jumătate a săracilor și jumătate abogaților.

Meniul pentru bogați are la felul 1 – acordareala discreție de terenuri, vile, păduri, la felul 2 – contracte prinîncredințare directă și neplata contribuției la stat, la felul 3 -achiziții publice la prețuri de zece ori mai mici și la desert -evaziuni fiscale fără număr.

Meniul pentru săraci cuprinde la felul 1 -venituri cu 25% mai mici, la felul 2 – micșorare de pensii cu 15%,asezonat cu diminuare de indemnizații pentru copii, la felul 3 -pierderea drepturilor avute și anulare ajutoare de handicap și ladesert – șomeri pe bandă rulantă și interzicerea înființăriilocurilor de muncă.

Moartea cu coasa: „Băsescu și Boc, să murițibine”.

11.04 Potrivit estimărilorliderilor sindicali, 40.000 de protestatari participă la mitinguldin fața Guvernului, alte grupuri continuând să intre în PiațaVictoriei.

Liderii sindicaliștilor le spun participanților la miting„Țineți mâna pe portofele, Guvernul e aproape și atenteazăla portofelul dumneavoastră”. Pe bannerele protestatarilorsunt mesajele: „Ne-ați ciuruit, vă ciuruim”, „Vă informăm:gradul de suportabilitate a atins apogeul”, „România, ultimulepisod”, „Vouă vă dăm 25% din salarii dacă plecați”, „Voi trăițibine, noi nu, ne-ați ciuruit” și „Nu scapă unul”, peacesta fiind și o poză cu Băsescu care ține în mâini o mitralierăși țintește spre câțiva oameni.

Sindicaliștii huiduie și fluieră, strigând: „Să transformămaceastă Piața în Câmpia Libertății”, „Dați-vă afară întâi pe voi șiclanurile voastre și apoi să vă atingeți de părinții noștri”,”Plecați, jos comuniștii!”.

11.00PNL face apel lamanifestanți să nu răspundă unor posibile provocări laviolență și să nu se lase angrenați în jocuripoliticianiste, din care ar profita tocmai principalii responsabilipentru dezastrul economic al României. În opinia PNL, orice actpolitic de natură să inflameze tensiunea socială ori să pună înpericol șansele de relansare economică a României reprezintă oprobă de iresponsabilitate, comparabilă, prin consecințe, cuincompetența și reaua-credință a actualei guvernări.

10.56 Peste 3.000de sindicaliști au ajuns, miercuri, în Piața Victoriei,fără incidente, după ce din parcul din fața Găriide Nord au o plecat aproximativ o mie de persoane, restulmanifestanților alăturându-se protestului în timpul marșului. Petraseul parcurs de manifestanți nu au fost incidente, celor o miede persoane care au plecat, miercuri dimineața, din parcul din fațaGării de Nord, alăturând-se alte aproximativ două mii, aceștiaîncepând marșul cu fluierături.

10.2512.000 de oameni s-au adunat înPiața Victoriei, potrivit Jandarmeriei Române. Coloane demanifestanți continuă să intre în Piața Victoriei, acestea fiindînsoțite de echipaje de poliție.


Aproximativ 8.000 de oameni din toată țara au pornit cătreCapitală pentru a participa la mitingul din Piața Victoriei.Protestul se vadesfășura între orele 11-13 și sunt așteptați 60.000 de oameni.Peste 50 de microbuze și autocare au ajuns până la această oră înBucurești.

ALBA:aproximativ 200 de sindicaliști, angajați în sistemul de sănătate,învățământ, administrație, pensionari, din diverse societăți cucapital de stat din județ vor participa, miercuri, la mitingul dela București.

ARAD:aproximativ 300 de salariați vor participa la mitingul de laBucurești, cei mai mulți dintre aceștia fiind profesori.

BIHOR:la protest au plecat zece angajați ai Serviciului Județean deAmbulanță și nouă cadre didactice din județ, care au pornit spreBucurești în cursul nopții de marți spre miercuri.

BRAȘOV: două miide sindicaliști, cărora li s-au alăturat și câteva sute depensionari, au plecat, miercuri, în jurul orei 06.30, cătreBucurești, pentru a participa la mitingul din fațaGuvernului.

BISTRIȚA-NĂSĂUD:la miting vor participa între 250-300 de sindicaliști de la CNSLRFrăția, Cartel Alfa, CSDR și BNS.

COVASNA:aproximativ 250 de sindicaliști au mers, cu cinci autocare, laBucurești.

CLUJ:aproape 800 de sindicaliști vor participa la miting

HARGHITA:aproximativ 600 de sindicaliști vor participa la miting

HUNEDOARA:aproximativ patru sute de sindicaliști au plecat la mitingul dinBucurești. Dintre aceștia, peste 150 sunt din învățământulpreuniversitar, ei plecând, cu trei autocare, marți seară, dinPetroșani, din Hunedoara și Deva.

MUREȘ:aproximativ 500 de delegați de la toate confederațiile reprezentateîn județ au mers la miting. Dintre aceștia, peste 160 de persoanesunt de la CNSLR Frăția Mureș, care au plecat cu patru autocare,alte trei ducând sindicaliști de la Cartel Alfa, două de la BNS șiunul de la CSDR.

SATU MARE:
la protest au mers aproximativ 90 depersoane, angajați din învățământ, sănătate, de la Primăria SatuMare, din teatru, penitenciar.

SIBIU:600 de persoane s-au deplasat la acțiunea de protest dinCapitală.

SĂLAJ:80 de sindicaliști au plecat la mitingul din București.

TIMIȘ:circa 600 de sindicaliști vor participa la acțiunea deprotest.

NEAMȚ:aproape 300 de angajați din instituții publice participă, miercuri,la protestul din fața Guvernului. Dintre acestea, 150 sunt cadredidactice nemulțumite că urmează să li se reducă salariile.

BOTOȘANI:aproximativ 500 de angajați din sistemul bugetar au plecat spreBucurești.

SUCEAVA: au plecatspre Capitală aproape 300 de protestatari

VRANCEA: Din acestjudeț și-au anunțat participarea la mitingul din Capitală aproape1.700 de sindicaliști din educație, sănătate, de la DirecțiaGenerală pentru Protecția Copilului, dar și polițiști și zeceangajați ai Penitenciarului din Focșani, toți plecând spreBucurești, cu autobuze și microbuze, în jurul orei 6.00.

GALAȚI:aproximativ 600 de membri ai sindicatelor afiliate la Cartel Alfaau plecat, miercuri dimineață, spre București pentru a participa laacțiunile de protest din Piața Victoriei, la ora transmiteriiacestei știri fiind aproape de Capitală.

IAȘI:aproximativ 1.000 de sindicaliști care au plecat, în noaptea demarți spre miercuri, la mitingul organizat de marile centralesindicale, atât cu autocare, cât și cu microbuze sau autoturismepersonale, cei mai mulți fiind din educație și sănătate.

VASLUI:aproximativ 530 de salariați din sistemul bugetar participă,miercuri, la mitingul organizat la București.

DOLJ:
Aproximativ 1.000 de sindicaliști dineducație, administrație și poliție comunitară din Dolj au plecat,miercuri dimineață, între orele 5.00 și 5.30, spre București,pentru a participa la miting.

GORJ:participă la protest aproape 1.000 de oameni, între care peste osută de mineri.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide