VIDEO: Ultimele pregătiri pentru o noapte albă pe Arena Națională. Sorin Oprescu: Se va aprinde nocturna, vizitatorii vor avea acces în vestiare și nu va lipsi sucul

Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 25/04/2012, 11:36

Sorin Oprescu speră ca un milion de bucureșteni să viziteze,sâmbătă seară, Arena Națională.

„E gata fântâna cu care vrem să se zgârie ăștia pe ochi?”, afost prima întrebare pe care primarul Sorin Oprescu a pus-o, cugândul la adversarii lui politici. „Este gata și funcționeză”, i-arăspuns Bogdan Hreapcă, directorul de la Investiții, din PrimăriaCapitalei. La intrarea dinspre Bulevardul Basarabia, în capătulaleii, se află fântâna dreptunghiulară, cu 17 jeturi de apă. „Afost construită într-un timp record”, a spus Bogdan Șoșoacă,director tot la investiții. În jurul ei, o armată de muncitorinivelau pământul și întindeau baloții de iarbă aduși din Italia. Laintrarea dinspre Matei Coravu, pe terenul din partea dreaptă, afost montat chiar un gazon de rezervă, în caz că va fi nevoie să seînlocuiască vreo bucățică din cel de pe terenul de joc.

„Mai sunt mici probleme cu gazonul de pe terenul de joc. A fostmontat de o săptămână și udat de trei ori. O să-și revină. Astăseară terminăm cu șantierul”
l-a asigurat pe primarul general directorul Bogdan Hreapcă. „Tu aiînceput cu stadionul, trebuie să fie totul perfect și la mijloculterenului. Să fii gata ca să primești lumea” i-a cerut Oprescudirectorului Hreapcă la ultima inspecție pe care a făcut-o, vineri,la Național Arena înainte să-i cheme pe bucureșteni să vadăstadionul cu nocturna aprinsă.

Oprescu: „Se va aprinde nocturna, voi avea grijă să nulipsească nici sucul”

Bucureștenii sunt așteptați sâmbătă, începând cu ora 17, laNațional Arena, la noaptea porților deschise. „Va fi o noapte albă.Îi invit pe toți cei care nu sunt plecați în concediu să vină. O săpoată vizita tot ce doresc, inclusiv vestiarele. Se va aprinde,bineînțeles, și nocturna și voi avea grijă să nu lipsească nicisucul. O să am bucuria să le deschid ușa și să le strâng mânapentru răbdarea pe care au avut-o. Se vor plimba pe unde vor și sevor așeza pe scaune și vor stat cât vor”, a spus primarul generalal Capitalei, Sorin Oprescu. speră ca un milion de bucureșteni săviziteze, sâmbătă seară, Arena Națională

Pentru noaptea porților deschise, la Național Arena se vordechide toate cele trei intrări, respectiv cea din BulevardulBasarabia, cea de pe Matei Coravu și cea de la capătultroleibuzelor 86 și 90. Pe toată lungimea aleilor de acces au fostamplasate corpuri de iluminat se montau, pe care după plecarea luiOprescu, bannere pe care scria „Național Arena ” sau „Un Bucureștipe care ți-l dorești”. Pentru intrarea de la capătul troleibuzelorse pregătește un mare panou cu fotografia stadionului și numelefirmelor care au lucrat la ridicarea lui.

Inaugurarea oficială la meciul cu Franța

Primarul Oprescu a declarat că inaugurarea oficială la NaționalArena se va face în septembrie, când se va juca meciul cu Franțadin preliminariile Campionatului European 2012. După partida cuFranța, pe Național Arena se vor organiza încă două evenimentedespre care Oprescu a spus că vor fi fie culturale, fie sportiveastfel încât stadionul să îndeplinească cerințele UEFA pentruorganizarea finalei Europa League de anul viitor. Până cândConsiliul General al Municipiului București va aproba organizareaunei licitații pentru desemnarea unei firme, Primăria Capitalei seva ocupa de managementul stadionului. „Primăria are toatăcapacitatea, dar nu poate să managerieze stadionul” a spus SorinOprescu.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ASOCIAȚIA Corinei MARTIN și-a dat SFÂRȘITUL OBȘTESC, îngropată în DATORII!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...