VIDEO | Un bărbat din Satu Mare a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. El este acuzat că a folosit un tânăr de 18 ani pe post de sclav și a postat imagini în care își bătea și umilea victima în mediul online

Publicat: 28/01/2023, 14:09
Actualizat: 28/01/2023, 14:15

Stăpânul de sclavi din Satu Mare a fost trimis în sfârșit în judecată de procurorii DIICOT. Un bărbat de 39 de ani este acuzat de procurori că în vara lui 2019 a ținut în garaj un tânăr de 18 ani, pe care l-a bătut, inclusiv cu ciocanul, și pe care l-a forțat să muncească în construcții. Individul își filma victima, distribuind imaginile, împreună cu comentarii degradante, pe rețele de socializare.

Individul, în vârstă de 39 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore la 25 august 2020 de procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de persoane. Iar în data de 26.08.2020, Tribunalul Satu Mare a dispus respingerea propunerii formulate de către procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare faţă de arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Procurorii DIICOT au reținut în rechizitoriu că în vara anului 2019 l-a racolat și cazat în gospodăria sa pe tânărul în vârstă de 18 ani, prin inducerea in eroare cu privire la faptul că îl va plăti pentru munca prestată, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei și prin folosirea unor acte de agresiune fizică și psihică.

L-a exploatat prin muncă în domeniul construcțiilor în localitatea Dumbrava, fără a-l retribui pentru munca prestată, restrângându-i libertatea de mișcare prin reținerea actului de identitate, exploatarea prin muncă desfășurându-se până în luna iunie 2020, când persoana vătămată a reușit să fugă.

”Aceste aspecte au fost confirmate și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare, care a indicat prezența pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze și tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior și membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale și care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat)”, se arată în comunicatul DIICOT.

Mai mult, individul a făcut publice imaginile cu victima, în care aceasta se afla în ipostaze denigratoare, postând imaginile și clipurile video în mediul online.

Bărbatul este recidivist

Bărbatul nu se afla la prima faptă de acest gen. Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția